reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nie wiem bo mi zawsze testy owulke pokazuja 2 grubymi krechami..ale gin mi powiedzial ze moze byc tak ze testy nie pokaza a owulka jest:/.. dlatego polecam mierzyc temp:)

reklama
Nie wiem bo mi zawsze testy owulke pokazuja 2 grubymi krechami..ale gin mi powiedzial ze moze byc tak ze testy nie pokaza a owulka jest:/.. dlatego polecam mierzyc temp:)
Jak w tym msc znowu nic z tego nie bedzie to chyba zaczne. W ubieglym cyklu mialam dwie tluste , dzialania byly a nic z tego nie wyszlo :) kurka wodna, a naszego pierworodnego to w pierwszym cyklu bez zadnych testow odrazu "fdokonalismy" :)

Katja testy owulacyjne pokazuja wzrost hormonu LH i pod wplywem tego hormonu fochodzi do pekniecia pecherzyka i owulacji, ale nie zawsze musi do niej dojsc. Czasem test owu jest pozytywny a do owulacni nie dojdzie z roznych prxyczyn chotoba, stres itp. Wowczas niepekniety pecherxyk albo sie wcblania albo zamienia sie w torbiel lecz kolejne pecherzyki dojrzewaja bo tylko odbyta owulacja i wzros progesteronu blokuja dojrzewanie kolejnych pecherzykow i gdyby kobieta dalej robila testy owulacyjne bylby za 2-3 dni kolejny pik LH i pod jego wplywem doszlo by zapewne do owulacji. Ja tak mialam, ze nigdy mi pecherzyk nie pekal przy pierwszym podejsciu to bylo widac po testech i temperaturze, ze ok 13-14 dnia cyklu byl lekki spadek temp i test owu z dwo a kreskami choc nie mega mocnymi, ale ktos kto dopiero zaczyna z nimi przygode moglby je uznac za pozytyw, pozniej bledly przez kolejne 2-3 dni i nastepnie w 18 dniu cyklu lub 19 byl mega pik i owulacja byla po ok. 12-15 godzinach od piku, ale ja to bylam w stanie zaobserwowac bo cykle badalam ok 3 lata nim za zelam sie starac o moje 3 bobasko... Dlatego same testy owulacyjne nic Ci nie dadza... Trzeba mierzyc temperature by miec pewnosc, ze owulacja wystapila. No a do ginekologa mozesz pojsc, jesli owu byla powinien byc widoczny plyn w zatoce Douglasa i on jest w stanie na tej podstawie to stwierdzic...

Katja nawet jak sie przesunela na srode to szanse byly spore:(Ja wlasnie w tym cyklu tak bede celowac:p bo mialam juz 3 dni..2 dni teraz zrobie dzien:p

Katja nawet jak sie przesunela na srode to szanse byly spore:(Ja wlasnie w tym cyklu tak bede celowac:p bo mialam juz 3 dni..2 dni teraz zrobie dzien:p
To pisalam o poprzednim cyklu co byla przerwa dwa dni.
A obecny cykl to:
Na jutro jak sie przesunela ? Bo miala byc w ta niedziele badz wczoraj... A serducha ostatnie w sobote. To co , jest szansa ?:)

Ps mam nowy pomysl ;) dzis wroce z pracy, zrobie test. Jak nic ciemniejszego nie wyjdzie to dopiero zadzwonie do gina. Moze akurat sie opoznila i dzisiaj sie ujawni na tescie ovu.

reklama
Maziajka Ja czułam 10dpo takie coś dziwne w dole brzucha,gdzieś jak szyjka. Takie klucia dziwne, ciagniecia inne niż zawsze. Odpoczywalam wtedy wieczorem i w głowie od razu myśl " implantacja ". Stwierdziłam ze zrobię test rano czy coś będzie,czy mam rację. I był - cień cienia :) Kciuki trzymam:) kup sobie testy dwoch różnych firm:) u mnie na quixxie były kreseczki blade A na testach kardioline ciemne:)

Do góry