reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witajcie

Akuku Maggie Iweet Kate WIELKIE GRATULACJE!!! cieszę się bardzo że macie już przy sobie wasze małe szkraby - cieszcie się teraz dzieciaczkami, dużo zdrowia dla nich i dla was. Widziałam przed chwilą zdjęcia - są przeurocze

Maran trzymam mocno kciuki za szybki łatwy poród, ...już niedługo :)

Anuffifi gratulacje z okazji - małego synka :) cieszę się razem z tobą - tak jak piszesz, nie ma nic ważniejszego niż zdrowe szczęśliwe kolejne dziecko. Synowie twoi będą szczęśliwi że dołączy do nich jeszcze jeden kompan!

U nas rodzina również powiększy się o jednego liska - moja szwagierka będzie miała trzeciego synka.

Pozdrawiam was wszystkie - starsze które znam :) i nowe forumowiczki. Powodzenia w staraniach

reklama
Małe_liski Witaj :* Jak córeczka? Czy chłopcy sa grzeczni przy niej?:)

Magic U nas było dokładnie tak samo z lekarzem. Wrzeszczal na 3letnie dziecko i na mnie- Nie ruszaj się! Bo Ci igle wbije do oka! Czemu On tak wrzeszczy przecież to to nie boli! Masakra jednym słowem. A potem plaster nakleil tak ze końcówki znajdowały się w oku! Niby jak dziecko miało oczami mrugac, nie wiem. Zakleilam mu w domu plasterem innym hipoalergicznym na ktory-dostał uczulenia. ...także też miałam przeboje.

Cześć Airfix jak wasze starania?...budowa skończyła się?jesteście już w swoim domu? oj nie - chłopaki szaleją, a im starsi tym jeszcze bardziej ;) musieliśmy oddać Maksowi naszą sypialnie, mają oddzielne pokoje, kłócą się trochę mniej i skutkuje teraz argument "jak się nie dogadacie, to będziecie się bawić oddzielnie, każdy w swoim pokoju" :) Margaritka prócz kilku chwil w ciągu dnia jest dla nich "niewidoczna" :)

Małe liski Podejrzewam ze u mnie też będzie ten efekt "niewidoczne dziecko" ;) A co do staran-drugi cykl i raczej nic z tego,pomimo że nawet nie zakwaszam się po staraniach jakoś specjalnie i to po godzinie dopiero. Jeszcze teraz 2dpo dostałam zapalenia macicy...Dziś mam 11dpo ani śladu cienia kreski,objawów żadnych,jedynie raz do czasu bóle @ i wysoka temp na wykresie:) w sobotę @ przyjdzie. Myślę nad kolejnym cyklem co by Femare znów wziąść i Inofem ale czekam na opinię Piranhy czy tak można. Budowa dalej się ciągnie,terminy się fachowcom rozjezdzaja po 1,5 miesiąca. Czekam na wylewki teraz,tynki mam. Nie wiem czy na święta się uda wprowadzić,bo kredytu nie mamy żadnego.

Anufifi Tyle ze z synkiem były objawy chociaż, a tu nic :( tak nie bardzo wierzę ze można nie mieć objawów, testy nie wychodza i być w ciąży. No i ten niski progesteron....Dziś już nawet zapasy poczynilam na @ hehe Ale jeszcze jeden cykl będę mieć na spełnianie marzeń o kolejnym dziecku :)

Mam wiec nadzieje ze jak nie ten to kolejny.
Ja wczoraj dziewczyny mialam wypadek...wpadlam w poslizg i nazarlam sie strachu jak nie wiem bo brzuch mnie tak bolal ze nie moglam z auta wyjsc i cala sie trzeslam.ryczac pojechalam do lekarza i odrazu mnie przyjal i Bogu dzieki wszystko dobrze z malutkim ale co przeszlam to moje. Jestem bez auta i z trauma:(

Witam ponownie :)
Myślę o tych wszystkich czynnikach i zastanawiam się jak się mają geny do zaplanowania konkretnej płci. Mianowicie jeżeli kobieta ma siostry, jej matka też ma same siostry i babcia także to czy taki fakt może powodować, że może wystąpić mniejsze prawdopodobieństwo spłodzenia synka, a większe córki? Może głupie pytanie ale jestem ciekawa Waszej opinii.

A i jeszcze mam pytanie, używała któraś z Was testów owulacyjnych z Rossmana?

reklama
Paulina Ja mysle ze geny odgrywają dużą rolę ... I tak myślę ze jeśli w rodzinie jest przewaga córek to prawdopodobienstwo urodzenia córki jest wyższe,co nie znaczy ze urodzenie synka jest niemożliwe. To jest moje zdanie ,każdy może mieć swoje

Do góry