reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

matko dziewczyny ale sie naprodukowałyscie... ;) ledwo nadrabiam Was :)
Elena gratuluje !!!!!!! :)

Airfix
starsznie wspolczuje pogladow w rodzinie co do chlopca ja tylko powiem ze u nas jak tylko urodzilam chlopca to byl tekst ze nastepne dziewczynka a pozniej kiedy bedzie dziewczynka , nawet moja mam jak dowiedziala sie o ciazy to powiedziala ze "miejmy nadzieje ze bedzie dziewczynka" moja przyajciolka: "ze ja to bede miala szczescie ze bedzie dziewczynka" tak jakby drugi syn nie byl szczesciem... strasznie to wszystko przykre jest , od wszystkich tylko slysze ze pelnia szczescia to parka ... cala noc po tych tekstach przeplakalam pewnie tez hormony mi sie udzielily bo normalnie nie jestem takim placzkiem.

no wlasnie tak Was czytam i sie zastanawialam czy jest ktos kto stara sie o chlopca ;) wychodzi z tego ze latwiej miec chlopca ?;) u mnie znajomi druga dziewczynka teraz i chyba chcieli syna po pierwszej corce.

co do nuba to zdjecie Miciurki wedlug mnie jest na dziewczynke ;) troche tego przestudiowalam ostatnio ale ekspertem nie jestem ;) moj jeszcze brzuszkowy syn pokazal sie w 15 tyg nub sterczal do gory a siur dyndal miedzy nogami lekarz nawet nic nie musial mowic ;) moj M dumny jak paw ze syn od razu sie wlasnie zaczal wszsytkim chwalic stad te tekty polecialy. oczywiscie moj M mowi ze trzecia bedzie corka ;) teraz roznica wieku bedzie okolo 1,5roku miedzy chlopakami i tez sobie mysle ze wlasnie fajnie bo beda sie razem bawic :) ale szczerze powiem troche mi smutno jak patrze na cieszki dziewczece ...

jesli chodzi o kalendarz chinski to m wedlug niego wychodzila teraz corka czyli sie nie sprawdza ;)

Martyna tak właśnie myślałam jak pierwszy raz wstawiłaś fotkę, nie byłam do końca pewna bo to wcześnie no ale tak na 70% byłam pewna witaj w klubie. Mój mąż tak samo do tego podszedł dumny jak paw hehe już planuje co z nimi będzie robił między moimi jest 3 lata i 4 miesiące. Ja teraz jak spoglądam na takie małe ślicznotki to też jest taki cień smutku, że szkoda że nie mam córeczki ale jak patrze na mojego małego przystojniaka to za każdym razem mówie nie chciałabym abyś był dziewczynką hehe jest taki kochany wczoraj pierwszy raz samodzielnie obrócił się z brzuszka na plecki tak mu się spodobało że co go na brzuszek obróciłam to bach już na pleckach hehe. Chłopaki też są kochane i słodkie. Mój mąż też mówi za 3-cim razem musi sie udać hehe teraz to już chcę aby była dziewczynka hehe

reklama
Martyna tak właśnie myślałam jak pierwszy raz wstawiłaś fotkę, nie byłam do końca pewna bo to wcześnie no ale tak na 70% byłam pewna witaj w klubie. Mój mąż tak samo do tego podszedł dumny jak paw hehe już planuje co z nimi będzie robił między moimi jest 3 lata i 4 miesiące. Ja teraz jak spoglądam na takie małe ślicznotki to też jest taki cień smutku, że szkoda że nie mam córeczki ale jak patrze na mojego małego przystojniaka to za każdym razem mówie nie chciałabym abyś był dziewczynką hehe jest taki kochany wczoraj pierwszy raz samodzielnie obrócił się z brzuszka na plecki tak mu się spodobało że co go na brzuszek obróciłam to bach już na pleckach hehe. Chłopaki też są kochane i słodkie. Mój mąż też mówi za 3-cim razem musi sie udać hehe teraz to już chcę aby była dziewczynka hehe

ja teraz sobie mysle ze przy tak malej roznicy fajnie ze bedzie jedna plec ze beda razem zabawy ale troche mi smutno jak maz mi mowi ze bedzie z nimi chodzil na pilke na ryby wtedy sobie mysle a kto ze mna bedzie ciasta piekl albo pojedzie na zakupy... no i mysle ze pewnie bede jeszcze strzelac mimo wszystko w dziewczynke za kilka lat, w sumie zawsze chcialam trojke dzieci ale to bylo zanim urodzil sie moj syn i sadzilam ze dzieci spia jedza robia kupe a pozniej bawia sie same a urlop macierzynski to faktycznie urlop ;)

millo wiem co czujesz 2 cykle temu tez tak.mialam @ sie spoznila testy negatywne w moim przypadku jednak zawsze test negatywny swiadczyl o braku ciazy mam nadzieje ze u Ciebie bedzie inaczej.

Antonia ja myslalam ale poki w pl te przepisy sa tak durne to odstrasza bardzo duzo osob...moze gdybym w ogole nie mogla miec dzieci juz to bym sie starala o adopcje mnostwo osob w moim otoczeniu adoptowalo dzieci i dla mnie to normalne.

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Wlasnie dostalam okres:(wiec owulke mialam 8 jednak? Tylko dziwne bo 5 o 23 juz byl pozytyw i 6..a 9 byl seks:(buu

Millo, seksik za późno o dzień ale bądź tu mądry. Moje testy owu pokazaly swie krechy juz w 9 dc a chyba owu była dopiero 13-14 bo,, chcica,, była ;-) Chybaze chęci przychodzą jeszcze kiedy indziej

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

ja teraz sobie mysle ze przy tak malej roznicy fajnie ze bedzie jedna plec ze beda razem zabawy ale troche mi smutno jak maz mi mowi ze bedzie z nimi chodzil na pilke na ryby wtedy sobie mysle a kto ze mna bedzie ciasta piekl albo pojedzie na zakupy... no i mysle ze pewnie bede jeszcze strzelac mimo wszystko w dziewczynke za kilka lat, w sumie zawsze chcialam trojke dzieci ale to bylo zanim urodzil sie moj syn i sadzilam ze dzieci spia jedza robia kupe a pozniej bawia sie same a urlop macierzynski to faktycznie urlop ;)

Martyna powiem Ci że w rodzinie mam przypadki parek i niestety ale sie kompletnie nie dogadują, nie bawią się ze sobą a jak bawią to krótko także zawsze jest jakiś plus posiadania dzieci tej samej płci;-) ;). Też chcemy trójeczkę no ale faktycznie lekko to to nie jest, jeszcze jak się chodzi do pracy to już w ogóle. Teraz przy dwójce już czasami mam dętki ale powiem tak zniesie się wszystko heh a co się nie robi dla spełnienia marzenia;-) ;)

Magic - a ile miesiecy twój mały juz ma ?

Ja też znam przypadki ze się nie dogaduje syn z córką ale też i znam przypadki ze super jest, wiadomo dzieci jednej płci mają więcej rzeczy wspólnych lubią mniej więcej to samo i łatwiej się im spędza czas, byłam ostatnio w odwiedzinkach u kuzyna i syn z kolegami szalał a nie pozwalał siostrze się bawić ona biedna zawiedziona :) on 7 latek ona ma 6 , śmiałam się ze jeszcze 3 raz powinni spróbować ale już nie chcą bo mają praktycznie dzieci odchowane .

Ja jestem skłonna spróbować 3 raz jak się teraz nie uda , ale znam masę przypadków gdzie zaraz po ciąży zachodzą ponownie i naprawdę wszytskie urodziły dziewczynki coś w tym musi być, ale tak od razu raz po razie nie wiem czy dam radę psychicznie i fizycznie hahah ;)

U mnie też inaczej bo synek ma innego tate, W. Chce dwójkę dzieci a ja zawsze w sumie myślałam o trójce :) wiec pasuje :D , co prawda po drugim mogę się jeszcze rozmyslic hahhahah ;)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny a jak ma przyrost beta co do płci
W pierwszej ciąży miałam tak:

15 dpo: 141
17 dpo 400

teraz
14 dpo: 120
16 dpo: 280

Czytam, że duzy przyrost to dziewczynka, ale w sumie z synkiem miałam spory bo prawie 185%.
A teraz wychodzi tylko 135%. Martwie się, że za mało.

Do góry