reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Asioch - 3 cc - nieźle ;-) na pewno i tym razem wszystko będzie dobrze - no i może "Ten na górze" wprowadzi u Was w rodzince jakąś płciową równowagę ;-)

Aljul - no to faktycznie drugi synek miał konkretną wagę ;-) na pewno tym razem będzie wszystko ok, no i na różowo oczywiście :-)

Maggie - wracaj szybko do zdrówka!

Elisse - powodzenia na przyszłotygodniowych badaniach!

Marzycielka - na pewno się okaże, że jednak wszystkie badania są ok :-) a w najgorszym wypadku przynajmniej będziesz wiedziała co ewentualnie jeszcze musisz poprawić.

Dobranoc!

reklama
elisse,Katriina dziekuje za słowa otuchy ale nie licze zeby bylo dobrze,to by było zbyt piekne zeby tak wszystko szło po mojej mysli

Kobitki, mam do Was może trochę dziwne pytanie, ale zadam, co mi tam :-) Czy Wy uprawiacie seks bez zabezpieczeń po owulacji, tzn w fazie lutealnej?

Asioch ja tak, ja prowadze wykresy swoich cykli od porodu Mai wiec juz dobre 3 lata minely i wiem kiedy mam owulacje, odczuwam tez bol owulacyjny, wiec po owulacji jestem w 100% pewna, ze ten czas jest nieplodny wiec nie ma sensu sie dodatkowo zabezpieczac, no a w podwojna owulacje nie wierze, mysle ze to z biologicznego punktu poprostu niemozliwe bo jesli wzrosnie progesteron to nie ma opcji by urosl kolejny pecherzyk i byla kolejna owulacja w tym samym cyklu...

Maran moja kolezanka ma bliźniaki z 2 owulacji w 1 cyklu, widziałam zdjęcie usg na poczatku ciąży bardzo dobrze widac było różnicę między nimi tych 2 tygodni, i znam jeszcze 1 osobę, która ma blizniaki tez z 2 tygodniową różnicą czyli miałam 2 owulacje w 1 cyklu, podobno bardzo rzadko się zdarzają ale się zdarzają

Asioch Tu na forum nie ma głupich pytań ;) Po potwierdzonej owulacji - są dni niepłodne więc zabezpieczenie nie jest konieczne... ja nie używam niczego :) Ogólnie obserwuje swoje cykle też z uwagi na to że u mnie żadne zabezpieczenia nie wchodzą w gre, więc wiem nawet ile dni przed owulacją można bezpiecznie współżyć.

kate...Ale zaskoczenie pewnie było u znajomej :)) Szok

aljul Jak tam dietka? U mnie chyba dobrze z uwagi na to że takie objawy jak mam od dziś to miałam ostatnio po 2,5 miesiacach diety i suplementów , co zjem to łazienka- ja mam chyba poważne problemy z trawieniem laktozy, myslalam ze to minie jak diete odstawię na trochę, ale jak widać nie minęło:/ Więc zostaje mi łykać enzym do trawienia laktozy i dopiero posiłek mleczny po tym

Kate dla mnie to wydaje sie byc niemozliwe... no bo skoro po owulacji wzrasta pogesteron, który blokuje pekniecie kolejnych pęcherzyków graffa to jak może wystapic owulacja po 2 tygodniach gdy kobieta jest juz faktyznie w ciąży i progesteron jest wowczas jeszcze wyższy niż normalnie? Wydaje mi sie, że popostu kazdy pecherzyk ciązowy wzrasta w swoim tępie i być moze miała owulacje z 2 jajników, z pierwszego jajowód szybciej przejął zapłodnione jajeczko i dotarło ono do macicy po 4-5 dniach a z drugiego kulalo sie dluzej i może w macicy bylo dodatkowo te 3 dni, ktore niby moze zapłodnione jajeczko przezyc zywiac sie mleczkiem macicznym i wszczepiło sie w macice np dopiero w 10-12 dniu po owu i stad różnica w wielkosci zarodków - pecherzyków ciązowych.... to taka moja teorie bo jakoś nie możliwe z punktu biologicznego jest miec 2 owulacje z tak dużą różnica czasu, rozumiem 2 owulacje w przeciagu 24-48h ale 2 tygodnie to według mnie niemozliwe...:zawstydzona/y:

Witam Dziewczęta. :-)
Czytam ostatnie wpisy, coś tam o diecie, coś tam o tynkach kwarcowych i zastanawiałam się przez chwilę, czy to na dziewczynkę czy chłopca. :-D

Male liski, spojrzalam na suwaczek i nie wierzę! Ło matko i córko. Wyprawka gotowa? Imię macie?
Dorcia, u Was miał być Adaś czy Alan? Bo zglupialam.
Maran, jak samopoczucie? Jeszcze trochę i usg. Będę trzymać kciuki!

Pozdrawiam Was wszystkie.

reklama
Maran jedna i druga ma potwierdzone przez lekarzy ze do zapłodnienia doszło z około 2 tygodniową różnicą, ja się na tym nie znam, ale lekarze jednej potwierdzili jeszcze w Krakowie dodatkowo

Do góry