reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

cocinella miętę mąż może pić a kwasu foliowego i wit c bierzesz tylko Ty - mąż nie

daria też tak słyszałam i trochę w to wierzę że jak rodzi się dziecko to ktoś z rodziny w niedługim czasie odejdzie - jak tylko urodziłam starszego synka zmarła babcia mojego M która praktycznie nie chorowała i w dzień jej pogrzebu wychodziliśmy z synkiem do domu ze szpitala, w zeszłym roku moja kuzynka urodziła przed terminem synka (miała problemy ze zdrowiem a jej tata bardzo czekał na wnuka) i tydzień po porodzie zmarł nagle - zdążył zobaczyć wnuka tylko przez skype

iweet ja też raczej jestem z niedowiarków i pewnie do 9 m-ca bałabym się kupić coś różowego żeby nie zapeszyć

małe liski jakich przypraw używałaś do potraw? pamiętam że paprykę słodką ale co jeszcze? koperek suszony albo mrożony można?

reklama
Aljul - dość przykra ta teoria :-( decydując się na dziecko skazujesz kogoś bliskiego na śmierć :-( ja tam wolę w to nie wierzyć. Poza tym nasza wiara nie dopuszcza wiary w przesądy, a to swego rodzaju przesąd ;-)

cocinella tak, m nie powinien przyjmować kwasu foliowego (nie pamiętam dlaczego), witaminy c (bo poprawia jakość nasienia a to nie wskazane na dziewczynkę) i mięty (obniża co prawda testosteron, ale obniża tez estradiol a mężczyzna w staraniach o dziewczynkę powinien mieć wysoki estradiol)

oto moja śliczna dzidzia :-)
IMG_9008.jpgIMG_9010.jpgIMG_9013.jpg

Załączniki

• IMG_9008.jpg
    IMG_9008.jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 61
  • IMG_9010.jpg
    IMG_9010.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 64
  • IMG_9013.jpg
    IMG_9013.jpg
    16,7 KB · Wyświetleń: 66
Ostatnia edycja:
Iweet pieknosci!
Aljul staralam sie unikac przypraw - wszystko bylo mdle i nie ostre, sporo rzeczy wylecialo mi z glowy a propos staran...ale pamietam ze robilam sobie grzanki - chlebek, troche masla i posypywalam bazylia/ziolami prowansalskimi
maran tydzien do usg!
macy ..jak ty?

małe liski dziękuję - też się staram nie używać soli i cukru ale czasem coś bym dorzuciła
a te grzanki też fajny pomysł - jak zrobię z bułka to pewnie chłopcy chętnie sobie takie zjedzą

maran naprawdę już tylko tydzień do Twojego usg? ale ten czas zasuwa

iweet a ja zakodowałam sobie że M może pić miętę ale mój nawet i tak nie chciał o niej słyszeć - za to moi chłopcy ilekroć zrobię ją sobie to oni też chcą

reklama
iweet a żurawine powinien łykac?
a ja miete mogę pić? bardzo mi zasmakowała

drugi raz patrzę na fotkę nr 2 Twojej dzidzi, cos niesamowitego ;-)

Do góry