reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kochane ale o co chodzi z tym sluzem na dziewczynke i chlopaka?bo u mnie w kazdym cyklu praktycznie tak samo jest..przy owulacji mokro

reklama
Millo- taki płodny śluz w sensie , mokro rozciągliwy , przezroczysty ma wysokie ph i jest chłopiecy bo sperma tez ma wysokie ph., a śluz na dziewczynkę to taki kwaśny, biały , lepki albo ogólnie uczucie suchości, chodzi o ph po prostu .

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Millo- taki płodny śluz w sensie , mokro rozciągliwy , przezroczysty ma wysokie ph i jest chłopiecy bo sperma tez ma wysokie ph., a śluz na dziewczynkę to taki kwaśny, biały , lepki albo ogólnie uczucie suchości, chodzi o ph po prostu .

Rozumiem tylko ze mi sie wydawalo zawsze ze te 2 dni przed owulka ten slub jest juz przezroczysty i staje sie rozciagliwy?
Kurde jak ja malo wiem o sobie:(

Wiecie co ale badalam ph tego śluzu to mialam 4,5-4.7. Także nie wiem, chyba ze to jeszcze nie był plodny ten bardzo. Był trochę gesciejszy ale rozciagliwy w miarę.

Dziewczyny oby zdrowe było to najważniejsze. Mi się jakims trafem udało ale mysle ze nie da sie zaplanować do końca, fakt mój śluz był taki słaby i gęściejszy w cyklu staraniowym może to też miało wpływ a może coś innego, w kazdym razie dzieci są cudowne i gdybym mogła miec jeszcze jedno to bez znaczenia płeć

U mnie sluz teraz byl mega rozciagliwy bo pilam robitussin jadlam wiesiolka i mase innych wxpomagaczy, do tego pilam mnostwo wody z cytryna alka seltzer gold itd... no i ph mialam tez wysokie sprzyjajace niby plemnikom meskim a mam i tak coreczke :) dlatego ja w planowanie nie wierze, ale jesli ktos chce sie w to pobawic to zawsze wytyczne moge zapodac. Wiem natomiast ze mi sprzyjaly wszystkie czynniki, nawet ksiezyc i znak zodiaku meski a planowanie nie bylo skuteczne i zreszta nie tylko mi :)

Roszpunka Millie fajna juz, tylko zabkuje bolesnie... noce przez to nieprzespane, ale po za tym to cudowna jest i mega pozytywna, usmiechnieta radosna :) dobrze juz je taki przytulas maly :) a co u Ciebie?

reklama
Maggie - gratulacje ze Tobie się udało :) , oczywiście że najważniejsze aby było zdrowe, tylko ze dzięki temu że masz parke to Tobie teraz już bez znaczenia jest płeć , wiadomo że każdy się liczy z tym ze planowanie może się nie udać wiec przede wszystkim trzeba chcieć dziecka - ale trafiłaś tu z takiego samego powodu co i inne dziewczyny :). Ciesze się nie twoje marzenie się spełniło - może to było pół na pół - trochę szczęścia trochę planowania ;). Musi być jeszcze jakiś czynnik o którym nie wiemy po prostu . Jakieś reakcje w środku- nie wiem jak to nazwać :).

Natomiast właśnie jak czytam o Maran-atha ze naprawdę dużo zrobiła i jej nie wyszło a ze tak powiem przy takim przyłożeniu się (powinno) - to tez nie wierze w takie cuda - bo naprawdę dużo czynników i niby wszytsko wskazywało z czynnikow na chlopca a jest córa.

Ja to zawsze mowie ze i tak wygra najsilniejszy plemniczek ;)

Maran-atha- a sprawdzalas może jak ci wychodzi poczęcie córki na kalendarzu chińskim płci? Czy się zgadza bo to też na podstawie faz księżycowych jest.

Ja się dziś obudzilam znów z "metalem" w buzi , :)

Elenaa- no właśnie tak mi coś świtało ze jeszcze ten cykl jest niestaraniowy ;) - może to ze gesty dlatego niskie ph a zwykle jak jest śluz gesty to nie jest aż tak przezroczysty.

Do góry