reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Marzycielka Ph przed staraniami to lepiej jest mierzyc wkładajac pasek do środka i chwile go potrzymac i wyciagnac, albo ja nabierałam na patyczek kosmetyczny i dopiero patyczkiem nakładałam na pasek- bo na palcach/rękach Ph zawsze bedzie wyższe bo skóra jest bardziej zasadowa,no i nie ma mocnych- jest zawsze troche zabrudzona co tez podnosi Ph na niej . A po staraniach to ja podcieram się dokładnie i wkladam palec z paskiem do srodka i tak mam wynik PH " po staraniach", a potem dopiero ide sie myć.

reklama
Witam :)
u mnie @ trwa w najlepsze. Niebawem zaczynam zabawę z paskami owu i działamy, ale mam zamiar ten cykl potraktować jako mały eksperyment :p wiec pewnie wszystko powybijam zakwaszaniem sie. Nastawiam sie bardziej na maj.

Dziewczyny, które kalendarze chińskie sprawdzacie ? Bo niektóre sprawdzan sama po wieku, a inne te kalkulatory dodają mi np 2 lata wiec nie wiem który sprawdzać :)))

airfix - czy Ty brałaś może te witaminy niepokalana ?:)

Matik Piękności :)!!!...moje przeczucia sprawdzają się w 50% ;) ale cały myślę o tobie że urodzisz wcześniej, jeszcze w kwietniu. Ciekawa jestem jak to u nas będzie.
Iweet cieszę się razem z tobą! nic nie urośnie do połówkowego :)
Macy a napisz mi jeszcze czy poprzednie dzieci też w tym okresie około 38 tc urodziłaś? słyszałam od położnych, że dzieci rodzimy zazwyczaj podobnie - jeśli pierwsze dzieci pojawiły się przed terminem, to kolejne najprawdopodobniej też urodzi się wcześnie. Jak dzieci reagują na brata? i koniecznie pochwal się synkiem - dużo zdrowia i sił dla was
Kate, Maran jak samopoczucie?
Katriina niesamowite to wszystko co opisałaś o swojej chorobie, szczególnie o porodzie synka...na szczęście jest wszystko już wyjaśnione :*
Aljul jak przygotowania :)?
cocinella kiedyś jak poruszałyśmy ten temat, sprawdzalność i u nas tutaj na forum była chyba około 50% :)
Airfix widzę nową sygnaturkę :) super, to już za chwile

Ostatnia edycja:
cocinella Chinskie to 50/50 sie sprawdzaja, ja juz wole jednak te co obliczaja te lata chinskie :) Ja castagnus biore od 2 lat z przerwami:) Miałam zamówić Vitex na allegro, to to samo co Castagnus,ale nie moge sie zebrac wiec łykam dalej Castagnus. Ja robiłam przerwy po 3 miesiacach , czyli jeden cykl go nie brałam i znow wracałam. Teraz ostatnio brałam go w pazdzierniku i od marca biore od nowa, i pewnie nie bede przerwy robic póki sie nie uda.

Macy no własnie pokaz syneczka może choc jedna fote wstaw na grupe jak nie tu... prosze :)
Iweet ja tam mysle, ze nic juz nie uosnie i coreczka wymarzona jest :)
cocinella tych kalendarzy chinskich jest dużo i nie wiadomo który niby prawdziwy ;) mi sie nie spawdza chinski bo prawie we wszystkich Maja powinna byc chłopcem ;) no ale ja chinką nie jestem wiec może na mnie nie działa ;)
małe liski jak tam u Was? Zdrowi jestescie? Juz niebawem i bedzie niunia w domu... alez to zleciało a pamietam jak sie staałaś, zniechecałas bo plamienia były i problemy a tu juz za chwile poród... jejku jak ten czas leci... u mnie samopoczucie nie jest złe, ciąza podobna do 2 popzednich jedyna róznica to, że zmeczona byłam w piewszym trymestrze, ale juz mineło i wszystko tak jak z dziewczynkami :) Oczywiscie nikomu nie mówilismy o ciązy jeszcze, wiedza tylko moi rodzice, dziewczynkom powiem jak brzuch bedzie wiekszy bo zyc nie dadza... ogólnie to ja póki co nie mam co narzekac na stan ciazy ale wiem, ze przed porodem to bede ;) bo mnie zawsze kregosłup meczy wówczas i spac nie moge, po 3 h na dobe wówczas spie... Dzis od rana miałam jakis masakrycznyu humor, maz mnie wkurzał bez powodu, dziewczyny tak samo a maja ferie jeszcze do przyszłego poniedziałku wiec w domu... masakra... Wczoraj bylismy na calodziennej wycieczce promem do Walii, wrocilismy to o 22 juz spałam, niby nic robic nie musiałam i na statku były tez atrakcje dla dzieci, ale prom płynie w jedna strone 3.5h i jakos tam mnie to wszystko zmeczyło... dzis juz normalnie, chate popsprzatałam, na zakupach byłam, pranie zrobiłam i na spacerze z dziewczynami, dzis bez kurtek bo u nas 18stC cieplutko, do niedzieli ma byc tak cieplo wiec trzeba korzystac :)

miłego wieczora :)

dziewczyny macie racje... :-)
ah człowiek nawet chinskiego kalendarza się chwyta :tak:

airfix tylko ten niepokalanek chyba jest silniejszy? no ja póki co też biorę castangusa. :-)

male liski moja znajoma urodzila corke w 36 tc a kolejna w 41 tc :-) sama jestem ciekawa na ile to sie sprawdza

maran mi tez by syn zyc nie dal takze dowie sie jak bedzie brzuch , najlepiej jakbym juz plec znala :) on bardzo brata chce :d

Ja Ale urodzilam 2 tygodnie po terminie 42tc porod wywolywany a Maje 2 dni po terminie porod sam sie zaczal... moja mama kazde dziecko po terminie rodziła wiec moze to rodzinne ;)

reklama
Małe liski, P.urodzony dokładnie w terminie, A.jeden dzień po. Teraz 38+3. Więc u nas się nie sprawdziło. Chociaż ja podejrzewam, że tym razem ginka pomogła badaniem. Zaraz po pojawiło się sporo śluzu. A potem odeszły wody. A rano szyjka długa i zamknięta. Ty za dużo Noe myśl. Będzie dobrze.
Matik, jeśli chcesz karmić piersią, butelkę odstaw. Ja też mam dylemat, bo u nas upały straszne, ale zostaję tylko na KP.
Maran, wrzuce później na grupę. :tak: U Ciebie też czas zasuwa. Co do podobieństwa ciąż - moje były do siebie bardzo podobne. Wszystkie trzy, a już 2 i 3 to takie same. A płeć różna.

Do góry