reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

a jest tu może jakaś staraczka, która stymuluje cykl za pomocą CLO a następnie luteiną/duphastonem? Zastanawia mnie czy taka stymulacja też może jakoś wpływać na płeć, bo luteina to chyba progesteron, ale clostilbelgyt czy on ma jakieś znaczenie?

reklama
Paulina moze miec to wplyw jednakze np w mojej rodzinie to tez mam same siostry a teraz rodzili sie sami chlopcy, aktualnie jestem w ciazy takze zobaczymy czy pojawi sie w mojej rodzinie pierwsza dziewczynka

Paulina Ja byłam stymulowana 5cykli Clo + Duphaston, jednak efektów u mnie nie było dobrych i skutki uboczne. Stymulacja Femara u mnie była lepsza. Co do wpływu Clo na płeć to gdzieś czytałam ze Clo sprzyja dziewczynkom, że Femara chłopcom. Teraz znów trafiłam na badania ze to po Femarze rodzi się jednak więcej corek:) muszę znajsc te statystyki.

Ja ogolnie uwazam ze planowanie plci to fajna sprawa i mozna sie jak najbardziej w to wglebic i próbować. Grunt to miec rozsadek i odpowiednie podejscie do tematu. Ja rowniez próbowałam od lat bylam w temacie ale najwazniejsze dla mnie bylo zeby zajsc w wymarzona ciaze i by dziecko bylo zdrowe . Dzieki tu nie cUlam rozczarowania a jedynie radosc . Tego wam kochane zycze przede wszystkim byscie w dniu gdy dowiecie sie jaka plec poprostu byly szczęśliwe.
A geny uwazam tez maja wplyw u mojego meza same chlopaki .;)
Buzaiczki.

Airfix przedemną 4 cykl z clo + luteina, oprócz 8 dodatkowych kilogramów na wadze, nic się nie zadziało, mało tego owulacja wystąpiła tylko raz.. Fajnie by było jakbyś odnalazła gdzieś te informacje, statystki odnośnie tych leków :) a 'po cichu' planujesz chłopca czy dziewczynkę ?

anufifi Jestem tu choć planuje dopiero pierwszą ciąże, może się to wydać głupie ze planuje płeć, ale to nie tak, chciałabym mieć ogólnie dwójkę dzieci, ale równie bardzo chciałabym aby w tej dwójce była dziewczynka. Dlatego doszłam do wniosku że będę już planować przy pierwszej ciązy, żeby nie czuć w razie co rozczarowania, bo przecież będę mieć jeszcze szansę :) a ta dziewczynka jakoś bardziej mi się wzięla stad ze moj mąż często mówił że chciałby mieć córke i tak jakoś mi się udzieliło:) I może dlatego że to pierwsza ciąża to zależy mi na tej płci ale jakoś strasznie się nie napinam :)

reklama
Do góry