reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Paulina Ja też w tamtym cyklu starałam się najpierw co 2dni,potem codziennie ale nic z tego. Te ksiazeczki nawet gdzieś mam na dysku zapisane:) chyba każda staraczka je czytała hihi w sumie to co tam pisze pokrywa się z tym co my tu wyrabiamy ;)

reklama
Bo jak tu czytam to kobiety w tych książkach głównie zwracały uwagę na odstęp od owulacji, na konsystencje śluzu, czasami przeiwneła mi sie tu dieta. Natomiast jak przewertowałam forum to ktoś napisał że ten odstęp od owulacji to jednego nic istotnego. Kojarzysz może coś z tym odstępem, czy ja już coś namotałam.

Paulina Wszędzie niby podają ze odstep ma znaczenie,w "naszych" wytycznych również on byl brany pod uwagę,jednak odstep nie u wszystkich się sprawdził. Ktoś z owulacji ma dziewczynkę, a ktoś z odstepu ma chłopca...nigdy nie wiadomo który czynnik i czy zadziała akurat na Tobie. Ja mam synka z odstepu 5dni przed owulacja czyli teoretycznie wszystko powinno już wyginac:) Jest jakaś metoda czyjaś tylko nie chce mi się teraz IPada włączać bo tam ja mam zapisana-która mówi ze na synka odstep ma byc 3-5dni,a córka w owulacje i dzień przed nią. Także do wszystkiego trzeba podejść z dystansem. Ja jednak w odstep wierzę i zamierzam co zastosować ,każdy musi sam zdecydowac

Airfix Jej to faktycznie widzę, że wszędzie można wyczytać coś innego, ech wogóle kurcze człowiek coś planuje, stara się a nigdy nie wiadomo co by było jakby to wszystko odpuścił, może komuś i tak jest dane urodzić chłopca, czy dziewczynkę..

Ja zastosuję odstęp, codzienne współżycie, sylk do zakwaszenia i chyba tyle, miałam łykać magnez i te inne specyfiki ale niestety nie jestem konsekwentna - podobnie jest z dietą. A jeszcze hormony - pech chciał, że akuart mam typowo chłopczykowe (testosteron ponad normę).

Tak to jest z tym planowaniem, że nie wiadomo czy podchodząc do tego na luzie też by się udało.

Mi się raczej z odstępem nie udało trafić, bo był 1,5 dnia do dwóch. Za dwa tygodnie się okaże jakie to miało znaczenie.

Ja wierzę, że w jakimś stopniu ma znaczenie odstęp i dieta. Wpływają też na śluz i ph. A największy mają silne plemniki ;)

Trzymam za Was kciuki. I pamiętajcie by trochę odpuścić. Bo wtedy się większości udaje.

elisse to za dwa tygodnie i ja będę czekać z niecirpliwością na posta w ktorym wyjawisz czy mieszka u Ciebie chlopczyk czy dziewczynka :-)a stosowałaś diete, zmieniałas ph, badałas hormony itp? :)

Tak to jest z tym planowaniem, że nie wiadomo czy podchodząc do tego na luzie też by się udało.

Mi się raczej z odstępem nie udało trafić, bo był 1,5 dnia do dwóch. Za dwa tygodnie się okaże jakie to miało znaczenie.

Ja wierzę, że w jakimś stopniu ma znaczenie odstęp i dieta. Wpływają też na śluz i ph. A największy mają silne plemniki ;)

Trzymam za Was kciuki. I pamiętajcie by trochę odpuścić. Bo wtedy się większości udaje.

Ja myślałam że miałam idealny odstęp, a tu wychodzi że owu się przesunęła niby temp. pokazywała owu, testy też, a wdł. usg owu była wcześniej. Ja np. śluz miałam idealny dziewczynkowy, hormony wyszły w widełkach na dziewczynkę, minerały cykl przed też, dieta bardzo dziewczynkowa... ph cud miód malina.....i mam nadzieję że we wtorek coś uda się dowiedzieć na 100%...albo choć na 90 % :-D ale im jestem wyżej w ciąży tym mniejsze mam parcie na konkretną płeć, jedynie problem z wyborem imienia dla ewentualnego chłopca :-(

PannaMyszka łatwiej zmajstrować dziewczynkę sama mam dwie :) wogole wśród moich znajomych w tym roku na siedem koleżanek które rodziły lub urodzą to tylko jeden chłopiec będzie więc ja mam przeczucia że również będziesz miała dziewczynkę.

PannaMyszka łatwiej zmajstrować dziewczynkę sama mam dwie :) wogole wśród moich znajomych w tym roku na siedem koleżanek które rodziły lub urodzą to tylko jeden chłopiec będzie więc ja mam przeczucia że również będziesz miała dziewczynkę.

Hhahah a ja uważam że zmajstrować chłopca to pikuś, przecież w pierwszej ciąży chcieliśmy synka, <3 były w owu, i wyszedł synek :)

reklama
Do góry