reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Airfix ja kupowałam w aptece i zrobiłam fotki IMG_4416.jpgIMG_4417.jpgIMG_4418.jpg

i znalazłam to
https://www.babyboom.pl/forum/stara...ecka-chlopiec-dziewczynka-1147/index7969.html

Załączniki

• IMG_4416.jpg
    IMG_4416.jpg
    42,8 KB · Wyświetleń: 38
  • IMG_4417.jpg
    IMG_4417.jpg
    31,4 KB · Wyświetleń: 38
  • IMG_4418.jpg
    IMG_4418.jpg
    31,1 KB · Wyświetleń: 39
Ostatnia edycja:
reklama
Airfix dziekuje, jutro zbadam te minerały. Rozumiem ze testosteron mogę w dowolnym dniu cyklu ? Bo u mnie vedsie 8 dc. I zobaczę jak to wyglada mam badzieje ze pomożecie mi zinterpretować . Ale dałam ciała !
Kupie ten Polomag b6. Rozumiem, ze bierzesz 3 tabletki dziennie ? Bo u mnie pewnie tylko to vedsie a wapń z neta zamówię. Ale jestem zła no zawaliłam. Wieczorem zrobię fotke tego mojego calcium citrate.

cocienella Polomax b6 max bierzesz 6 tabl dziennie :) żeby było 600mg :) Hormony takie jak testosteron i estradiol badamy w 3 dc, wiec moze za miesiac, co? A jutro zbadaj elektrolity - sód i potas, i magnez i wapn.

aljul O własnie , dziekuje za tego linka do posta Piranhy..... po jakims czasie zaczeła któras z nas sie zastanawiać nad tym suplementem i wlasnie wtedy Piranha napisala zeby najlepiej podpytac producenta o stosunek tlenku do asparginianiu- ale cisza była od producenta. I potem pamietam że dałysmy spokój z tym preparatem bo był nie pewny - cos takiego mi świta.
Faktycznie na Twoim aptecznym Calcium jest rozbite na 1 tabletkę ten skład- ale i tak wychodzi ze musisz łykać 4 szt i cocinella Ty też. W sumie nie wiadomo jak sie wchłania ten magnez z tego , bo jesli dobrze u was działa to można by zostawić to, jak myslicie? Jednak ja bym go nie brała z uwagi na ten mangan i miedz, nie wiem czemu na polskiej ulotce nie ma wzmianki o cynku....hmm.. a próbowałaś odkleic polska naklejkę? :) i zobaczyc co pisze pod spodem . Ciekawe czy na oryginalnym jest ten cynk w składzie ;)

Niestety ja mam oryginalna ulotkę i jest tam cynk :p a ja myślałam ze cynk jest "bezpłciowy " oj ale dałam ciała :o

no nic, jutro razem z m. Badamy minerały. Jeżeli wyjdą neutralne albo chociaz lekko dziewczynkowe to dzialany a jak na chłopca to miesiąc sie wstrzymam. Wrrrrrr !!! Tyle godzin czytałam itp itd i akurat tego nie wyłapałam :)

mysle czy mojemu m. Zbadać testosteron teraz czy za miesiąc razem z moim eh.

Airfix czyli bierzesz 3x po 2 tabletki ? Ja bym mogła 6 na raz ale to chyba niezbyt.

cocinella Magnez w tabletkach te 6 szt to moj mąz bierze, ale łyka 3 rano i 3 wieczorem, jesli dasz rade to bierz 3 razy dziennie po 2 tabl. Ja musiałam kupić ten w proszku bo po kazdym juz miałam sensacje zołądkowe, no i mam problem z łykaniem tabletek. Calcium Citrate ze Swanson'a mam w tabletkach tylko . Jesli prowadzisz dobra diete to i minerały beda dobre, zobaczysz :)

Oby ... Bo sie lekko podlamalam.. Ale myślałam, Że bedzie większa panika ;D
no nic. Jutro pokaże wam moje wyniki i pomożecie mi zinterpretować ;*

a wapń o jakiej porze bierzesz ?

cocinella Kochana, ja to w ogóle specyficzna jestem z tym łykaniem, po wszystkim latam do łazienki, ale mniej latam jak biore suplementy tak : Rano - 7.00 lek na tarczyce, 9.00 wapn,zurawina, 11.00 magnez ,kwas foliowy, wit b , czasem dorzucam zurawine ,14.00 wapn i zurawina, 17.00 magnez, wit b , kwas foliowy, czasem jeszcze zurawina 20.00 wit C . Rozdzielam to jak moge , zeby nie łykac na raz wszystkiego bo jeszcze jestem po rotawirusie i mi cięzko, bardzo cięzko łykac to wszystko.

Airfix a doradz mi kochana co mam zrobic bo chciałabym zazywac ten inofem a tam jest kwas foliowy a biore 2 razy dziennie B-50 i w kazdej tabletce jest 400mcg tego kwasu foliowego co juz daje 800mcg .jak to zrobic zeby było dobrze? :-) Czy zamienic ta wit. b-50 na B-100? ale podobno lepiej sie wchłania ta B-50 brana 2 razy dziennie.
A co tych bransoletek to ja tez czekałam na rozmiar az bedzie dostepny bo moj M tez musiał miec "L' :-)

Cocinelle nie martw sie wszystko bedzie dobrze :-)

reklama
Marzycielka No oby ! Sama jestem ciekawa wyników, najwyżej pomożecie mi w dalszej strategii :D

ja w końcu zrobiłam tak ze pije inofem 1 saszetkę oraz b 100 i mam łącznie o.8 mg

a przed owulka pije 2x inofem i wtedy tam mam juz zapotrzebowanie 0,8
wiec biorę sama b6 luzem
małe czy dobrze robie to nir wiem

a sprawdź czy inofolic ma w składzie kwas foliowy ? Bo to ponoć to samo co inofem

Do góry