reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nie wiem bo mi zawsze testy owulke pokazuja 2 grubymi krechami..ale gin mi powiedzial ze moze byc tak ze testy nie pokaza a owulka jest:/.. dlatego polecam mierzyc temp:)

reklama
Nie wiem bo mi zawsze testy owulke pokazuja 2 grubymi krechami..ale gin mi powiedzial ze moze byc tak ze testy nie pokaza a owulka jest:/.. dlatego polecam mierzyc temp:)
Jak w tym msc znowu nic z tego nie bedzie to chyba zaczne. W ubieglym cyklu mialam dwie tluste , dzialania byly a nic z tego nie wyszlo :) kurka wodna, a naszego pierworodnego to w pierwszym cyklu bez zadnych testow odrazu "fdokonalismy" :)

Katja testy owulacyjne pokazuja wzrost hormonu LH i pod wplywem tego hormonu fochodzi do pekniecia pecherzyka i owulacji, ale nie zawsze musi do niej dojsc. Czasem test owu jest pozytywny a do owulacni nie dojdzie z roznych prxyczyn chotoba, stres itp. Wowczas niepekniety pecherxyk albo sie wcblania albo zamienia sie w torbiel lecz kolejne pecherzyki dojrzewaja bo tylko odbyta owulacja i wzros progesteronu blokuja dojrzewanie kolejnych pecherzykow i gdyby kobieta dalej robila testy owulacyjne bylby za 2-3 dni kolejny pik LH i pod jego wplywem doszlo by zapewne do owulacji. Ja tak mialam, ze nigdy mi pecherzyk nie pekal przy pierwszym podejsciu to bylo widac po testech i temperaturze, ze ok 13-14 dnia cyklu byl lekki spadek temp i test owu z dwo a kreskami choc nie mega mocnymi, ale ktos kto dopiero zaczyna z nimi przygode moglby je uznac za pozytyw, pozniej bledly przez kolejne 2-3 dni i nastepnie w 18 dniu cyklu lub 19 byl mega pik i owulacja byla po ok. 12-15 godzinach od piku, ale ja to bylam w stanie zaobserwowac bo cykle badalam ok 3 lata nim za zelam sie starac o moje 3 bobasko... Dlatego same testy owulacyjne nic Ci nie dadza... Trzeba mierzyc temperature by miec pewnosc, ze owulacja wystapila. No a do ginekologa mozesz pojsc, jesli owu byla powinien byc widoczny plyn w zatoce Douglasa i on jest w stanie na tej podstawie to stwierdzic...

Katja nawet jak sie przesunela na srode to szanse byly spore:(Ja wlasnie w tym cyklu tak bede celowac:p bo mialam juz 3 dni..2 dni teraz zrobie dzien:p

Katja nawet jak sie przesunela na srode to szanse byly spore:(Ja wlasnie w tym cyklu tak bede celowac:p bo mialam juz 3 dni..2 dni teraz zrobie dzien:p
To pisalam o poprzednim cyklu co byla przerwa dwa dni.
A obecny cykl to:
Na jutro jak sie przesunela ? Bo miala byc w ta niedziele badz wczoraj... A serducha ostatnie w sobote. To co , jest szansa ?:)

Ps mam nowy pomysl ;) dzis wroce z pracy, zrobie test. Jak nic ciemniejszego nie wyjdzie to dopiero zadzwonie do gina. Moze akurat sie opoznila i dzisiaj sie ujawni na tescie ovu.

reklama
Maziajka Ja czułam 10dpo takie coś dziwne w dole brzucha,gdzieś jak szyjka. Takie klucia dziwne, ciagniecia inne niż zawsze. Odpoczywalam wtedy wieczorem i w głowie od razu myśl " implantacja ". Stwierdziłam ze zrobię test rano czy coś będzie,czy mam rację. I był - cień cienia :) Kciuki trzymam:) kup sobie testy dwoch różnych firm:) u mnie na quixxie były kreseczki blade A na testach kardioline ciemne:)

Do góry