aljul Powiem Ci że dziękuje że spytałaś o tą suchość w ustach i zatkany nos- uff bo myślałam że tylko ja tak mam i że coś mi się dzieje, oczywiście już miałam najgorszą wizje przed oczami że pewnie jestem na prawde poważnie na coś chora i zastanawiałam się nad wizytą u lekarza.
W dzien jako tako jest, choć częściej pije niż wcześniej, najgorzej zaczyna się wieczorem- sucho w buzi, w gardle, potrafie wstać z dusznością taką dziwną - taka sucha duszność, że w gardle az drapie i śliny nie mam żeby przełknąć,aż wdech mnie boli.... I teraz skoro Ty tak masz, ja tak mam- do tego mam mega problemy z sercem, ciśnieniem i pulsem, ból głowy po każdej dawce wit b6 z tego co zauwazyłam, zmęczenie, zimne stopy, i nerwowość do potęgi, kłucie uszów i w obojczyku ( u mnie tak sie objawia Hashi ) - to czy to nie jest zwiazane z tym ze zaczyna sie wiosna i tarczyca szaleje ?? Ja mialam dawke 50mg i była za mała, 75mg była za duża, teraz biore 75-50-75-50 itd i było dobrze przez 3tyg ( teraz mija drugi miesiac od wizyty u endo ) i nie wiem co o tym sadzic- objawy jedne swiadcza o niedoczynnosci, a znow serce mi doskwiera tylko jak dawka jest za duza.
Bierzesz Concor Cor , patrzyłam ten lek i to jest to co moja mama chyba bierze- Bisocard - to tanszy zamiennik chyba tego Twojego leku, ale inaczej troche działa niz ten moj Propranolol wzf - i od 3 tyg potrzebuje tabletki na serce a jej nie ma, no wsiakła i tyle, nie wiem czy ktos wyrzucił czy co..nie mam gdzie przepisac sobie nawet, a kardiolog w czerwcu dopiero ma wolne terminy. Napisze Ci na face- mam nowosci do diety naszej dziewczynkowej z Biedronki hahah
A co do temperamentu dziecka - powiem Wam ze ja nie lubiłam byc w ciązy od jakiegos 7-mego miesiaca, młody tak kopał, tak się wiercił że myslalam ze takiej chodzince jak mi zaraz skóre przerwie i wystawi noge na zewnatrz, żebra to mnie tak bolały ze oddychac nie mogłam, jak tylko muzyka gdzies leciała to zaczynało sie szaleństwo w brzuchu
od urodzenia był nie do opanowania i do dzis temperamencik to on ma, takze dlatego ja mowie ze drugiego urodze- anioła
cocinella Mi tez sie wydawało ze Vitex mocniejszy, ale nie wiem na razie czy jest i jakas róznica miedzy 400mg suchego wyciagu, a 45mg ekstraktu czy wyciagu z niepokalanka- to jest klucz do zagadki
maran-atha Ja i tak Cie podziwiam że udaje Ci sie tyle wytrzymać
ja to miałam wrazenie ze mi sie ciagle ktos na brzuch patrzy. W pracy nic nie powiedziałam, a byłam w drugim miesiacu- spodnie mi sie nie dopinały, nosiłam wtedy bluze i bezrekawnik bo zimno było a szef do mnie - " Ty moze nie wychodz do góry po drabince bo w ciazy jestes, nie " , no myslalam ze padne
No i skonczyło sie ukrywanie
magda1609 Jesli w usg nie wychodzi ze wezły sa patologiczne ( ja mam powiekszone patologicznie ale nie tworza pakietów czyli nie chłoniak ) , jesli morfologia nie wykazuje zmian to nie martw sie na zapas
Ja z wezłami walczyłam kilka lat, co 3 miesiace, potem co pol roku usg, wezły jak były tak sa...mialam szczepienie przed wyjazdem do USA i po tej szczepionce te wezły mi wywaliło i ze dwa razy zapalenie wezłow chlonnych przeszłam. Moj synek po tej samej szczepionce tez ma wezły na szyji takie brzydkie, no i czesto choruje wiec nie chca zniknąć.
Katriina Przede mna najwazniejsza wizyta 29 kwietnia- takze jeszcze troche czasu, mam nadzieje ze nie wyjdzie u tej pani hematolog nic strasznego
Na budowe jutro przychodzi ta ekipa co spartaczyła budowe - beda ocieplac fundament, za co wiezli pieniadze w sierpniu- a ja nie popuszcze, 3 dni bede stac nad nimi- jak ja nerwowo wytrzymam z nimi to powinni mi pomnik postawić. Okna wstawione, czekam na elektryka miał byc pod koniec marca, i maz bedzie sie zabierał za hydraulike jak elektryk skonczy, potem z tynkami chcemy wjechac i potem centralne.... Zastanawiamy sie jak zrobic podłogowke zeby płytki nie pekały, bo maz robi juz tyle czasu te podłogowki i nie wszedzie ale pękają płytki- mam pare wytycznych ktore trzeba spełnic przy robieniu czegos takiego w nowym domu ze swiezymi wylewkami, zeby to nie pekło, ale to taka zabawa jest na 3 miesiace i wiecej, bo wszystko musi idealnie przeschnac, a płytki bez fug musza postac ze 3 miesiace zeby woda odparowała z kleju nawet i wtedy nie powinno sie nic dziać
Moje dziecko poszło dzis na 2 godziny do szkoły, potem bylismy na testach logopedycznych i badaniu słuchu, gdzie nie było szans zeby ktos go zaraził czymś - na ten moment wymiotuje i ma temperature.... Ja wyjde z siebie za chwile, miesiac w domu siedział, prawie kaleka by został albo jeszcze gorzej przez czyjas głupote, bo przyprowadzaja chore dzieci do szkoly na antybiotykach, a zwykła infekcja która go zaraził jeden z kolegów skonczyła się dla niego tragicznie - 2 tyg temu wyszlismy ze szpitala dopiero. Ja nie wiem czy ja mam w tej szkole te matki rozerwać czy co, bo nie dociera do tych półmózgów nic- dodam ze połowa grupy to patologia- alkoholiczki, albo matki bez klepki co przekłada się na dzieci które sa takie same i grupa cierpi na tym.
A teraz płacze jak nie wiem bo mowi ze nie chciał mi mowic ale kolega z grupy ciagle mu zabiera jedzenie i picie i wypija, albo pije z jego butelki i dzis było to samo, wypił mu całego kubusia i wyrzucił butelke a on chciał naklejke... Nosz ja juz nie moge