reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elenaa- właśnie nie wiem skąd to się wzięło :/, torbiel na jajniku się wchłonie dzięki ciąży ale krwiak jest nad dzieckiem a dziecko jest niżej I jest problem dostałam duża dawkę progesteronu i za 2 tyg mam się stawić - musze wiec trzymać kciuki ze się krwiak będzie zmniejszał

Czyli u Ciebie jest dobry odstęp do pozytywnego testu , zależy właśnie kiedy ta owulacja następuje bo nie raz szybciej ,

Maziajka - dokładnie ph dieta ważna odstęp chyba mniej chociaż mi się wydaje ze musi być jakiś ukryty czynnik o którym nie wiemy, może dotyczący faceta albo coś, no nie wiem . Bo skoro Maran-atha spełniła tyle czynników i się nie udało to albo to bajki albo muszą być rzeczy o których nie mamy pojęcia. To szalej póki masz l4 haha ;).

Ja się ciesze ze serduszko jest , dzidzia fajna ale martwię się z tym krwiakiem bo duża dawkę dał leku no i szybko mamy się stawić , dziecko jest nisko w macicy a nad dzieckiem krwiak, Wojtek to mi tu wczoraj płakał bo się martwi ..masakra biedny

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
Moja przyjaciółka jest teraz w 13 tc z 2 dzieckiem. Ma krwiaka dość sporego. Pierwsze dziecko poroniła i była czyszczona lekarz mówił ze może z tego.

reklama
miciurka aha rozumiem:-)

airfix kurde a nie ma Cie kto odciazy maz? mama siostra??

dziewczyny ile dni widzi sie slaba kreske na owulacyjnym przed ujrzeniem 2 wyraznych kresek? ja robie testy od piatku i dopiero dzis widze druga blada kreske czyli cos zaczyna sie dziac..ile to moze jeszcze dni byc taka slaba krecha?

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

miciurka aha rozumiem:-)

airfix kurde a nie ma Cie kto odciazy maz? mama siostra??

dziewczyny ile dni widzi sie slaba kreske na owulacyjnym przed ujrzeniem 2 wyraznych kresek? ja robie testy od piatku i dopiero dzis widze druga blada kreske czyli cos zaczyna sie dziac..ile to moze jeszcze dni byc taka slaba krecha?

U mnie była w cyklu w którym zaciążyłam właśnie słaba kreska przez ok 2-3 dni i potem już jej nie było.

Maziajka U mnie zależało od cyklu, czasem 3dni wcześniej, czasem dwa...A czasem 4:) Właśnie nie ma mi kto pomoc, mąż wychodzi o 7 I wraca o 17-18. A jeszcze budowa na głowie ta końcówka czyli papierkologia, sprawy męża bo sam nie załatwi bo w domu go nie ma. I to tak wygląda właśnie

Dziewczyny w cyklach staraniowych jak często stosuje lactovaginal?
Ja traz przez 1.5 cyklu brałam codziennie albo co 2gi dzień. Aby odbudować ta mikroflore po infekcji.. narazie odpukac nic od trgo czasu sie nie dzieje. A teraz w kolejnym cyklu nie wiem jak stosować.. a tez chcialabum profilaktycznie ale aby nie przeszkodziło w staraniach. Jak planuje np codziennie się kochać od 7 do 14dc to kiedy mam zastosować?

Elenaa- ja zaczęłam kilka dni przed owulacja , na noc 1 tabl. Później bliżej owu edzien przed użyłam 1 na dzień i 1 na noc , i jeszcze do dnia po owulacji 1 dzień jedna na noc plus sylk. Lacto. , rano jak za zaaplikujesz nie przeszkodzi w staraniach wieczornych a później 5-6 h po stosunku.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki Miciurka.

Dziewczyny ale miałam sen..śniło mi się ze jestem w ciąży już w zaawansowanej i jestem na usg. Lekarz nie mógł odgadnąć jaka płeć bo dziecko nie chciało się pokazać. Ale mówi ze wydaje jej się ze to dziewczynka. Robi usg a ja tam widzę ze to dziecko cos przytula,i mówię do lekarza ze dziecko chyba przytula drugie dziecko. A lekarz mówi ze to nie dziecko to jest jakis potwór bo miał dziwną twarz ale ze to nie jest prawdziwe tylko dziecku to się sni bo ma takie same sny jak ja. Więc to była wizualizacja jego snu. A po chwili lekarz mówi ze to drugi chłopiec jednak. I ja w tym snie czułam się rozczarowana. Dziwny sen.

Ostatnia edycja:
Ja nie wiem czy brac ten lactovaginal bo mam ph 4.5 a w 4 gina juz plemniki i nie chce zaszkodzic....widomo sperma ma wyzsze ph ale moje 4.5 i tak zostaje wiec chyba nie chce przesadzac.

Elena no rzeczywiscie czasami te sny sa mega dziwne.

kurde moglo juz by byc za tydzien a najlepiej za dwa:p

Maziajka szybko minie☺
Kurde myślałam ze przy staraniach o drugie dziecko podejde bardziej na luzie..a widzę już ze się nakrecam i się przejmuję.

reklama
Do góry