reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
U mnie ta kreska coraz bardziej widoczna. Chyba wcześniej będzie pozytywny niz w poniedziałek. Ale weź tu bądź mądry ;-)
Kochalismy się rano. Planowałam jutro rano. A może dziś? Tylko dziś o 11 wzięłam lactovaginal. Ile czasu po to wypływa wszystko?

Niby 6h po seksie juz mozna takze jak o 11 wzielas to mysle ze wieczorem mozesz.Ja mam nadal 1 kreske a 2 niewidoczna.Ciekawe czy w nd bd 2 kreski mocne..dziwne to

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

ja w dzien owu wzielam lacto 1 h po seksie i potem rano tez lacto.I.jeszcze wlalam tego sylku haha potem w ogole zla bylam ze przesadzilam i wszysyko wybilam haha dlatego taki szok ze sie udalo.

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny plemniki tez muszą przejść proces żeby nadawały się do zapłodnienia dlatego ten lacto najlepiej dać 5-6 h po bo właśnie ok. 6 h potrzebuje plemnik na zdolność do zapłodnienia, (to się chyba zdało proces kapacytacji) czy coś w tym guscie ,

Elenaa- oj to jak kreska bardziej widoczna to pilnuj pewnie będzie szybciej teraz pozytyw jak myślisz ,

Maziajka - ja podobnie wcześniej wybijałam roztworem z wody z cytryna i nie mogłam zaciazyc, a później sylkiem I lacto i dało rade, co prawda nie wiem z którego stosunku to plemnik dał radę ho mieliśmy 3 i 2 dni przed owu , a w dzień owulacji dwa razy (haha ) ale też z jednym razem to wzięłam lactovaginal i od razu był seks , w dzień owu wzięłam chyba ze 3 lacto w dniu plus sylk , i był seks rano i wieczorem, tylko właśnie jak Airfix mówi ze podnosi czasem ph a ja juz tego nie spr jaki to ma na mnie wpływ
Ciekawe :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Myślę ze będzie wcześniej owulka. Zbadam dziś testem ovu o 10. A później to nie wiem czy dam radę bo mamy wesele.
A jak robicie testy ovu? Siusiacie do pojemnika i badacie czy od razu na test ;) ?

Miciurka to nieźle zaszalas z tym Lacto w dniu owulacji ;-) super ze się udało ;-)

Dziewczyny a jak komorka jajowa się polaryzuje? Tylko w dniu owulacji? Czy proces trwa od jakiegoś czasu?

millo ja sie kochalam dziennie wiec i na chlopca i dziewczynke bo przeciez plemniki siedzialy we mnie i czekaly na komorke i ktore byly dojrzalsze to nie wiem , zreszta sama widzisz Airfix ma chlopca 5 dni przed owu ten odstep na prawde jest najmniej istootny.W moje dni plodne byly po 2 burze dziennie wiec duzo jonow ujemnych[emoji14]wiec moze dziewczynka sie tam kryje.W tym caly planowaniu moim.zdaniem chodzi o to by nie dac sie zwariowac ja trzymalam diete stosowalam suplementy , utrzymywalam odpowiednie srodowisko wiec zrobilam wszystko ale jesli bedzie dane mi byc mama.chlopca bede szczesliwa najbardziej na swiecie! Zreszta biore co daja byle zdrowe:-) .

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajka no jasne ze tak[emoji3]chlopcow tez pokochamy hihi:p ale tez wole miec swiadomosc ze duzo zrobilam:)

U mnie dalej jedna kreska i ani cienia drugiej:(dzis 14dc..

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Elenaa - ja z testem do pojemnika i spr. Nie raz po dwa żeby zobaczyć czy tak samo wychodzi bo robiłam te najtańsze z allegro i nie raz niedowierzałam hehe , na wesele weź jeden teścik i sobie zrób w łazience i tyle,

No ja się zdziwiłam ze zaszłam bo tyle lacto. I sylku zeszło, no ale gwarancji nie ma w poprzednim cyklu jak z synem zaszłam tylko sylk zaczęłam używać i jest synuś , jeśli chodzi o polaryzacje to znalazłam ciekawy artykuł chyba warto przeczytać :

Link do: Gracjan - Bezpłodność a polaryzacja magnetyczna par

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry