reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elenaa Przyrost bardzo ładny masz,wręcz książkowy. Dziewczyny już tu obalily ze przyrost równa się konkretnej płci. Ja teraz miałam duży przyrost w 48h i strachu się tylko najadlam...pół biedy jakby zwiastowal bliźniaki, ale bałam się o zasniad groniasty i mimo że po usg już wiedziałam ze jest dobrze,to tak się przyjęłam ze ciśnienia w gabinecie dostałam. Bedzie dobrze u Ciebie, zobaczysz &&&&&

Antonia Ja zrezygnowana byłam w staraniach i chciałam w wakacje kursy adopcyjne robic, a tu niespodzianka :)

Maziajka Jest teraz test który można wykonać przy badaniach prenatalnych bodajże i podają płeć w wynikach. Popularny jest ten Nifty ale on płci nie pokazuje tylko same te wady bada,a IONA prócz wad jeszcze płeć. Oczywiście kosztuje nie mało

reklama
termin mam początek stycznia. ja leżałam w szpitalu z dziewczyną co uparcie twierdziła że córkę robi do skutku.urodzila wtedy trzeciego syna.ja mówiłam mojemu że jeśli trzeci będzie syn znaczy że synowie są nam przeznaczenie ;)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

kurde Miciurka no nie skoluje raczej ale po prostu bylo widac zreszta lekarz tez mowi ze dziewczynka..miala na prawde super zdjecia ale za usg genetyczne placila 450 zl ..wiec przebadal ja dobrze raczej...zdjecia byly tez super ...na prawde..jak porownywalam moje z przed 7 lat to niebo a ziemia

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam dziewczyny dawno się nie odzywałam ,ale w wolnych chwilach wieczorami zawsze was podczytuje, jeżeli chodzi o przyrost bety a płeć to różne są opinie u mnie był większy przyrost i oczekuje dziewczynki.
Poniżej wklejam jakby ktoś chciał przeczytać
http://www.gen.org.pl/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=916

Elenaa bardzo gratuluje pięknej bety, przyrost masz bardzo ładny , pamiętam że u Młode liski był bardzo niski przyrost a urodziła śliczną dziewczynkę , Airfix napewno pamięta

Airfix super dzidzia

Ostatnia edycja:
Ja gdzies wyczytalam ze jak przyrost jest powyzej 100 procent to dziewczynka a jak mniej to chłopiec. Ale w to nie wierzę bo z synkiem miałam 185 procent :-)
A moja kumpela miała mniejszy przyrost 114 i ma dziewczynkę. Więc chyba rzeczywiście nie jest to wyznacznikiem.
No ciekawa jestem, teraz i tak nie mam wpływu na to, niech maleństwo tylko zdrowo rośnie!

Czytałam o tym przyroscie i znów to 50/50 co do płci. Normalny przyrost w 48h to 60-100%, ale odchyly w 130-150 % też są normą mówił lekarz i świadczą ze ciąża się rozwija prawidłowo. Mój przyrost 271% i kupa nerwów i oczywiście czarny scenariusz przed oczami ze to zasniad i teraz jeszcze pół roku przerwy w staraniach. Najważniejsze ze okazało się ze jest dobrze.

Za dużo poprostu się analizuje, większy mniejszy procent, jasna ciemna kreska, testy ciążowe tydzień po owu :-) To wszystko sprawia że swirujemy, doszukujemy się czegoś czego nie ma..z drugiej strony to takie pocieszanie się wzajemne i wsparcie a to już na duży plus :-)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry