reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
U nas bedzie Jagoda podoba mi sie jeszcze Kalina :-)

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom
Znam dziewczynę, która ma bliźniaczki Jagodę i Malinę :).
Mi się podoba Hania, Helena, Ami- Amelia no i Sara :).
Katja, może jest tak jak dziewczyny piszą, że owu Ci się przesunela bo tak nie do końca byłaś chyba pewna z tą owu? Lub może dojrzewajo drugie jajeczko? Mi na 4 dni przed @zaczęły wychodzić pozytywne testy owu. Nawet tu pisałam, że dziwne ale mam cień cienia na owu :). Z każdym dniem był mocniejszy aż w końcu pojawił się cień cienia na ciazowym. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie też tak było i czekam na majowych mamach :) :) Jak masz jeszcze owu to powtórz test i zobacz czy jest ciemniejszy? :)

Ostatnia edycja:
Dzieki dziewczeta. Staranka byly tak jak na wykresie, wrzucam foto. Zrobilam rano ciazowy - negatyw. Ale jeszcze sie ludze , nie trace nadzieji ,poniewaz tak jak wspominalam w pierwszej ciazy test pozytywny wyszedl dopiero tydzien po niepojawiajacej sie @. W dzien @ i po wychodzily mi negatywy wiec moze ... :)
Ps ovu testu nie mam , kupic ?:))

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    70,7 KB · Wyświetleń: 68
Dzieki dziewczeta. Staranka byly tak jak na wykresie, wrzucam foto. Zrobilam rano ciazowy - negatyw. Ale jeszcze sie ludze , nie trace nadzieji ,poniewaz tak jak wspominalam w pierwszej ciazy test pozytywny wyszedl dopiero tydzien po niepojawiajacej sie @. W dzien @ i po wychodzily mi negatywy wiec moze ... :)
Ps ovu testu nie mam , kupic ?:))
Wygląda na to, że szanse ogromne :). Mi w poprzedniej ciąży testy też długo pokazywały negatyw a byłam w ciąży. Nie sprawdzałam wtedy testami owu bo o tym nie słyszałam. Dopiero teraz, bo dziewczyny z ovufriend opisywały swoje pozytywne przypadki. Spróbowałam i potwierdziło się. Jak chcesz to kup i sprawdź czy kreska robi się ciemniejsza. Podobno jak kreska ciemnieje to dobry znak. Mi na ciazowym cień wyszedł 2 dni przed @. Maziajka pisała,że jej też owu wyszedł pozytywny a w ciąży nie była. Na innym wątku dziewczyny pisały, że miały tak jak ja. Kreska się wzmacniała, aż test pokazał ciążę. Podobno przez ciałą ciążę testy owu wychodzą już 2 ładne krechy. :) Na twoich testach wygląda, że ciemnieje. Nie chcę robić Ci nadzieję, bo każdy przypadek inny ale rezerwuję Ci miejsce na majówkach :)

Katja piekne kreski zycze ciazy!!!!!! chociaz u mnie owulacyjne wychodza przed okresm prawie pozaytywne,.. dziwne ze nie wyszedl ciazowy bo jak owu wykrylyby hcg to ciazowy tez powinien..
Bo wlasnie owulacyjne wykrywaja hcg i lh ...najlepiej jakbys poszla na bete a wczesniej mialas pozytywny w tym cyklu? Bo moze faktycznie to owulacja..czy mialas potwierdzona owu ?

Ostatnia edycja:
Zabrzmi jak pytanie blondynki , no ale oto wlosy blond mam :) jak to z tą betą sie robi ? Jak na niedziele mam okres , to jutro jak rano pojde na bete to cos wyjdzie jesli ciaza tak ?:) wybaczcie za durne pytanie , ale jakos ta beta mi obca.. Czy to trzeba powtorzyc ?

Zabrzmi jak pytanie blondynki , no ale oto wlosy blond mam :) jak to z tą betą sie robi ? Jak na niedziele mam okres , to jutro jak rano pojde na bete to cos wyjdzie jesli ciaza tak ?:) wybaczcie za durne pytanie , ale jakos ta beta mi obca.. Czy to trzeba powtorzyc ?
Z betą też jest różnie. Czasami dopiero widać w dniu @. Wszystko zależy od tego kiedy było zagnieżdżane. Jeśli masz blisko to zrób. Mozesz wieczorem odebrać wyniki przez internet jeśli ta placówka ma taką opcję?

Katja jezeli owulacyjny mial wykryc ciaze to beta juz na pewno jest wystarczajaca bo we krwi jest wieksze stezenie bety niz w moczu.Tak ze jesli to ciaza na pewno beta bedzie pozytywna.Powtarza sie dlatego by sprawdzic czy prawidlowo przytasta.

reklama
Katja piekne kreski zycze ciazy!!!!!! chociaz u mnie owulacyjne wychodza przed okresm prawie pozaytywne,.. dziwne ze nie wyszedl ciazowy bo jak owu wykrylyby hcg to ciazowy tez powinien..
Bo wlasnie owulacyjne wykrywaja hcg i lh ...najlepiej jakbys poszla na bete a wczesniej mialas pozytywny w tym cyklu? Bo moze faktycznie to owulacja..czy mialas potwierdzona owu ?

Wiesz mi dzien przed prognozowana ovu wyszla ciemna kreska, a dzien pozniej juz jasniala wiec mysle ze wowczas ta ovu faktycznie byla tylko nie zlapalam piku. A starania byly dzien przed w nadmorskim klimacie ... Mmm:)

Do góry