reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

cocinella - te moje wyniki nie są aż takie super :zawstydzona/y: poziom testosteronu faktycznie poszedł w dół (wcześniej miałam ponad normę), ale to raczej czysty przypadek - tak na wszelki wypadek zażywam saw palmetto. Co do wapnia i magnezu, to takie były - to są wyniki jeszcze sprzed diety (mam nadzieję, że teraz jeszcze się parametry podniosły). castangusa nie biorę, więc nie pomogę w tej kwestii.

Marzycielka - ja tak miałam z sodem - nie solę w ogóle, unikam słonych produktów, a sód idzie w górę :wściekła/y:

reklama
iweet to ja zrobię tak jak Ty :) z tym castangusem :) bardzo fajnie się po nim czuję, widzę pozytywne zmiany, tylko owulkę mam trochę później :szok:

Katriina a może sery które jesz są bardzo solone? Ja jadłam dotychczas sery ze sklepu a odkąd jem takie ze wsi to różnica kolosalna, teraz wydaje mi się, że te skleopowe to pół solniczki mają.
Ja za miesiąc dokładnie mam owulkę i chce się starać, myslisz,ze saw palmetto coś zdziala w ciagu miesiaca? tez chce tak zapobiegawczo lykac ;-)

Marzycielka a co jesz na co dzień? może są jakieś produkty które podwyższają/utrzymują wyższy poziom potasu np. duża ilość kurczaka? Czasami rzeczywiście ciężko obniżyć poziom danego minerału - ja również miałam podobnie jak dziewczyny, sód ani drgnął, mimo że przez kilka miesięcy nie używałam w kuchni soli. Super że wapń poszedł w górę :)

Katriina czekają czekają na siostrę ale chyba nie są do końca świadomi tego, że za około miesiąc rzeczywiście będą mieli rodzeństwo :) Martwię się trochę o Maksia - on wszedł mocno w rolę najmłodszego w rodzinie, pieszczoch mały, nawet wymyślił ost zabawę że jest małym dzidziusiem a Alek, lub ja zajmujemy się nim, dajemy mu mleczko i śpiewamy kołysanki ;) tak więc może być bardzo zazdrosny jak Malutka pojawi się u nas. A Alek chyba odnajdzie się w roli starszego brata - jest opiekuńczym, wrażliwym chłopcem, ostatnio opowiadał mi, że jak urodzi się mu siostrzyczka będzie ją zaprowadzał i przyprowadzał z takiego małego przedszkola dla dzieci ;). Udało nam się kupić prawie nówkę mothercare, używana była tylko gondola, wszystko super, wózek bardzo ładny, jedynie spacerówka ma płytkie siedzisko, dlatego też właścicielka chciała sprzedać wózek :) zobaczymy czy u nas zda egzamin, w razie czego mam po chłopcach samą spacerówkę.

A może spróbujecie tak jak u mnie udało się w szczęśliwym cyklu - około 2,5 dnia przed owu (tutaj śluz powinnien też sprzyjać) , pilnujesz starannie ph i potem O+12 (jeśli do tej pory odliczałaś 12 godzin, to może trochę przybliżyć się i spróbować 10 h po owu). Trzymam kciuki &&&&&&

Airfix jak się czujecie? jak synek?

udanego weekendu

Czesc Dziewczyny!
podczytuje Was od 2 lat i od 1,5 roku zaczelismy staranka z mezem. Probowalismy wszystkiego czego dowiedzialam sie z forum i UDALO sie, rosnie mala fasolka! jestem w 5 tyg. i marze o coreczce poniewaz jestem mama 2 urwisow. chcialabym doradzic sie Was czy jest jakas szansa na malutka krolewne a moje staranka wygladaly tak:
dieta
suplementy
olejki lawedowe
lampa solna
miesiac dziewczynkowy
bransoletki
2 dni do owulki i metoda 0 +12
zel rephresh
moje ph to ok 4,5-5 ale nic nie robilam po serdyszkowaniu bo nie zachodzilam w ciaze

wlasciwie caly rok bylam na diecie i probowalismy jednego miesiaca metody 0+12, innego 2 dni przed owulka, zeli, zakwaszaczy ale nic.
pozdrawiam wszystkie kobitki szczegolnie pirahne, darie 0607, kosmopolitan, nuuuske, matik. to forum wiele razy dawalo mi sile do walki o kolejne dziecko, ale przede wszystkim by spelnic marzenie, jestescie swietne dziewczynki!

Ostatnia edycja:
Małe liski skoro działaliście 2,5 dnia przed owulka a potem o+12 to nasienie było 3dniowe? Sorki za tak szczegółowe pytania ale tez spróbuje połączyć te dwie metody ;)))

;)

Falbala duzo zrobiłaś wiec trzymamy kciuki żeby i Tobie sie udało [emoji7][emoji106]
Daj znać jak bedziesz miała zdjecia ok12/14 tyg z nubem [emoji4][emoji6]

Hej dziewczyny,
nie wiem czy mnie pamiętacie, pisałam do Was kiedyś z prośbą o Wasze sugestie dotyczące płci naszego Maluszka z usg prenatalnego. Dziś jesteśmy po wizycie i wygląda na to, że będzie dziewczynka. Także mimo, że nuba na zdjęciach nie było widać to przypuszczenia airfix co do płci po brzuszku i główce się sprawdziły :-) jeszcze za tydzień mamy drugie połówkowe, w ramach badań prenatalnych także zobaczymy czy się potwierdzi, ale mój gin dzisiaj powiedział, że wygląda na to, że jednak będzie dziewczynka :-)

reklama
Do góry