reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Maziajka - twoje ph pod wpływem nasienia się zmienia na wyższe wiec po prostu utrzymuj nisko po sprawdzeniu jakie masz ph paskami

Elenaa- o matko dziwny sen , za dużo chyba rozmyslasz o płci

Ale powiem wam ze boję się też jakby ze się zawióde np jak będzie drugi chłopiec - chociaż wiem że tak nie powinno być bo w końcu moje dziecko i kocham niezależnie od płci ale chyba w tym dążeniu do danej płci się człowiek zatraca w tym całym "chceniu" planowaniu i jednak za dużo myśleć tez nie można bo musimy przede wszystkim chcieć zdrowego brzdąca.

Ale mam mieszane uczucia na temat właśnie płci w sensie widzę dzidzie chłopców i tez mi się podobają słodziaki i w ogóle i to takie dziwne ze boję się zawodu ... nie wiem heh

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
miciurka no nie wiem jak z tym ph to rozgryzc wczoraj o 21 sie kochalismy dzis o 7 ph bylo 4.5 wiec chyba ok? bo po stosunku nie ma sensu mierzyc bo i tak wyjdzie wyzsze mi wychodzi 7 ale wiadomo. ze to nasienie glownie.

co do plci ja bym.chciala dziewczynke i podswiadomie czuje ze bede miec dziewczynke nie wiem takie wewnetrzne przeczucie .. ale jakos sie strasznie nie nastawiam w pierwszej ciazy bardzo chcialam.corke i troche bylam zawiedziona jak sie okazal chlopczyk ...teraz jakos dla mnie nie ma takiego znaczenia wiem niby probuje wplynac na plec witaminami dieta itp ale jak bedzie chlopczyk to bede tez bardzo szczeliwa i na ta chwile mysle ze zawiedziona nie bede:p

pozyjemy zobaczy bardzo chce miec dziecko a po tym jak sie dowiedzialam.ze mam torbiel endometrialna jeszcze bardziej...

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajka ja bym już nie używała niczego do obniżenia ph. Skoro rano już masz normalne ph 4.5.
Muszę ja zbadać po seksie na drugi dzien z samego rana i zobaczę. Ja to chce zastosowac lactovaginal profilaktycznie przeciw infekcji..w trakcie starań. Więc tak jak Miciurka pisała pewnie rano zastosuje sobie któregoś dnia i powtórzę za kilka dni.

Ja do tej pory czułam ze będzie córka jak nam się uda zajsc w ciążę ale po dzisiejszym śnie to już nie wiem..

Wiadomo ze najważniejsze aby zdrowe było..dlatego ja będę chciała jak najpozniej poznac plec albo dopiero przy porodzie. Najważniejsze żeby te wszystkiego badania powychodzily prawidłowo, usg genetyczne i polowkowe.

Ja mam małego synka, dopiero co rok skończył, więc widok innych malych chłopców mnie nie rozczula jakoś, bo mam swojego najpiękniejszego i to na codzien :-) ale za to widok dziewczynek takich małych jeszcze o ciemnych oczkach mnie chwyta za serce ;-)

Miciurka wszystko bedzie dobrze!Trzymam kciuki za szybkie wchloniecie sie i bez problemowe:)

Elenna jakie Ty wkoncu nasz te paski bo musze kupic bo w tych moich ta skala za duza jest. Mi pokazalo dzis chyba 7 ph;(

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

milo ja mam.paski do pochwy 4-7 a 7 ph tez mozna miec to juz jakies mega zasadowe jakas infekcja czy cos.

Elena ja wlasnie tez tak mysle ze nie bede juz nic z lactovaginalem kombinowac dzis rano tez po seksie i ph 4.5 wiec spoko.Tymbardziej ze w tamtym cyklu stosowalam lactovafinal i sie nie udalo .....A Ty jakie masz ph?

u mnie dzis na tescie bardzo wyrazne kreski ale jeszcze nie identyczne mysle ze wieczorem beda identyczne chyba ze byly juz wczoraj wieczorem bo nie mierzylam a rano wczoraj tez juz wyrazna byla.Jakos pozno jak na mnie by ta owulacja wypadala bo dzis juz 14 dc wiec wypadloby ze bedzie w 16-17.

reklama
milo mam dokladnie te co podeslala Elena.A Ty jakie masz?? Ja jedynie w ciazy mialam infekcje i bylo wtedy duzo uplawow specjalista nie jestem ale wiem , ze takie ph moze wskazywac na infekcje i chyba takie ph jest odpowiednie w staraniach o chlopca.

Elena tak tak dzialamy nie bedziemy robic przerwy zobaczymy ktore plemniczki przetrwaja kochamy sie dziennie wieczorem i czasami w dzien jak czas pozwoli i tak jeszcze do niedzieli na pewno.Mam odpowiednie ph dziewczynkowe co ma.byc to bedzie w zeszlym cyklu mielismy przerwe 48h i nic nie wyszlo.Ja nie chce ryzykowac bo mam ta torbiel i dla mnie im szybciej tym lepiej:-) a kazda miesiaczka moze powiekszyc ta torbiel.....

Co do sluzu to prawie nic nie ma ale ja z tych malosluzowych raczej ...obserwuje przewaznie szyt sluzu ale duzo tez tego nie mam...

a Wy dziewczyny na jakim etapie cyklu jestescie?

Do góry