reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Hej Dziewuszki :-)
Sylwuś jestem, jestem, mój komp ze mną pogrywa, zawiesza się, to chyba jakiś wirus :eek::baffled: będę musiała zaraz zrobić defragmentacje dysku, albo system od nowa, dzisiaj więc z Wami nie popiszę.. :wściekła/y: ale jutro wcześniej będę też w domciu więc i czasu będzie więcej :-)

Anufifi moje samopoczucie dzisiaj też takie senne jak wczoraj, niedawno przyłożyłam na chwilę głowę do podusi, a 1,5 godziny zeszło :-D

jarzebinko może trochę źle się ostatnio wyraziłam z tym moim cyklkem ;-) cykle mam zwykle 26-dniowe, ale ostatnio wydłużyła mi się TYLKO faza lutealna, po luteinie i chyba taki był zamysł mojego ginka, bo wcześniej miałam za krótką fazę. Ale owulkę i tak myślę że będę miała 13-14dnia, a jesli mi się cykl wydłuży do 31 dni to znowu tylko faza lutealna, o ile dobrze kombinuje..:tak:
hmmm nie martw się, dopóki nie ma @ jest nadzieja, a nawet jak przyjdzie to nadzieja jest n kolejny cykl :tak: trzymam kciuki kochana żeby @ jednak nie przyszła...:-)

Beti niezła historia z tym Twoim monitoringiem! Jeśli się udało, to później opowiesz synkowi jaką to mamusia i tatuś akcje przeprowadzili żeby przyszedł do brzuszka!!!:-D super, życzę żeby ju nasionko kiełkowało.. ;-)

Agnieszko ja grzecznie za Twoją namową już postanowiłam o monitoringu w przyszłym cyklu! więc jeśli wtedy sie uda to będzie w tym dużo Twojej zasługi, bo pewnie jeszcze jakiś czas nie brałabym tego pod uwagę :tak: w tym cyklu juz nie zdążę, ale w przyszłym tak :-)

Pozdrówki babeczki i miłego wieczorku! Buzie ;-)

Marzenixx widzisz jk dobrze że poszłaś na monitoring :-) może to był juz ostatni cykl Waszych starań :tak:Oby, trzymam kciuka :-)

R.usałka skoro mówisz że masz takie same odczucia jak przy córeczce miałaś, to ja bym jednak wierzyła intuicji,a nie testom.....:tak: czas pokaże ale nie martw się na zapas ;-)

ja też sobie tak obiecałam, ale nie wyszło ................ :tak: jak była z małym u fryzjera to musiałam rozmienić 100,a że nie chcieli mi rozmienic i obok była apteka to dokonałam zakupu i leży juz i czeka ....... :tak:
heh jak ja kupie to napewno dlugo nie polezy.... wiec wole nie kusic hihi:-)

Marzenixx widzisz jk dobrze że poszłaś na monitoring :-) może to był juz ostatni cykl Waszych starań :tak:Oby, trzymam kciuka :-)
kurcze, strasznie bym chciala .... cycuchy mnie pobolewaja, mam bole podbrzusza a raczej jajnikow wiec podejrzewam ze to owulacja.... moze ze udalo.... a jak nie to przynajmniej po monitoringu wiem o co chodzi :tak:

A ja Dziewuszki zrobiłam niedawno test owu i wyszła druga kreska prawie taka sama jak pierwsza :szok::shocked2: Kurcze, już??? Heh, dopiero 10ty dzień cyklu i tempke rano też miałam niską bo 36,5.....Zawsze jak zaczęłam robić testy owu to na pierwszych albo w ogóle kreski nie było, albo baardzo słabiutka. A taka krecha jak dziś wychodziła mi na dzień przed dwoma grubymi krechami!! Poczekam do jutra z przytulankiem, bo śluzu za bardzo nie mam, na pewno nie przejrzysty i rozciągliwy, a jutro już w takim razie powinny być dwie grube kreski na teście owu, więc w sobote owulka! :-)

Marzenixx jeszcze troszke cierpliwości i może będzie sukces! Czego Ci z całego serca życzę :tak:

A ja Dziewuszki zrobiłam niedawno test owu i wyszła druga kreska prawie taka sama jak pierwsza :szok::shocked2: Kurcze, już??? Heh, dopiero 10ty dzień cyklu i tempke rano też miałam niską bo 36,5.....Zawsze jak zaczęłam robić testy owu to na pierwszych albo w ogóle kreski nie było, albo baardzo słabiutka. A taka krecha jak dziś wychodziła mi na dzień przed dwoma grubymi krechami!! Poczekam do jutra z przytulankiem, bo śluzu za bardzo nie mam, na pewno nie przejrzysty i rozciągliwy, a jutro już w takim razie powinny być dwie grube kreski na teście owu, więc w sobote owulka! :-)

Marzenixx jeszcze troszke cierpliwości i może będzie sukces! Czego Ci z całego serca życzę :tak:
a dziekuje ci kochana :) ja tez bylam zdziwiona ze tak wczesnie mam owulacje , lekarz tez sie zdziwil hheh ale widac czasem sie cos miesza i tak oto mam dzis badz jutro owulke , jutro mi gin powie, a wzyciu bym nie myslala ze tak wczesnie...

No właśnie a ja się waham czy dzisiaj z M baraszkować czy lepiej do jutra zaczekać...:eek::-) hyba raczej nie powinnam brac tego dzisiejszego testu jako pozytywny, ale zobaczę czy jutro tempka skoczy rano, jeśli tak to od razu Męża obudzę i do dzieła! :-D a jak nie to zrobię kolejny test wieczoremi zobaczymy...

reklama
Ja nie wiem czy ten wiesiołek pomaga na śluz, w sumie dopiero biorę od początku tego cyklu, ale na razie zmian nie widzę, śluz mam, ale ten mleczny..:sorry: i mało rozciągliwy, a w ilości takiej samej jak zawsze...ale może trzeba dłużej brać wiesiołek żeby poczuć różnicę .....

A nie wiecie Dziewczyny jak to jest z szyjką podczas owulki? Tzn ona się już "otwiera" przed owulką, prawda? Bo pozwoliłam sobie dzisiaj swoją sprawdzić i jest tak wysoko że nie mogę prawie dostać (tzn z trudem) i ujście jest chyba otwarte, chociaż za bardzo sie nie znam....otwarte jest wtedy jak czuć taką jakby lekko uchyloną szparkę? :-D:-D:-D Trochę to dziwnie brzmi ale nie umiem iaczej wyrazić...:-)

Do góry