reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Airfix z odstepu 5 dni chlopak?rety to Ty chyba jakbys wtedy na glowie stanela to i tak byl Ci pisany:)

Elenko ale liczac doby tak?to bym musiala jeszcze w sobote zadzialac jednak.. hmm zobacze czy bedzie mi sie pokazywala 2 kreseczka

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Millo Nom niestety hehe U nas w rodzinie się 7-my chłopak nie dawno urodził, ( pisze tu o dzieciach do 3 lat i moj najstarszy) wiec ja złudzeń nie mam:) zaden z kuzynow ani kuzynki corki nie ma. A jakby tak brać wszystkich pod uwagę to u nas przewaga chłopaków duża; ) i z mojej strony i męża. byle bym dotrwala do porodu w zdrowiu i wróciła ze zdrowym maluchem do domu

airfix no rzeczywiscie istny chlopakowy boom :D u nas tak raczej pol na pol zadnej przewagi nie ma .Moja mama miala 2 corki i syna tesciowa tak samo.Siostry mojego R maja po 1 synku. Moj brat ma corke i synka.Siostra jeszcze nie wiadomo:p Najblizsza kuzynka ma corke, a najblizszy kuzyn corke i syna.Takze raczej tak pol na pol:p

Ja znow mam zagwozdke bo pisalam Wam ze 2 mies. temu mialam ta cytologie no i teraz wyniki i ze mam jakas infekcje lekarka przepisala mi gynalgin+ lactovaginal.oczywiscie dzwonilam do niej czy moge brac w ciazy i powiedziala ze ok.Ale teraz czytam w necie ze gynalgin absolutnie w 1 trymestrze nie wskazany bo zawiera Metranidazol ktory jest poronny, i chyba nie bede ryzykowac.Wezme tylko.lactovaginal bo on.bezpieczny.Tymbardziej , ze w koncu w poprzednich cyklach tez bralam lactpvaginal i moze po tej infekcji juz nie ma ani sladu.. wiec bezsensu ryzykowac... a Wy co myslicie??

tymbardziej ze badalam.ph i.mialam dobre a jakby byl jakis tragiczny stan.zapalny to.by tez inne ph bylo dobrze mysle?

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Airfix ale jaja:)to moze sir teraz zacznie dziewczynkowy boom wkoncu;)

Maziajko wiesz ja sie nie znam ale lactovaginal najbezpieczniejszy tez nir jest bo w skladzie jest dwutlenek tytanu.. (rakotworczy wedlug wiekszosci artykulow)i glutaminian monododowy(tez nie za piekny)..

Poszukalabym na Twoim miejscu z ziol cos

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajka ładne te kreski !
Mi w ciązy na infekcje przepisywali macmirror i lactovaginal potem.
A kiedy idziesz na pierwszą wizyte ciążową?
to była infekcja bakteryjna czy grzybicza?

Skoro infekcja była 2 msc temu, wiec najlepiej jakby lekarz teraz zdiagnozował, bo może już przeszło. Choć ja się nie znam za bardzo.

Millo pisząc 1,5-2,5 dnia mam na mysli 36-60 h przed owulką :)

Mam 2 koleżanki co mają minimalnie starszych synków od mojego, obie są w ciąży, jedna bedzie miała synka, druga córeczke. Myślę, że to loteria, tak nawiązując do wczorajszego meczu i rzutów karnych :)

Maziajka Tego leku bym nie ryzykowala też. .lepiej macmirror. Sama go brałam i znajome w ciazy też i dziewczyny też tu piszą o nim. Ja teraz leczylam się macmirror i iladian

reklama
Maziajka - gratulacje oficjalne :) hihi, super ! Gratulacje :D

Lepiej zmienić ten lek na coś przyjaznego dla.Ciazy , dziwię się że nie chcą spr. Ponownie czy jeszcze coś jest skoro to było aż 2 mies temu ,

Millo - mi się wydaje ze 4 dni to długo żeby plemniki czekały - chociaż gadałam z mama dziś i ona mi mówiła ze ja jestem z plemnika 4 dniowego hahah ;p
Ja bym chyba zaczęła od odstępu 3 dni i przyblizała co cykl po 0.5 dnia aż dojdzie do 2 dni przed - i później jeszcze na "dobitke " O+12 , patrzeć ph i tyle

My liczymy na córkę teraz - W. Ma 3 siostry , ja mam jedną siostrę, moja siostra ma corke ,ja mam synka - może przy dobrych wiatrach coś z tego będzie hhehe

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry