Migduch Ja również zrobię sobie przerwę i tak już od 1,5mca nic nie biorę,ani diety nie trzymam. Ja kupiłam niby też czułe Mamma Perfect bo w dobrej cenie były i tym razem kasetowe ,a nie paskowe. U mnie dziś 9dpo ale tak jak pisałam to się wie i czuje ze nic z tego
reklama
92Tynka92
Fanka BB :)
Hej dziewczyny. Dostalam wczoraj okresu. Jestem przerażona swoim zachowaniem. Ja już tak schizuje na temat ciąży ze juz nawet okres mi się spóźnił 2 dni, pomijajac wszystkie inne moje urojone objawy, które pojawily się zaraz po owu.
Odpuszczam wszystko do odwolania, bo jak tak dalej będzie to się wykończe. Ciągle myślę tylko o ciąży a tak być dalej nie moze.
Nawet nie umiem opisać tego co ja czuje. Mamy z mężem po 23 lata, do seksu nas zmuszać nie trzeba, na nic nie chorujemy, 75 procent naszych znajomych i rodziny ,, wpadło " a my świadomie celując w dni płodne zaraz zaczniemy półroczny cykl starań. Nie ogarniam tego wszystkiego.
W tym momencie mam wrażenie, ze ciąża dla mnie to taka abstrakcja, ze ja chyba nigdy w niej nie będę.
Odpuszczam wszystko do odwolania, bo jak tak dalej będzie to się wykończe. Ciągle myślę tylko o ciąży a tak być dalej nie moze.
Nawet nie umiem opisać tego co ja czuje. Mamy z mężem po 23 lata, do seksu nas zmuszać nie trzeba, na nic nie chorujemy, 75 procent naszych znajomych i rodziny ,, wpadło " a my świadomie celując w dni płodne zaraz zaczniemy półroczny cykl starań. Nie ogarniam tego wszystkiego.
W tym momencie mam wrażenie, ze ciąża dla mnie to taka abstrakcja, ze ja chyba nigdy w niej nie będę.
migduch
Tynka, ja zadecydowalam o przerwie z forum i innymi internetami do nowego roku. bede was podczytywac, czasem moze cos napisze ale chce wrzucic na luz. Czekam na swieta i sylwestra i chce sie wyluzowac, bo wydaje mi sie ze to wlasnie glowa(i innym tez) przeszkadza w zaciazeniu. I od razu mi lepiej, zeszlo mi cisnienie jak postanowilam ze mam to w nosie!!! Coza roznica czy uda sie teraz czy za kilka miesiecy- ale wnkoncu na pewno sie uda czego nam wszystkim zycze)
92Tynka92
Migduch ja muszę zrobić to samo bo ja po prostu wariuje. Ja ciągle myślę o ciąży, wcinamy z mężem garsciami witaminy, doszukuje się objawow i w kazdej wolnej chwili czytam jak nie tu na baby boom to pamiętniki na ovufriend. Ja po prostu muszę przestać...nawet moj maz zauważył ze przed staraniami byliśmy szczęśliwi a teraz zachowujemy się jak maszyny a psychicznie zostały z nas wraki ludzi. Każda wieść o ciąży wśród znajomych powoduje u nas zazdrość i u mnie płacz. Każda następna miesiaczka to dla nas trauma. Ja wczoraj pol nocy przeplakalam. Jak ja mam zajść w ciążę jak ciagle sie martwie ze chyba cos jest nie tak.
Tynka Mój lekarz mówi ze najczęstszą przyczyną niepowodzeń jest zbytnie nakrecanie się i ze leży to w psychice która pod wpływem stresu uniemożliwia zajście w ciążę. Kazał się zająć jakimś hobby i starać się tylko jak oboje macie ochotę,a potem nie doszukiwać się objawów bo każdy objaw może być skutkiem działania hormonów w drugiej fazie. Wiem ze jest ciężko odpuścić,tym bardziej jak się nie udaje,ale jak sama zauważyłaś wpływa to na Wasze malzenstwo-to nie tędy droga.Mam koleżankę 12lat po ślubie,przebadana w 3klinikach na oddziale,maz przebadany i nic z tego...lekarze zgodnie twierdzą ze to przez psychikę i kazali całkiem odpuścić starania póki się nie uspokaja,a w tym czasie zająć się innymi rzeczami-więc zajęli się remontem a przytulaja się kiedy mają ochote-czekam na efekty u nich Ja przeglądając wykresy ciążowe na ovufriend zauważam to zazwyczaj wykres ciążowy jest pokrecony od samego początku,a temp tak różne ze ciąży raczej bym się nie spodziewała po tym drugie wykresy to takie-gdzie wykres jest "3 fazowy ",a nie takie ideały jak np.moje wykresy Jeśli chcesz to zbadaj hormony żebyś wiedziała ze jest ok,do lekarza możesz pójść ale leczenie ponoć przysługuje po roku starań,można dostać wcześniej jak są wskazania typu guzki,słabe wyniki,problemy z tarczyca itp lekiem pierwszego rzutu jest clostilbegyt-brałam,efekty mizerne i według mnie niepotrzebna ingerencja w hormony,potem zaczęły się po clo cykle bezowulacyjne-nie wiem czy warto po pół roku starań podchodzić do tego leku Tyneczko. To jednak lek którego skutki uboczne ja odczuwalam 8 miesięcy po ostatniej tabletce-być może Ty byś go lepiej tolerowala. Mój mąż też ma już swoje rady dla nas-starania raz w tygodniu,jak się ma ochotę i czekać aż się uda-czyż nie proste heheh
migduch
Airfix, clo nie jest lekiem pierwszego rzutu absolutnie!!! To silny lek i nie lyka sie go jak witaminki, czy nawet leki na prolaktyne! Clo sie przepisuje w cyklach bezowulacyjnych, co najpoerw trzeba sprawdzic m.in. dlatego, ze kobita moze nie owulowac w kazdym kolejnym cyklu. Najlepszym sposobem jest zbadanie hormonow i zrobienie podstawowych badan krwi/moczu plus toxo, chlamydie itp rzeczy.
Migduch Ja wiem co to za lek i kiedy się go stosuje.Niestety jak ktoś się stara od roku o dziecko to najczęściej clo dają jako lek pierwszego rzutu -niby ze lepsze komórki są też po tym.Ja owulacje swoją mam,co cykl,co było sprawdzane monitoringiem,a jednak dostałam i Clo i potem Femare,choć problemów hormonalnych nie mam,a jedynie problemy z poczeciem od 4lat. Niestety w wielu polskich gabinetach leczenie problemów z plodnoscia tak wygląda, być może Tynka trafi na innych lekarzy którzy nie zaaplikuja od razu Clo -ze niby na lepszej jakości komórki a będą się starali ustalić gdzie leży problem. U mnie po clo i femarze nie mają pomysłów wiecej-więc chyba wyczerpalam ich "standardowe możliwości leczenia"
Migduch I właśnie dlatego ja nie ufam już lekarzom.Do którego nie idę to Clo próbuje dac-jak mówię stop bo ja nie toleruje tego leku,wzrok prawie straciłam tak nie mają pomysłu.Oj przepraszam u specjalisty za 250zł zaproponował Clo lub Femare + ovitrell szał. Jak mówię ze przecież mam owulacje itd to standard odpowiedz- ze to nie wszystko,że jakosc będzie lepsza po tym.Guzik prawda po Femarze endometrium jest tylko lepsze i śluzu dużo. Hormony mam ok,badane kilkakrotnie.Nie ma się czego przyczepić Hsg nie mialam- boję sie:/ Ale jeśli mi się udaje czasem w ciążę zajść to chyba problemów z droznoscia nie mam;jak myślisz? Mysle ze moze to nie moj czas,albo problemy ma maz jakies. Masz jakies objawy ? Mnie piersi zaczely bolec i bole juz mam @, i bole szyjki,do tego sikam - czyli standard przed @
reklama
migduch
Ja zadnych objawow, czekam na@ i luzuje, juz sie poddalam ze tak powiem A co do lekarzy, to moze powinnas sprobowac z lekarzem od naprotechnologii? Bo trzeba trafic do lekarza z powolania, chociaz jest ciezko, bo wszyscy "zwykli" lekarze przepisuja leki na odwal sie i "zobaczymy co bedzie". Kiedy ostatnio bylas w ciazy? Ronilas? Skad jestes? Sorki za tyle pytan ale nie pamietam)
Podziel się: