reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Airfix ta co kupilaś tez fajna,szkoda ze rozmiaru na mnie juz nie ma :-) bo bym sobie tez taka kupiła :tak:

Cocinella ja nie wiem czy mezczyzni tez powinni nosic brasoletki ale ja swojemu kupiłam bo on całe dnie siedzi przed komputerem a to nie wskazane przy staraniach o dziewczynke :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Marzycielka może i ja kupię swojemu M taką bransoletkę - myślę że mu się spodoba a poza tym też lubi siedzieć wieczorami przed komputerem

Airfix
ja też tylko zerkam za okno i szlag mnie trafia - tak bym już coś tam sobie porobiła na działce - tym bardziej że pogoda piękna:-( M wziął młodego i pojechali na działkę a ja musiałam zostać ze względu na gorączkę u starszego synka
U mnie też senność, zmęczenie i przy tym chyba deczko boli głowa od tej głodówki - ale DAMY RADĘ - Musimy!!!!!

Dziewczyny a kaszę kuskus może być na naszej diecie? Według mnie to tak ale mogę się mylić.

Marzycielko Sa wieksze rozmiary u tego sprzedawcy i u innych też są większe :) Jaki chcesz to Ci linka podrzuce ? No i nie mowilam- moj M. zobaczył bransoletke od Ciebie i juz jest - kup mi, kup mi...Jak małe dziecko ehhs

Cocinella Ja dupka biore 2-3 dni po wzroscie temperatury ktora potwierdzi owulację :) I wtedy 10dni brania duphastonu daje mi 13 dni druga faze :) Choc czasem jest tak ze dupa biore , a i tak dostaję @ :/

aljul Synek wyzdrowieje i jeszcze będziecie mieli dość działki ;) ja po dziejszym dniu mam dość, a maz sie pyta przed chwilą- czy jedziemy dalej styropian kleić:/

Ostatnia edycja:
Airfix to ja spróbuję z tym dupkiem... a powiedz mi ile on kosztuje bo u mnie w aptece są takie wahania cenowe, że szok :no:

myślicie żeby przed staraniami (2-3 dni przed )zwiększyć dawkę calcium citrate na 4 tabletki? :-)

cocinella A jakie calcium citrate bierzesz i w jakies dawce? Bo ja biore 4 tabl dziennie wlasnie cały czas :) Duphaston dawałam bez recepty 36zł , mam znajome w aptece.

Airfix ja biorę to Calcium Citrate - 250 Tablets
i 2 tabletki dają mi 1200 mg wapnia oraz 600 mg magnezu

może okaże się ,że ciągle brałam za mało? :szok::-)

jakbym wzięła 4 tabsy chociaż 2-3 dni to byłoby aż 2400 wapnia i 1200 magnezu....

ale mam smaka na slodkie, chyba w tej diecie najbardziej to mi slodkości brakuje.... zrobie sobie kakao chociaż :(

Ostatnia edycja:
Airfix chodziło mi o to ze nie ma juz u tego sprzedawcy rozmiaru "S" :-)
Ale sa u innych bo sprawdzałam tylko tyle że rozm. 16 jest w różu :-) Fajnie że sie spodobała tez Twojemu mężowi:tak:
Napisz mi jakie ty masz calcium bo ja mam takie gdzie musze brac 5 tab zeby miec 1200mg

Aljul ja kupilam dlatego ze maz w pracy siedzi przy komputerze a chciałam mu troche zmniejszyc te jony dodatnie :-) Ale czy to co pomoze w staraniach o córcie czas pokaże :-D

A powiedzcie mi jeszcze czy mozna brac magnez i wapn razem tak jak jest w tym preparacie Now Foods Calcium Citrate? Czy lepiej je brac osobno? Bo podobno brane oddzielnie lepiej sie wchłaniaja.

sama nie wiem, kiedyś tutaj na forum znalazłam ten preparat i tak już zostało.

Jeżeli to nie sprzyja to napiszcie jakie macie dokładnie preparaty :) to zamówię sobie :)

cocinella ja mam np. cytrynian wapnia ostediag ale trzeba zazyc 5 tab. zeby było 1200mg wapnia a magnez mam Polmag b6 max z tym tez ze tu biore az 6 tab. zeby było 600 mg magnezu ;-)

reklama
A to ze calcium nie powinno sie brac z magnezem razem, nawet jak masz 2 oddzielne tabletki to powinno byc minimum 2-3 godziny odstepu- tak doradzały mi dziewczyny tu na forum :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry