reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Millo,test pozytywny wiec owulacja moze wystapic za 12-36h. Musisz sama zobaczyc ile to u ciebie zajmie robiac kolejne testy,najlepiej opodobnej porze,2 h bez picia przed. Starania na dziewcze zalecane do pozytywnego testu.

Maran,Nuska albo Elle jeszcze sie odzywaja?

Roszponko ale czy wtedy to bedzie oznaczalo ze w kazdym kolejnym cyklu bedzie mniej wiecej tak samo?bo nie wiem co mi da sprawdzanie dalej? Rozumiem ze jak w sobote mialam wieczorem negatywny to juz mialam się kochać z mezem czy wczoraj kiedy to testu nie zrobilam?..Myslalam ze to bedzie pomalu widac ze kreska malo widoczna..mocniej i dopiero pozniej ta owu a ona juz jest:(cykl zmarnowany..smutno mi:(

reklama
Millo u mnie w sobote test owulacyjny był dodatni 2 mocne krechy, wczoraj juz negatywny, ale skok temperatury wystąpił dopiero dziś w nocy. Zatem u mnie owulacja była mniej wiecej 2 dni po teście pozytywnym. Ja myślę, że w pierwszym cyklu może zastosuje metode do pozytywmego testu, a w kolejnych cyklach będe bardziej patrzeć na śluz i omijać śluz płodny. Ja chyba w to wierzę, bo osoby które mają dziewczynki jak zaczęłam się pytać wogóle sluzu płodnego nie miały :) wiadomo nie daje to 100% gwarancji ale chyba ma duży wpływ.

a mierzysz temperature? ja tylko po tym wiem, że owulacja już wystapiła, bo kłucie w jajniku nie w każdym cyklu mam.

Przy dziewczynce zalecane jest codziennie lub 7dniowa przerwa coś takiego kojarze :-) ale w praktyce to róznie może wyjść :)

a mierzysz temperature? ja tylko po tym wiem, że owulacja już wystapiła, bo kłucie w jajniku nie w każdym cyklu mam.

Przy dziewczynce zalecane jest codziennie lub 7dniowa przerwa coś takiego kojarze :-) ale w praktyce to róznie może wyjść :)

Elena nie prowadzę.. kłucie czulam hmm 2 h temu tak mi sie wydaje w prawym jajniku:)ale czy przypadkiem wlasnie kochanie sie w owulacje i po niej nie jest na chlopca?

Millo,u mnie sie sytuacja powtarzala z testami, za kazdym razem mniej wiecej tak samo cykle wygladaly,ale wiadomo ze cos moze sie poprzestawiac. 12 do 18 h po owu sa podobno duze szanse na dziewczynke,po tym czasie znow na chlopca, tak wynika ze statystyk. Dla mnie ta metoda byla nie doogarniecia bo u mnie szyjka sie nie zaczynala zamykac zaraz po owu,sluz sie tez nie zmienial,dopiero po dwoch dniach. Testy mozesz robic co 4 godziny i zobaczysz jak kreska zacznie jasniec. Test owu pozytywny jest wtedy,kiedy kreska testowa jest ciemniejsza od kontrolnej. U mnie zawsze nastepowal wyrzut hormonu i kreska nagle stawala sie ciemna,nie stopniowo.

Maran,Elle zagladala jakis czas temu na enpr,ale od paru miesiecy cisza. A Nuska usunela konto na enpr.ciekaw jestem co u niej,czy jej sie w koncu udalo.

Millo,ja bym na twoim miejscu liczyla od najciemniejszej krechy. Wtedy poziom lh jest teoretycznie najwyzszy i pecherzyk powinien peknac w tym momencie.

reklama
To jakas czarna magia dla mnie:)bo skad bd wiedziala czy juz jest najmocniejsza a nie byla np 2h temuprzyczaje sie w nowym cyklu.Przynajmniej zobacze czy okres sie reguluje juz..choc po prostu zla jestem ze wczoraj nie sprawdzilam...rozumiem ze musiala byc jasniejsza kreseczka juz?i najlepiej kochac sie ogolnie tak zeby na 3 dzien byly 2 mocne kreski na tescie owu?

Do góry