reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Airfix ja pomimo tego co usłyszałam w 14 dniu cyklu obiecałam sobie że nie dostanę następnej miesiączki i koniec kropka. No i się sprawdziło:-) tak miało być po prostu. Jeszcze się boję czasami o to maleństwo ale staram się być spokojna i wierzyć że w kwietniu się zobaczymy po drugiej stronie brzucha.

Airfix obie zagrałyśmy lekarzom na nosach he he:-)

I ja czuję że u ciebie będzie dziewczynka. Patrzyłam na nuba na zdjęciu:-)

reklama
Hejka:-) nie tak dawno udzielałam się na tym forum, bo chciałam spełnić marzenie o synku. Później już mi się zrobiło wszystko jedno bo okazało się że mamy z mężem spore problemy. Od początku sierpnia zaczęliśmy leczenie w klinice niepłodności. W nowym cyklu miałam mieć droznosc jajowodów a 17 sierpnia w dzień kiedy miałam jechać na posiew zobaczyłam dwie kreski. Na ten cud czekałam 15 miesięcy! No i najlepsze jest to że od początku czuję że to chłopczyk:-) termin porodu wg OM 27 kwietnia

Pozdrawiam Was wszystkie i życzę powodzenia w spełnianiu marzeń.
Super, gratulacje :)
Pamiętam Cię, bo przeczytałam prawie całe forum zanim zaczęłam się udzielać.
Trzymam kciuki za wymarzonego synka. Dużo zdrówka Wam życzę :):-) :)

92Tynka92 I ja też tak podeszłam do cyklu, " ze jeszcze im pokaże kto tu dzieci mieć nie bedzie". I ze żadnej ciąży biochemicznej już nie będzie, żadnych poronien. To ma być moja zdrowa dzidzia i już :) I też z niecierpliwością czekam na spotkanie po drugiej stronie brzucha :) mój synek patrzy na usg i mówi - " Ale ma usteczka do czałowania " hehe

Tynka chłopcy super starszy podchodzi do małego i ciągle mu wyciąga łapki z buzi mówi: Olinku łapcie są be hehe jakby on nie wiem jaki duży był albo Olinku: Nio cio tam i tak zdrabnia heheh, czasami zdarzy się że jest o niego zazdrosny ale to są epizody. Zobaczymy jak od września zacznie się przedszkole oby obyło się bez infekcji. Życzę Ci spojonej i nudnejj ciąży :) masz podobny termin do mnie ja miałam na 21.04 no ale my już w zeszłym roku miałyśmy podobne cykle :-)

Ayra dziękuję:-)

Airfix ale będzie z twojego synka kochający braciszek:-) aż się wzruszyłam! A ja ostatnio non stop płacze ze wzruszenia:-)

Magic super ze starszy tak się ładnie z małym dogaduje:-) co to terminu to właśnie tak mi się wydawało że chyba w kwietniu rodziłaś:-)

Magic mega ciekawy artykuł! Być może i ja bez planowania będę miała synów bo moja teściowa urodziła 3 synów a mama mojego teścia miała 3 synów i córkę. Brat męża ma syna...może mój mąż ma gen męsko-męski:-) no ciekawe ciekawe...okaże się za jakieś 10-12 tygodni:-)

A mój Tata miał 2 braci a ma 2 córki. A z kolei mój mąż ma 2 siostry więc powinien mieć ten typ Żeński. A co najlepiej mój wujek ma 4 siostry a ma 2 synów i dopiero po długiej przerwie mała córkę planowaną 2 dni przed owu :)

Co do smaków to u mnie trochę inne niż w pierwszej ciąży. Wtedy miałam wene na frytki, kiwi i lody. Teraz na nektarynki i żelki :-) co wspólnego? Kanapki z serem żółtym i majonezem :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Elenaa bo na to ma wpływ kilka pokoleń nie tylko u ojca ale dalej cechy tez dziedziczy sie z kilku pokolen wstecz mysle ze to ma sens, w artykule tym oryginalnym jest to fajnie wyjasnione. No ale to kolejna teoria

Do góry