reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam Was:) Ja też się zastanawiam co u dziewczyn.
Pisałam do Katriiny ale nic. Z Nusia pisałam chwilę w niedzielę - na razie starania są na boku.
Ja już się nie mogę doczekać wizyty 16-tego,raczej nic nie zobaczę bo to będzie ok 5tyg5dni ale chociaż się upewnić ze jest ok. A dłużej nie dam rady czekać w niepewności.
Piersi prawie nie bolą,jedynie sa wrażliwe trochę od strony wewnętrznej jak się stykają.Zgaga przeszła ale pije pepsi. Jestem mega nerwowa i wszystkich się czepiam hahah rano trochę mdłości tylko miewam i chyba tyle na razie. Brzuch i jajniki przestały boleć w 29dc czyli tak jak zawsze cykle miałam. Tzn jak chodzę za dużo albo stoję to wtedy czuje ze zaczyna pobolewac.

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Millo najlepiej kochac sie dziennie do pozytywnego testu. Zreszta ten odstep moim zdaniem nie jest najwazniejszy bo na logike wszystkie dzieci z inseminacji i in vitro byly by chlopcami. Ważniejsze jest raczje srodowisko pochwy itp.
Ja w tym cyklu zamierzam tak działać:

Testy owu bede robila od 9dc bo ja miewam cykle ok 25-28 dn.Do tego ok 30 min przed staraniami Sylk potem 30 min po znow Sylk.Oczywiscie bede tez mierzyć PH by bylo sprzyjajace .Potem jak testy owu beda juz wychodzily to jesli PH bedzie wysokie to pare h po staraniach dołożę jeszcze LactoVaginal.Będe starać sie do II kresek na tescie i potem po II kreskach po ok 12h znów będe działać.Do tego odpowiednia dieta truskawkowa itp:D suplemnety diety ja biore podwojna dawke kwasu foliowego, wapn i magnez. Wydaje mi sie ,ze wystarczajaco a jak bedzie chlopiec tez bede szcześliwa.

Poza tym przeanalizowalam sobie ostatni cykl i myslalam ze owulka byla we wtorek ale raczej i wg tego jak przyszedl okres przesunela sie o 3 dni i byla w piatek.Wtedy tez mialam bole i lekkie plamienie.ALe szczyt sluzu mialam we wtorek czytalam ze niby owu wlasnie nawet 3 dni po szczycie moze być. Tak więc mielismy przerwe ok 60h... bo po wtorku mielismy 4 dni przerwy na regeneracje hehe

Co do tego sluzu to u mnie by sie zgadzalo bo ja w ciaze z synkiem zaszlam uzywajac wiesiolka i mialam wtedy mega mokro i duzo tego sluzu.

Airfix 16 juz niedlugo;)

Maziajka to tez tak zrobie tylko bez tych silkow:p Kupilam paski wiec czekam az dojda:)Teraz odpuscilam bo nie mierzylam czesto i nie umialam bym stwierdzic kiedy ta 12 h od 2 kresek jest.No nic.. czeka mnie zas bolacy okres:( Najgorzej ze 23 jade pod namioty a jakos wtedy dostane..

Airfix szybko zleci:)Ja sie dowiedzialam w 5t ciazy ze jestem ale na usg byl tylko zarodek wtedy i nie bylo jeszcze echa plodu slychac wiec wie niezle nastresowalam ale juz w 8tyg fasoleczka byla i piekne serducho♡ ale zazwyczaj w 5 juz jest:)

Witam Was:) Ja też się zastanawiam co u dziewczyn.
Pisałam do Katriiny ale nic. Z Nusia pisałam chwilę w niedzielę - na razie starania są na boku.
Ja już się nie mogę doczekać wizyty 16-tego,raczej nic nie zobaczę bo to będzie ok 5tyg5dni ale chociaż się upewnić ze jest ok. A dłużej nie dam rady czekać w niepewności.
Piersi prawie nie bolą,jedynie sa wrażliwe trochę od strony wewnętrznej jak się stykają.Zgaga przeszła ale pije pepsi. Jestem mega nerwowa i wszystkich się czepiam hahah rano trochę mdłości tylko miewam i chyba tyle na razie. Brzuch i jajniki przestały boleć w 29dc czyli tak jak zawsze cykle miałam. Tzn jak chodzę za dużo albo stoję to wtedy czuje ze zaczyna pobolewac.

Co do bóli jajników to mnie długo bolały w sumie z 2 miesiące dokładnie tak jak bym miała okres dostać. Cały dół brzucha. Airfix wszystko jest na dobrej drodze. [emoji4]

Zrobiłam test o 10 i już jest taki..Zrobiłam dziś inny (z tych allegrowych)..Mam rozumieć,że jak wczoraj o 17 były te 2 krechy a teraz jest tak czyli już po owulacji?I moja owulka w sumie szybko przyszła?

Załączniki

• 20160607_103856.jpg
    20160607_103856.jpg
    146 KB · Wyświetleń: 106
Millo Obserwuj organizm po teście pozytywnym. Owulacja przechodzi 12-36h po piku. U mnie czuć owulacje u siebie obserwuj czy aby nie ciągnie Cię jajnik bądź może jakieś klucia sa-może akurat organizm daje Ci jakieś sygnały :)

Aga30 Niby do 16-tego nie daleko i wiem ze na serduszko za wcześnie, ale chociaż będę miała głowę spokojna jak powie ze jest zarodek i ze w macicy ,a nie np. po za. No i czy jeden jest dzidziuś :) na lutowkach dziewczyny mają książkowe przyrosty w tych dniach co ja,a mi tu to 270% wyskoczylo hihi niektóre 3dni po terminie maja blade kreski,jak moje z synusiem,a moje wreszcie śliczne. Oj ciekawa jestem tego wszystkiego:) i tak kocham moja kruszynke najmocniej juz:)
1465300323-1d1mld.jpeg

Airfix wlasnie wczoraj o 17 zrobilam test i byly te 2 kreski i gdzies o 18 kłuł mnie prawy jajnik.Dzisiaj w sumie nic nie oczuwam ciekawego:p

Przepraszam ze mam tysiąc pytan do miliona..

reklama
Millo Wydaje mi się ze w ciągu godziny to za szybko na owulacje. .tak to nie działa;) obserwuj się dziś i jutro. Najlepiej zacznij mierzyć temperaturę i np prowadzić wykres na ovufriend,wtedy po kilku cyklach będziesz miała mniej więcej orientację kiedy u Ciebie ona występuje

Do góry