reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Przepraszam, że nie jestem na bieżąco, ale nie daję rady. Wszystkim, które pytaly o mnie dziękuję.

Matik, ciekawe, kiedy Twoja dzidzia zdecyduje się wyjść. Czy jednak decydujesz się na cc?
Kate, Ty biedna jesteś. :-( Jeszcze trochę i podgladamy nuba! Wow, ale ten czas leci.
Male liski, wyprawka w kolorze pink kupiona?
Maran, i u Ciebie scan niedługo. Dziewczynki już wiedzą? Ktoś oprócz męża?

Ja czuję się średnio. Upały i ciąża to bardzo średnia kombinacja. Jeszcze 6 dni i mam mamę. Co prawda nie zwolni mnie ona z wszelkich obowiązków, ale przynajmniej przejmie zawozenie i odbiór dzieci. Tutaj ciężarówki są prawie niewidzialne. Wczoraj w autobusie jakaś dziewczyna miała problem z usunięciem się z korytarza. Bo miała komórkę w ręku i torby z zakupami przy nogach. Na niektórych szkoda słów...

reklama
Macy bidulko... no taka pogoda jaka tam masz na pewno nie ulatwia na koncowce... no musisz jakos wytrzymac... no i jak mama bedzie to od razu Ci sie humor nieco polepszy i w niektorych sprawach wyreczy... to juz niedlugo... trzymaj sie dzielnie. No a u nas dalej nikt nie wie po za mezem i moja mama no i BB. Po scanie na pewno czesc sie dowie, dziewczynkom to nie wiem kiedy powiedziec bo one sa takie niecierpliwe, ze beda codzien pytac kiedy ten dzidzius wreszcie bedzie, bo one by chcialy dzidziusia juz od dawna. Mowia, ze braciszka bo one sa juz siostrzyczki ;) wiec im tlumaczylam, ze to Pan Bog decyduje jakiej plci komu daje bobasa i nie ma reklamacji tylko trzeba takiego kochac :) no to mowia, ze jakby dal dziewczynke to tez moze byc ;) Maja mowi, ze bedzie dzidziusiowi sawac starte jablka bo sa dobre i zdrowe (sama nie je bo mowi, ze nie lubi) a Ala chce mu spiewac kolysanki zeby spal ;) wiec choc jeszcze im nie mowilismy ze dzidzius jakis bedzie to one juz w gotowosci do opieki sa ;)
Ilaczek :* fajnie Cie czytac :) usciskaj swoje krolewny :*
Milej niedzieli zycze wszystkim

Macy - trzymaj się jeszcze Kochana! Współczuję tylu obowiązków na końcówce ciąży no i tego żaru lejacego się z nieba :-( dasz radę! Ty dzielna jesteś! :-) jeszcze tylko 6 dni i mama będzie z Tobą! :-*

Maran - ale dziewczynki mają świetne nastawienie :-) naprawdę będziesz miała pomoc przy Maleństwie :-) a Ty też niezła jesteś - żeby nikomu nie powiedzieć ;-)

Udanej niedzieli!

Dziewczyny - moje specjalistyki !
Czy w staraniach o dziewczynkę mozna przesadzić z mięta ?
Moglabym pic po 6-7 kubków dziennie, bardzo mi smakuje :) ale czy to nie zaszkodzi ? Pozdrawiam i miłej niedzieli życzę :)

macy Nie zazdroszczę upałów w końcówce ciąży... dobrze że mama będzie to chociaż dzieciaczki odwiezie i przywiezie ze szkoły, zawsze to coś.... Juz za niedługo będziesz tulić maleństwo:)

maran-atha Kochane Twoje córeczki:) Mój synek tez mówi- że to trzeba jeść bo zdrowe, że po tym się rośnie, a po czyms innym nie, że dzidziuś musi jeść to i to..ale sam tego nie je :) Mój dla dzidziusia ma zostawionego gumowego dinozaura ;-) juz miałam go setki razy wyrzucić, swojego czasu nosił go na dwór taki był brudny ale za nic nie wyrzucił go, umył go kiedyś szczoteczka i dalej twierdzi ze - dla dzidziusia :) Też tłumacze że to Bozia decyduje o płci rodzeństwa, że nie mozna sobie wybrać i trzeba kochać co da i przyjął to sobie, nawet ładnie wytłumaczyc potrafi jak ktoś go pyta o rodzeństwo co by chciał :) Oczywiscie stale mówi ze chce brata bo ze bedzie go do szkoły zaprowadzał i odbierał, a dziewczyny on nie zamierza prowadzać ;) ale wie ze nie wiadomo kiedy i jakiej płci będzie miał rodzeństwo. Najbardziej mu pasuje opcja zeby były dwa dzidziusie- chlopczyk i dziewczynka za jednym razem, a potem jeszcze jedno -zeby dziewczynka miała pare hahah
A czy Twoje dziewczynki nic kompletnie nie podejrzewają? :) Wytrwała jesteś, ale wiem ze dzieci to nawet chwili jezyka nie trzymaja za zebami :)

cocinella Raczej nie mozna przesadzic z mieta ;) Ja piję 2-3 szklanki ale zaparzam po dwie torebki - uwielbiam też :)

Airfix ja do chudzinek nie naleze wiec Maja nie raz przychodzi i mnie klepie po moim brzuchu i mowi, ze jestem gruba i ze moze lepiej niech ide do lekarza i zrobie usg bo moze tam dzidzius mieszka ;) na co Ala jej mowi, ze nie wiadomo czy mieszka bo brzuch z dzidziusiem jest jak kuleczka i twardy a ja mam walki tluszczu ;) a nie raz sie pyta czy mnie w brzuchu nic nie kopie, bo dzidziusie to kopia ;) ogolnie to ten temat w ich wykonaniu jest mega komiczny, nie raz chcialabym miec pomontowane ukryte kamery zeby im to kiedys odtworzyc jak juz duze beda ;)

Airfix bardzo dziekuje ! Pierwszy raz jak sie napiłam to mi nie smakowała ale z biegiem czasu tak. :)
moj synek bardzo chciałby mieć brata, No cóż może chociaz jego marzenie sie spełni :p

maran musi to komicznie wyglądać :)))

dziewczyny to znowu ja :)
postanowilam przejsc poziom wyzej i nie jesc nic po przebudzeniu sie przez 3-4 h :szok:
mam nadzieje, ze to jest dość znaczące bo męka dla mnie niesamowita :-)

i pytanie: czy moge wypic chociaz inke z magnezem i mlekiem?!
czy tylko wodę popijać?

Maran - aparatki z tych Twoich dziewczynek :-)

Airfix - no to dinozaur już czeka na nowego właściciela/właścicielkę ;-) przypomnij mi w jakim wieku jest Twoj synuś?

Maggie - &&&& zaciskam za dzisiejszą wizytę :-)

A u mnie tempka spada, więc @ za kilka dni :-( kolejny cykl na straty. Niby się nie nastawiam, ale gdzieś w podświadomości zawsze jest iskierka nadziei i potem niestety rozczarowanie, że sie jednak nie udało.

reklama
Katrina u mnie w cyklu w ktorym sie udalo temp spadla w 10 dpo i tez bylam pewna, ze @ za 2 dni przyjdxie a tu w 11 posdoczyla w 12 tez wyzsza i zatestowalam bo mial mojego M kolega przyleciec i chcialam miec pewnosc ze moge sie napic wina no i sie okazalo, ze nie moge... wyglada na to, ze u mnie implantacja byla w 10 dniu po owu :) nigdy nie trac nadziei... do konca trzeba wierzyc bo zycie potrafi zaskoczyc.. :) &&&&

Do góry