reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elena nie swiadczy to o plci... Wiele dziewczyn juz to o obalilo, ze jak zwyklo sie uwazac, duzy przyrost zwiastuje corke... Nie ma to zwiazku :)

reklama
Elenna ja nie wierze ze przyrost to na plec ma znaczenie.Gratulacje bycia w ciazy:))Wierzysz juz?:)

Antonina ale jajeczko do 24 jest zdolne do zaplodnienia wiec skoro owulka byla 8 ..a my seksik 9 o 17 to by jeszcze sie zlapalo..moze za slabe czy jak.Nic teraz zdycham jak pies.

Martyna powiem Ci że w rodzinie mam przypadki parek i niestety ale sie kompletnie nie dogadują, nie bawią się ze sobą a jak bawią to krótko także zawsze jest jakiś plus posiadania dzieci tej samej płci;-) ;). Też chcemy trójeczkę no ale faktycznie lekko to to nie jest, jeszcze jak się chodzi do pracy to już w ogóle. Teraz przy dwójce już czasami mam dętki ale powiem tak zniesie się wszystko heh a co się nie robi dla spełnienia marzenia;-) ;)
ja właśnie tak mam że jak się zawezme to muszę osiągnąć cel ;) mi teraz wszyscy mówią że zobaczysz jak to ciężko z dwójka... ale ostatnio spotkałam znajoma i mówi mi że pierwszy syn to była masakra w sensie ze wyciskal z nich całą energię a drugi jest taki że ona twierdzi że wręcz się przy nim nudzi więc pewnie wszystko zależy od tego jakie będzie moje drugie dziecko no i od finansów. już teraz sobie myślę co to będzie jaki to koszty dwójka a co dopiero trójka.

Miciur-ka ja zeszłam w ciaze niecały rok po porodzie i dla mnie to szybko bo w planach było "odzyc" po rocznym siedzeniu w domu w sumie non stop ;) ale znam taki przypadek że dziewczyna zaszła w ciaze w czasie połogu z bliźniakami.takze trojeczke w rok strzelili ;)

co do adopcji to ja myślałam o tym ale chyba za bardzo ciąża mimo tych wszystkich dolegliwości jest dla mnie okresem wyjątkowym żeby z tego rezygnować. no i do tego to oczekiwanie jak będzie wyglądać dzidzia jaki będzie mieć charakter i po kim to jednak za bardzo jest dla mnie wyjątkowe.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

ja znow slyszalam ze podobno maja nowe testy ciazowe powstac co od razu wykrywaja plec od razu w 1 tescie ciekawe na czym to ma polegac:p

poza tym.ogladalam dzis usg mojej siostry z 14 tc i tam od razu widac dziewczynke glowka taka okragla a nub poziomy ...dzirwczyna jak ta lala.

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Elenaa- tez nie wierze ze przyrost to na płeć , a może spr. Sobie jaki progesteron masz ? (Robiłaś teraz może ? ) bo nie pamiętam

Millo - nie raz nie da się wstrzelic bo sperma od razu gotowa do zapłodnienia nie jest może się minimalnie minęło czasowo - szkoda ale trzymam kciuki za sierpień :)

MartynaM- niecały rok to szybko , ale mi bardziej chodzi właśnie o zajście od razu (3 mies) po porodzie , a ta znajoma co zaszła w czasie połogu to jakiej płci dziecko urodziła wiesz ? Na kiedy masz termin bo juz zapomniałam :) ? No i co do laski z 8 dzieci to wow - W. Tez do mnie ze będziemy strzelać póki córki nie będzie hahhah ;D ..dobry jest ..

Maziajka - kurcze skołuj nam foto twojej siostry dzidzi żeby nuba obczaić haha ;)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Miciurka no wlasnie cos mi sie obilo o oczy ze 6 godzin potrzebuja plemniki zeby byc zdolnym do zaplodnienia czy cos takiego?

Elenna a przypomnij Wy mieliscie seksik ostatni raz tak ze na drugi dzien mialam test pozytywny czy jak? Pokazesz wykres z ovu?

Miciurka badałam progesteron 14 dpo miałam 29.

Ja mam koleżanki co maja równo 11-12 mcy między dziecmi...i płec była taka sama jak pierwszego dziecka, czyli 2 dziewczyny urodziły 2gie córki a jedna drugiego synka :)

reklama
Miciurka no wlasnie cos mi sie obilo o oczy ze 6 godzin potrzebuja plemniki zeby byc zdolnym do zaplodnienia czy cos takiego?

Elenna a przypomnij Wy mieliscie seksik ostatni raz tak ze na drugi dzien mialam test pozytywny czy jak? Pokazesz wykres z ovu?

Link do: Wykres Dni Płodnych i Owulacji Użytkowniczki OvuFriend

Owulacja była wydaje mi sie 16 dc wieczorem, albo 17dc w nocy.
A 17 dc był sex o 15:00 czy tam 15:30, więc mysle ze mineło trochę ;-)

Do góry