reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Maggie, Maran - przyszły tydzień będzie Wasz! :-) trzymam mocno kciuki za spełnienie marzenia &&&&

Maggie, Ilaczek - ja też nie widzę zależności między objawami ciążowymi a płcią dziecka. Wydaje mi się, że każda ciąża może być inna.

Ilaczek - wszystkiego najlepszego dla Twoich córeczkę! Jeszcze trochę i Maleńka będzie Wami :-) ale ten czas leci! :-*

hej
iwett, meggi napiszcie mi proszę kiedy Wam mdłości mineły, albo chociaz troche zmalały,
bo ja juz trace nadzieje czy mi w ogóle przejdzie

Kate - imbir pomaga, troszkę coli tak łyczek ja brałam jak czułam ze mi nie dobrze, migdały chyba tez pomagały niby, co tam jeszcze .. hm
Kate - wiesz każdy niestety przechodzi inaczej mi po 1 trymestrze minęły mdłości ;)

Iweet moje gratulacje. Alez sie ciesze.
Iluaczku super ze masz lepsze podejscie. Fajna babka z ciebie.
Airfix niezdroszcze przygod z budowa.
Maggie,maran nie mige sie doczekac waszych wizyt. &&&&
Nusia,pirania,macy,kira,i inne vabeczku zaginione cco u was?
Ja malo pisze bo natchnienia mi jakos brak. Zmeczona jestem i przesilenie jakies mnie dopadlo.

Kate ja powiem Ci że mi mdłości dopiero teraz tak w 14 tygodniu popuściły i to w sumie z dnia na dzień... także ja myślę że u Ciebie już bliziutko
Teraz zdarza się że mnie naciągnie czasem czy coś, ale generalnie czuję się już lepiej ...
tak przeważnie piszą że mdłości gdzieś koło 12- 14 tygodnia powinny ustąpić, chociaż nie jest to jakąś regułą, ale domyślam się jakie to jest wykańczające. Mi też sie juz płakać chciało i nie umiałam się cieszyć ciążą z tymi dolegliwościami to było jak wegetacja

ilaczek maggie katriina ja też nie widzę zależności między objawami a płcią dziecka. ta ciąża jest bardzo podobna do tej z synkiem, z tą różnicą że teraz mdłości miałam całe dnie a z synem tylko wieczorem i czasami rano. teraz uwielbiam kwaśne: cytrusy, kiszone ogórki, pomidory, kiwi - czyli na chłopca (z synem wcinałam ogórki kiszone i pomidory, bez cytrusów). fakt cera okropna ale z synkiem też taką miałam (teraz może trochę bardziej). jedyna różnicą jaką widzę to kształt brzucha i faktycznie z synem miałam spiczasty,okrągły jak piłka i nisko a teraz raczej wysoko i rozlany na boki.

kate
mi właściwie mdłości ustąpiły od jakiegoś tygodnia, jeszcze mam momenty w ciągu dnia że mnie trochę zemdli ale da się funkcjonować. ale nadal mam niechęć do większości potraw

reklama
Ilaczek pozdrowienia dla ciebie - czas zasuwa to prawda. Mi przy dzieciach tez bardzo szybko leci

...a moze nasze inne objawy w tych ciazach wynikaja z diet, suplementow ktore bralysmy przed staraniami, "przeprogramowalysmy" nasze organizmy, wplynelysmy na hormony..?

Moja teraz trzecia ciaza jest rowniez zupelnie inna, niz dwie poprzednie. Z chlopcami mialam w I trymestrze duzy wstret do zapachow, do miesa, ale nie wymiotowalam, chodzilam jak zombi, zasypialam na stojaco, cera sie troche pogorszyla, a w kolejnych trymestrach tryskalam energia do samego porodu, jadlam wszystko, nie przeszkadzaly mi zapachy, nawet mieso zjadalam ze smakiem. Lsniace geste wlosy, ladna cera. Teraz z corcia jest zupelnie odwrotnie - nawieksza energie i sily mialam w I trymestrze, nie potrzebowalam drzemek, mialam problemy ze spaniem w nocy, cera znacznie mi sie pogorszyla, po I trymestrze zostaly mi blizny potradzikowe na policzkach, wlosy suche, szczerze mowiac - kiepsko wygladam, przynajmniej dla mnie i tak tez kiepsko sie czuje :) Miesa troche zjadalam na poczatku ciazy, teraz nie potrafie przelknac, sam zapach mnie drazni.

Maran Kate z calego serducha zycze wam spelnienia niebieskich i rozowych marzen :)
Airfix kochana a wiesz co mi pomoglo na zatoki - stary sprawdzony sposob tzw "parowki", do gotujacej sie wody wrzucam torebke rumianku/szalwii, mozna dodac sama sol, rondelek z goraca woda stawiam na stol, glowa nad rondelek, na glowe recznik. 4xdziennie przez tydzien, dwa - goraca para dziala dobrze na stany zapalne, a rozgrzewajac zatoki rozrzedzamy wydzieliny. Do tego herbatki z imibiru, miod, czosnek - dzialaja przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie. Naprawde polecam
Piranhiu co u ciebie? tak dawno cie nie bylo - wszystko w porzadku u was?

milej niedzieli dziewczyny

Do góry