reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
no u mnie juz 10 dc cyklu starania od 3 dni nie ustajace:D jeszcze przez conajmniej tydzien dzien w dzien starania bo w ostatnim cyklu owu byla nie w 14 tak jak myslam.a w 16 dc i mielismy za duzy odstep.. starania byly za wczesnie...

uda sie dziewczyny uda:p

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajka czyli taktyka codziennym seksem osłabić męski plemniki :) ?
I do owulacji chcecie się kochać czy też przerwa? A kiedy w poprzednim cyklu miałaś test ovu dodatni a kiedy wzrost temperatury?
W tych cyklach staraniowych wszystko potrafi się pozmieniac :-)

pomylilam sie w 14 byla.a ja myslalam.ze w 12 nie robilam wtedy testow owu , a skad wiem pewnosci nie mam ale 99% bo okres przyszedl wlasnie w 28dc czyli wypadalo by ze owu byla w 14 dc a ja od 3 lat mam kalendarzyk i u mnie wlasnie@ zawsze po 14 dniach od owu jest..a skad wiem bo czuje bol owulacyjny zawsze i tego 12dc mialam.taki podobny bol i uznalam ze to owu 14 dc tez mialam taki bol i wtedy wlasnie byla.na 99 % a my juz nie dzialismy niestety...bo bylam pewna ze owu juz byla..i uznalam ten bol nawet juz za bol implantacyjny .....tak to jest jak czlowiek za bardzo wsluchuje sie w swoje cialo... .teraz wiec trzeba zwiekszyc dzialania.

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

a kochalismy sie dziennie ... do niedzieli a owu myslalam ze mam we wtorek rano .....a byla w czwartek

Ja to cykle z mierzeniem temp prowadzę od 4 lat i dopiero po urodzeniu dziecka czasem czuję owulke :-) także ja ufam testom niż moim oznakom owulacji bo nie zawsze je mialam a cykle nigdy nie miałam regularne tylko tak 28-35 :-) jedynie co to w każdym cyklu mam skok temp ale to po fakcie można się dowiedzieć kiedy owulacja byla jak temp utrzymuje się przez jakiś czas.

reklama
Millo my metode obserwacyjno-termiczna stosowalismy jako metoda antykoncepcji a potem się przydało przy staraniach o pierwsze dziecko :-)

Do góry