reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
maggie Nie robiłam nigdy tomografi, miałam jedynie prześwietlenie zatok w szkole średniej jeszcze i unikamod tamtej pory jak ognia RTG bo mnie po kazdym rtg boli głowa, a po rtg zatok myslałam że umre z bólu, tomografie bym musiała zrobic bez kontrakstu prywatnie bo na nfz nie mam co liczyć. Maggie trzymam kiucki za spełnienie marzeń &&&&

Maran-atha Trzymam również kciuki mocno żeby Twoje marzenie sie spełniło &&&& a czuję że tak jest ;) Czy twoja ciąża różni się jakoś od ciąż z dziewczynkami ?

Iweet gratuluję. Rzeczywiście wygląda na dziewczynkę :)

Maran, maggie trzymam kciuki &&&.

Dziewczyny jak to jest z tą witaminą C? W diecie chłopczykowej można jeść dużo pomarańczy, cytryny itp. a witamina C już szkodzi. Ja dzisiaj robiłam sobie badania pozostałych hormonów i w poniedziałek wyniki. Najciekawsze, że prolaktynę mam w normie a mleko cały czas mam.

Dziś złapały mnie korzonki i teraz cierpię :/Jak nie ćwiczysz to jest źle a jak tak, to jednak też nie do końca dobrze.

Airfix jedyna roznica byla taka, ze czulam sie mega zmeczona od 5-6 do 9 tygodnia ciazy i pare razy mnie mdlilo od jakiegos zapachu lub gdy głodna bylam, z dziewczynkami nigdy nie mialam mdlosci ani nie bylam zmeczona, ale wowczas bylam mlodsza po za tym nic innego...

elisse Z pomaranczami i cytrynami w diecie chlopczykowej to jest tak- ze pomarancze zawieraja duzo potasu, a cytryny odkwaszają organizm- stosuje sie je przy zakwaszeniu organizmu aby się pozbyć sie go - takze na chlopczyka jak najbardziej...a znów wit C taka w tabletkach- zakwasza organizm i dlatego jest polecana w staraniach dziewczynkowych. W staraniach dziewczynkowych nie zaleca się owoców i warzyw z uwagi na zawartosc potasu i cukru , dlatego wit c przyjmuje sie w tabletkach :) Gdzies znalazłam ze w staraniach dziewczynkowych mozna byc jesc pomarancze z uwagi na duza zawartosc wapnia, ale prócz wapnia zawieraja tez wlasnie potas ktorego musimy unikac-takze lepiej obejsc się smakiem.

maran-atha Ja w ciązy z synkiem na poczatku też czułam się zmęczona, taka dziwnie osłabiona, i przeszkadzały mi zapachy- najgorzej kawy i dym papierosowy, zapachy potrafiły mnie doprowadzić do mdłosci, po za tym czułam się bardzo dobrze na poczatku....akcje zaczeły się gdzieś od 5 -tego miesiaca- wymioty na okragło nasilajace się wieczorem i w nocy. Trzymam kciuki zeby dołączył do dziewczynek braciszek :)

Maran to już tylko tydzień;) będę trzymać kciuki.
Ja nie wierzę w objawy ciążowe świadczące o płci dziecka. Moja czwarta ciąża jest zupełnie inna, wymioty do 14tyg. Ciąży, nudności cały czas, wstręt do słodyczy, chęć na smaki kwaśne i słone. Włosy wypadają mi garściami, z dziewczynami jeden włos na dzień wypadł. Cerę mam piękna, zero krost, paznokcie rosną jak szalone i mniej przybieram na wadze. Wszystko na odwrót. Z usg tez dziewczyny pisały ze główka i brzuszek to na chłopca. Wiec nie ma się co sugerować takimi objawami. Co ma być to będzie. Myślę że wiek robi swoje.
Ja dzisiaj miałam badanie krwi obciążenia glukozą. 75gram słodyczy na czczo. Cały dzień ledwo funkcjonuje. Senna jestem po takiej dawce glukozy, kabanosy zabijają smak słodyczy która mi się cały dzień odbija. Jakoś wytrzymałam. Moja najmłodsza córeczka we wtorek skończyła 4 latka. Średnia 6. Za chwilę najstarsza 10. Czas leci. Juz nie możemy się doczekać naszego małego Skarbu.
Pozdrawiam Was i za wszystkie trzymam kciuki.

dziewczyny co mogę jeszcze zrobić w sprawie jonów? :-)
mam opaskę magnetyczną, kupię świece z pszczelego wosku. włączę jonizator.. może coś jeszcze?:-D

i mam problem z dietą na dziewczynkę, niby białko, ale nie za dużo bo na chłopca będzie itp.

czym się mogę zajadać w miarę bezkarnie?
ogórek zielony, ryż, migdały, żurawina?:-)
czym to urozmaicić? :baffled:

milego wieczoru!!!

reklama
Dzięki dziewczyny za polecenie sinus rise, rzeczywiście takie płukanie jest dobre
Aifrix ja takie bóle zatok miałam często, po tomografii wyszło że mam niedrożną całą lewą stronę. Po operacji dopiero mi te bóle popuściły jak udrożnili. Ale jednak skłonnośc zostaje, tyle że teraz nie mam problemów oddychaniem i bólem
Kciuki się przydadzą więc zobaczymy, ale jakoś tak nastawiam się pół na pół mimo wszystko.
Co do objawów ciążowych mi także wydaje się że nie ma to związku z płcią

Do góry