reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Indygo ja też mam zawsze owulke 13 albo 14 dnia :-)
Mogłaś przeholować i rzeczywiście na chłopca tego 12,5 dnia serduszkować, ale co tam :-) Ja też z moim M chcielibyśmy dziewczynkę bardzo,a le jak będzie chłopczyk to też super :tak: ja też już różnie próbowałam serduszkować, w pierwszym cyklu codziennie, ale chyba za często było :eek: potem różnie przed owulką, a teraz stwierdziłam żeby oddać jeden a celny strzał, tak jak Bershka, o ile dobrze pamiętam jej sie udało od jednego celnego serduchowania :-)

Agnieszko tak zrobię i będę czekać na rozciągliwy śluz, biorę wiesiołek to może będzie go więcej w tym cyklu, niedługo się przekonam ;-)
Aniu34 Witam!

Bo właśnie tak się zastanawiam i sama już nie wiem czy może poserduszkować 12, 13 i 14 dnia...tylko żeby zmęczenia materiału nie było :-D hihi

jeżeli płeć jest Wam obojetna to myślę,żę możecie serduszkować kiedy będziecie mieli na to ochotę, nawet i każdego dnia ................... ale jezeli jednak dziewczynka to jak pisze Agnieszka w pierwszym dniu rozciągliwego śluzu :tak:

Aniu fajnie ze zagladasz ::)))))
Agnieszko12 Boze juz 3 miesiac? w szoku normalnie jestem..za 2 tygodnie masz Usg (przeziernosc karkowa itp...wiem ze to zadkosc ale jak jest dobry sprzet i lekarz to mozna juz plec rozpoznac ale to bardzo ryzykowne.

Ostatnia edycja:
jarzebinko ochota na serduszkowanie byłaby może i każdego dnia :-) ale już raz tak zrobiliśmy i się nie udało, może dlatego że zaczęliśmy za wcześnie i w kolejne dni żołnierzyki mojego M nie były już tak pracowite ? Trochę się boje tego, mój gin jak mu o tym powiedziałam doradził mi aby w takim razie seruszkować z wcześniejszą 3-5dniową abstynencją..:eek: więc taki mamy zamiar. Co do płci to chcielibysmy baaardzo dziewuszkę, ale z drugiej strony oby w ogóle dzidzia była. Tak czy inaczej skoro poserduszkujemy 12 dnia, to i tak będzie dzień przed owulką, więc chyba jak będziemy dalej serduszkować 13 i 14 dnia to te "pierwsze" plemniczki i tak powinny dotrzeć :-D a gdzieś czytałam że np. na dziewczynkę należy serduszkować kilka dni przed owu, a potem już nie bo można zaburzyć zapłodnienie, tzn że żołnierzyki z późniejszego przytulanka "wygryzą" te z wcześniejszego :szok::-D czy jakoś tak..i będzie chłopiec :-)

Tak czy inaczej skoro poserduszkujemy 12 dnia, to i tak będzie dzień przed owulką, więc chyba jak będziemy dalej serduszkować 13 i 14 dnia to te "pierwsze" plemniczki i tak powinny dotrzeć :-D a gdzieś czytałam że np. na dziewczynkę należy serduszkować kilka dni przed owu, a potem już nie bo można zaburzyć zapłodnienie, tzn że żołnierzyki z późniejszego przytulanka "wygryzą" te z wcześniejszego :szok::-D czy jakoś tak..i będzie chłopiec :-)

ano racja, na dziewczynkę 2,5-3 dni przed owulką :tak: i te żołnierzyki z poźniejszego przytulanka wygryzą te z wcześniejszego.................. :tak: więc wydaje mi się,że jeżeli zamierzacie serduszkować 12 czyli i tak dzien przed owulka to nie zaszkodi poprawic 13 czy 14 bo to i tak juz na synka ............... :tak:

i chyba jednak spróbuj zapisać się na monitoring juz na następny cykl czyli gdzieś tak na 7 lutego ..... :tak:

Witam Dziewczynki:)))
No i u mnie juz wsiooo wiadome.. czyli sie nie udalo.. @ zjawila sie nawet 2 dni wczesniej.. jak nigdy!!!!!:-)
Jarzebinka.. Wiec trzymam mocno kciuki za Ciebie:sorry2: a sluzem to mysle ze nie ma co sie sugerowac bo ...wczoraj pływalam od sluzu.. az myslalam ze popuscilam:-).. A @ przyjechala nad ranem:eek::-) Wiec czekamy :)
Agus..Czarodziejka..Pyszczek..Margaritta..Ania..Beti..I wszysktkie dziewczynki ktore pominelam przepraszam ..ale caluje Goraco wszystkie Was:-D:-D:sorry:
Anufifi.. brakowalo Cie wczoraj na imprezie :-D:-D:-D
Pozdrowionka:))

jarzebinko masz rację, zaraz zadzwonię do kliniki i zapiszę się na monitoring na przyszły cykl, chociaz mam cichą nadzieję że nie będzie mi już potrzebny :sorry2: tylko chyba później niż na 7go lutego, bo będę brała luteinę od 4 dnia po owulce, na wydłużenie fazy lutealnej, a to wydłużyło mi ostatnio cykl z 26 na 31 dni, więc jeśli i tym razem tak bedzie monitoring też sie przesunie...

reklama
Sylwuś szkoda że się nie udało tym razem :blink: ale widzę że nie jesteś w dołku, a to dobrze, ja już bym pewnie chlipała.. Następny cykl na pewno będzie owocny!!!:-) Trzymam mocno kciukasy ;-) A jak serduszkowałaś w tym cyklu?
Buziaki!

Do góry