reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Airfix - ale masakra u Was z tymi zatokami :-( współczuję! Zdrowka zycze! Miałam dziś spotkanie z jedną z ekip od tynków i powiedzieli, że za 1 m2 robocizny chcą 15 zl. Nie wiem ile za materiał, bo ja niestety mam straaaasznie dużo powierzchni do tynkowania :-( tutaj odbije mi się czkawka parter i pełne piętro (zamiast użytkowego poddasza) :-(

Aljul - zdrówka dla Was :-*

dziewczyny zdrówka dal Was
Catrina ja nie pomoge w tynkach bo u mnie M sie tym zajmował, ja nie mam o tym pojęcia,
ale wydaje mi się, ze chyba koło 9 tys płaciliśmy za tynki, akurat wypłacałam tych robotników

Katriina 15zł to juz tak do przeżycia, u nas za materiał liczą + ok 3zł z metra :) U nas tez na dole duzo będzie , bo ściana ścianą pogania, u góry to samo...mam poddasze ale takie wysokie na 2,80 do góry, skosy są w paru miejscach tylko i to dopiero od 120cm od dołu bo dach jest w inna strone niż każdy miał na ulicy, i też tam ściana ścianą pogania..

aljul Własnie mi po ibupromie zatoki tak zatkało że myslałam ze umre.....wypiłam po 15-tej zwykły ibuprom i dopiero o 17 zaczeło mnie puszczać....Sinulan tez łykam, ale jak przejdzie to zapominam brać to potem mam taki efekt, a mialam juz dzis kupić Sudafed.

maggie Zdrówka !!

Matik ładne imię dla dziewczynki :)

Asioch powodzenia w staraniach. Życzę, by udało się za pierwszym razem :).

Katriina za to będziesz miała proste ściany na piętrze :)

Marzycielka86 może wyniki jednak nie będą takie złe. Ja w przyszłym tygodniu badam hormony i też jestem ciekawa, co wyjdzie.

Airfix nieciekawie masz z tym zdrowiem :-/

maggie też życzę zdrówka

Rzeczywiście coś jest z tą dietą. Ja jadłam przed ciążą codziennie rano krem czekoladowy. Jak byłam głodna, to robiłam sobie cały talerz budyniu z mlekiem. Do tego jeszcze szklanka mleka codziennie. A na koniec jeszcze brałam leki na zapalenie pęcherza, a one zawierają żurawinę.

Dziewczyny, bo to już tak jest, jak nie urok to sr...... Zatoki dopiero w tym roku dały mi pierwszy raz w życiu popalić. Wcześniej nie miałam pojęcia jak są dokuczliwe.
Też brałam zwykły ibuprom i puszczały.
Na tynkach w ogóle się nie znam więc nie doradzę :no:

Dziękuję wszystkim, którzy trzymają kciuki za moje starania. Jak urodził się nasz trzeci syn to po cesarce się rozwyłam jak bóbr. Wiecie dlaczego? Z miłości...Tak jak wspomniałam, wcześniej nie planowaliśmy płci, nie interesowaliśmy się żadnymi metodami. Synek urodził się z wadą nóżki, leczymy go do dzisiaj, niedawno doszła wada oczka-na które przestawał już prawie widzieć-no brawo dla niektórych dziecięcych okulistów-ale na szczęście wychodzimy na prostą i trafiliśmy do wspaniałego lekarza..
Teraz mam nadzieję, że starania będą owocne i uda się nam chociaż troszkę podpowiedzieć Panu Bogu, że może już czas na małą dziewczynkę w naszej rodzince :-)
W ogóle jestem po 3 cc ;-)

Airfix na mnie tylko Sinupret działa a te Sinulany itp. dają średni efekt

asioch kurcze 3 cc....to Ty odważna kobietka jesteś:tak: - dla pocieszenia powiem Ci że mój 2 synek miał fajną wagę po porodzie dlatego za 2 razem miałam cc a za pierwszym razem poród sn no i nie powiem że lekarz który mnie znieczulał nie wspomniał żebym już może na 2 zaprzestała :tak:....ale jak to mówią "kto nie ryzykuje ten nie pije szampana";-)

Ostatnia edycja:
aljul, moi chłopcy rodzili się z wagą ponad 4 kg, tylko ostatni 3400, bo miesiąc przed terminem.
Lekarze są rzeczywiście ostrożni w sprawie kolejnych cc, ale jeśli blizna jest ok to powinno być dobrze-tak mówił mi lekarz przy ostatnim cc :-)

reklama
asioch u mnie 1 synek 3750kg o czasie a drugi 5100kg 2 tyg przed terminem;-). U Ciebie musi być dobrze - nie ma innej opcji:tak:

Do góry