reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Aljul - tak, mój mąż stosuje się do diety (przynajmniej tak twierdzi ;-) i zażywa lukrecje. Ale ten czas leci - już za 1,5 miesiąca zaczynasz starania :-)
Co do zachowania dziecka w ciąży i teraz, to mój syn był cały czas bardzo aktywny i tak mu już zostało ;-) liczę na to, że drugie dziecko będzie spokojniejsze :-)

reklama
hej kochane ciagle sledze forum nie zawsze mam czas cos napisac gratuluje mamom spelnionych marzen :tak: moje starania coraz blizej zdecydowalam odczekac do lipca przez te moje wezly na szyi dalej lekarze nie wiedza od czego boje sie ze mam jakiegos chloniaka :-( laryngolog stwierdzil ze to pozapalne boje sie ze to oze od tarczycy ale tsh jest ok i jeszcze mam pytanko bo ja staram sie o chlopca a czytalam na forum ze slodycze nie sa na chlopca ale kalorie tak a kalorie to nie slodycze nie wiem juz jestem juz jakas zielona :laugh2:

magda mój starszy synek też ma powiększone od kilkunastu m-cy węzły chłonne na szyi - ostatnio robiliśmy wyniki + usg teraz tylko musimy pokazać wyniki lekarzowi ale na usg kobietka powiedziała nam że to raczej po jakimś zapaleniu i że tak może zostać - też się boję o niego bo mamy w bliskiej rodzinie nie tak dawno zdiagnozowany przypadek białaczki limfatycznej
trzymam mocno &&&&& za pomyślne wyniki badań u Ciebie
co do diety to ja zawsze uwielbiałam słodycze, warzywa i owoce zero nabiału - i mam 2 synków

aljul Powiem Ci że dziękuje że spytałaś o tą suchość w ustach i zatkany nos- uff bo myślałam że tylko ja tak mam i że coś mi się dzieje, oczywiście już miałam najgorszą wizje przed oczami że pewnie jestem na prawde poważnie na coś chora i zastanawiałam się nad wizytą u lekarza.
W dzien jako tako jest, choć częściej pije niż wcześniej, najgorzej zaczyna się wieczorem- sucho w buzi, w gardle, potrafie wstać z dusznością taką dziwną - taka sucha duszność, że w gardle az drapie i śliny nie mam żeby przełknąć,aż wdech mnie boli.... I teraz skoro Ty tak masz, ja tak mam- do tego mam mega problemy z sercem, ciśnieniem i pulsem, ból głowy po każdej dawce wit b6 z tego co zauwazyłam, zmęczenie, zimne stopy, i nerwowość do potęgi, kłucie uszów i w obojczyku ( u mnie tak sie objawia Hashi ) - to czy to nie jest zwiazane z tym ze zaczyna sie wiosna i tarczyca szaleje ?? Ja mialam dawke 50mg i była za mała, 75mg była za duża, teraz biore 75-50-75-50 itd i było dobrze przez 3tyg ( teraz mija drugi miesiac od wizyty u endo ) i nie wiem co o tym sadzic- objawy jedne swiadcza o niedoczynnosci, a znow serce mi doskwiera tylko jak dawka jest za duza.
Bierzesz Concor Cor , patrzyłam ten lek i to jest to co moja mama chyba bierze- Bisocard - to tanszy zamiennik chyba tego Twojego leku, ale inaczej troche działa niz ten moj Propranolol wzf - i od 3 tyg potrzebuje tabletki na serce a jej nie ma, no wsiakła i tyle, nie wiem czy ktos wyrzucił czy co..nie mam gdzie przepisac sobie nawet, a kardiolog w czerwcu dopiero ma wolne terminy. Napisze Ci na face- mam nowosci do diety naszej dziewczynkowej z Biedronki hahah
A co do temperamentu dziecka - powiem Wam ze ja nie lubiłam byc w ciązy od jakiegos 7-mego miesiaca, młody tak kopał, tak się wiercił że myslalam ze takiej chodzince jak mi zaraz skóre przerwie i wystawi noge na zewnatrz, żebra to mnie tak bolały ze oddychac nie mogłam, jak tylko muzyka gdzies leciała to zaczynało sie szaleństwo w brzuchu :D od urodzenia był nie do opanowania i do dzis temperamencik to on ma, takze dlatego ja mowie ze drugiego urodze- anioła :)

cocinella Mi tez sie wydawało ze Vitex mocniejszy, ale nie wiem na razie czy jest i jakas róznica miedzy 400mg suchego wyciagu, a 45mg ekstraktu czy wyciagu z niepokalanka- to jest klucz do zagadki ;)

maran-atha Ja i tak Cie podziwiam że udaje Ci sie tyle wytrzymać ;) ja to miałam wrazenie ze mi sie ciagle ktos na brzuch patrzy. W pracy nic nie powiedziałam, a byłam w drugim miesiacu- spodnie mi sie nie dopinały, nosiłam wtedy bluze i bezrekawnik bo zimno było a szef do mnie - " Ty moze nie wychodz do góry po drabince bo w ciazy jestes, nie " , no myslalam ze padne ;) No i skonczyło sie ukrywanie :)

magda1609 Jesli w usg nie wychodzi ze wezły sa patologiczne ( ja mam powiekszone patologicznie ale nie tworza pakietów czyli nie chłoniak ) , jesli morfologia nie wykazuje zmian to nie martw sie na zapas :) Ja z wezłami walczyłam kilka lat, co 3 miesiace, potem co pol roku usg, wezły jak były tak sa...mialam szczepienie przed wyjazdem do USA i po tej szczepionce te wezły mi wywaliło i ze dwa razy zapalenie wezłow chlonnych przeszłam. Moj synek po tej samej szczepionce tez ma wezły na szyji takie brzydkie, no i czesto choruje wiec nie chca zniknąć.

Katriina Przede mna najwazniejsza wizyta 29 kwietnia- takze jeszcze troche czasu, mam nadzieje ze nie wyjdzie u tej pani hematolog nic strasznego :) Na budowe jutro przychodzi ta ekipa co spartaczyła budowe - beda ocieplac fundament, za co wiezli pieniadze w sierpniu- a ja nie popuszcze, 3 dni bede stac nad nimi- jak ja nerwowo wytrzymam z nimi to powinni mi pomnik postawić. Okna wstawione, czekam na elektryka miał byc pod koniec marca, i maz bedzie sie zabierał za hydraulike jak elektryk skonczy, potem z tynkami chcemy wjechac i potem centralne.... Zastanawiamy sie jak zrobic podłogowke zeby płytki nie pekały, bo maz robi juz tyle czasu te podłogowki i nie wszedzie ale pękają płytki- mam pare wytycznych ktore trzeba spełnic przy robieniu czegos takiego w nowym domu ze swiezymi wylewkami, zeby to nie pekło, ale to taka zabawa jest na 3 miesiace i wiecej, bo wszystko musi idealnie przeschnac, a płytki bez fug musza postac ze 3 miesiace zeby woda odparowała z kleju nawet i wtedy nie powinno sie nic dziać

Moje dziecko poszło dzis na 2 godziny do szkoły, potem bylismy na testach logopedycznych i badaniu słuchu, gdzie nie było szans zeby ktos go zaraził czymś - na ten moment wymiotuje i ma temperature.... Ja wyjde z siebie za chwile, miesiac w domu siedział, prawie kaleka by został albo jeszcze gorzej przez czyjas głupote, bo przyprowadzaja chore dzieci do szkoly na antybiotykach, a zwykła infekcja która go zaraził jeden z kolegów skonczyła się dla niego tragicznie - 2 tyg temu wyszlismy ze szpitala dopiero. Ja nie wiem czy ja mam w tej szkole te matki rozerwać czy co, bo nie dociera do tych półmózgów nic- dodam ze połowa grupy to patologia- alkoholiczki, albo matki bez klepki co przekłada się na dzieci które sa takie same i grupa cierpi na tym.
A teraz płacze jak nie wiem bo mowi ze nie chciał mi mowic ale kolega z grupy ciagle mu zabiera jedzenie i picie i wypija, albo pije z jego butelki i dzis było to samo, wypił mu całego kubusia i wyrzucił butelke a on chciał naklejke... Nosz ja juz nie moge

Ostatnia edycja:
Airfix ja nie biorę takiego leku jak Concor Cor - to jest od serca? Ja od serca mam Nebilet, ale coś kojarzę ze któraś z dziewczyn o nim pisała - może Katriina? Nie wiem czy wiosna ma coś wspólnego tarczyca z wiosną - ja to tłumacze tym że po prostu dawka jest za słaba - bynajmniej u mnie tak jest
Zdrówka dla Alanka

Airfix - nie mówiłaś, że dach udało się skończyć :-) super, że okna już macie. Z tymi ekipami niestety tak jest - są cholernie nieterminowi :-( fajnie, że możecie coś sami zrobić (hydraulikę, podłogówkę) - my niestety musimy posiłkować się we wszystkim ekipami, bo niestety mój mąż nie potrafi takich rzeczy robić. Nie wiedziałam, że jest taki problem z płytkami na podłogówce? Myślałam, że one właśnie najlepiej się "zachowują" na takim ogrzewaniu? Jedynie kojarzę, że trzeba dylatacje robić co jakiś czas, żeby nie pekaly.
W takim razie mocno zaciskam kciuki za Twoją wizytę 29 kwietnia - będzie dobrze !:-) Airfix, to ja zażywalam Concor Cor, ale to wtedy jak bylam po zabiegu serca i czasami także jak mi tarczyca powodowała masakre serca. Teraz nie zazywam, bo mam dobrze ustawioną dawke tarczycowa i nic mi się z sercem nie dzieje.
Zdrówka dla Alanka - jaki on jest bidulek z tym zdrowiem :-( a niestety wielu rodziców nie myśli o innych dzieciach - po prostu swojego się pozbywają z domu, nie bacząc na to, że dziecko jest jeszcze niedoleczone.

Aljul - u nas elektryk wchodzi w sobotę, a jutro i w piątek montuja okna. Wiec czas wykonczenia jeszcze dobrze przed nami. Nie rozgladalam się jeszcze za kontaktami, ale faktycznie te Legrand są naprawdę warte uwagi. A macie już upatrzony jakiś konkretny model? To na jakim etapie teraz jesteście?

Magda - będzie dobrze! Moze faktycznie tak jak dziewczyny piszą - powiększone wezły wcale nie muszą oznaczać najgorszego. Trzymam za Ciebie kciuki &&&

Hej kochane
Tak rzadko pisze ,przepraszam.Ale jestem w trakcie przeprowadzki. Jestem zmeczona i ledwo żywa ale szczesliwa.
Miedzy innymi w świeta przeszłam Bosonke. Masakra jakas.
Teraz czekam żebym mogła sie wprowadzic i zajac sie planowaniem.Pozdrawiam was serdecznie.

Katriina Dach mi poprawiała firma ktora chcialam wziasc do budowy domu-ale była za droga- dach jest piekny teraz:) O tej dylatacji wiem ze trzeba robic przy podłogówce, maz tez wie- i klej elstyczny kupuja najlepszy Mapei Silka - czy jakos tak, drogi ale dobry i pomimo tego u jednych pekaja u innych nie- moze tez tak byc ze płytki ktore ludzie kaza im klasc na to sa nie przystosowane do podłogówek.

ania_g_21 Jej ale zazdroszczę !! tak pozytywnie :)) Wprowadzaj się, wprowadzaj bo starania juz blisko ;)

Bylam dzis u Pani , powiedziec zeby K. nie wypijał mojemu dziecku picia, bo dosc ze od poczatku roku zabiera mu polowe jedzenia to jeszcze wczoraj wypił cale picie, a chodzi mi jedynie o to- zeby nikt z jego butelek nie pił , bo Alan jest ciagle chory. I wiecie co usłyszałam- Ze moje dziecko jest zle wychowane... argumentacja to jest taka- ze powinien sobie zdawac sam sprawe z tego ze nie wolno sie dzielic jedzeniem bo rodzice nie beda polowy klasy żywić, i ze jak mu ktos wypil picie to powinien przyjsc i zglosic. ja mowie- ze on od zawsze był taki, ze jak ktos był głodny, czy chciał pić to częstował, zawsze sie dzielił...a ona dalej- Ze to jest złe wychowanie. Ja mowie- ale w domu od zawsze tez tak było, ze majac jednego cukierka dzielił go na 2- 3...to ona- To tymbardziej to jest złe wychowanie, bo nie powinien tak robic... No to ja myslalam ze skoro jedynak ma takie cechy, ze jest wrazliwy na czyjąś niedole , że potrafi podzielic sie swoja ostatnia rzecza- to ze to jest dobre...a tu sie okazuje- ze jest zle wychowany.

reklama
Czesc dziewczyny

Wywolana zglaszam sie :-)
Male liski dziękuje ze pytasz u nas ok Choc misio ostatnio troche marudny:-( chyba zeby ida A po za tym to oki :-) mlody rosnie i sie rozwija Rodzice zakochani szalenie Byliśmy złożyć dok do żłobka ale na ta chwile nie wyobrażam sobie zostawić go tam Bede ryczec :-) cieszę sie ze z Twoja niunia ok Juz nie moge sie doczekac jak wrzucisz nam zdjecie Później postaram sie wkleic zdjecia Igorka

Airfix co za baba?!! Poprostu zaniemowilam jak to przrczytalam Szkoda mi Alanka ze musi przez te chorobu przechodzić Zdrówka dla niego

Aaaa... WITAM NOWE DZIEWCZYNY :-)
dorcia, kirra, piraha,nusskaco u Was?

Do góry