reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Iweet Marzycielka na razie ta płeć niepotwierdzona na 100% bo jak wiadomo dość wczesny etap. Miałam dzisiaj prenatalne na dość dobrym sprzęcie i widziałam nuba dla mnie był dziewczynkowy, tak jakby sie rozwidlał na końcu więc sama zapytałam lekarza a on mi potwierdził że wg niego idzie w kierunku płci żeńskiej, czyli jednak jest ta szansa na córkę... aż boję się uwierzyć. Był dość płaski.
Czy coś zrobiłam w kierunku płci. Myślę że nie dałam z siebie wszystkiego - np nie badałam nigdy hormonów. Jak teraz analizuję co zrobiłam to staranka w 7 i 9 dc. Owulacja w 12 dc. Tak więc odstęp to około 2,5 dnia. Ph po starankach 4 godziny po zbijałam do 4,0 abiofemem, potem nie kontrolowałam do owulacji aż tak tylko kilka razy i dawałam represh. Starania bez orgazmu, po starankach od razu poszłam się umyć więc pewnie mało w środku zostało. Wcześniej troszke dietki było w sensie unikałam potasu i soli i zwiększyłam ilość nabiału. Łykałam suplementy magnez i wapń kilka miesięcy wcześniej, w cyklu staraniowym troszke sie z suplementami opuściłam. A wcześniej kilka miesięcy łykałam jeszcze kompleks witamin B i dwa miesiące przed inozytol. Może to w jakiś sposób zwiększyło szanse. Dietę z mężem mieliśmy dość ubogą zero warzyw i owoców...

maggie super. w sumie sporo zrobiłaś. nie robiąc nic miałaś 50% szans. gratuluje raz jeszcze.

ja właśnie po wizycie. wszystko ok. dzidzia wg usg 10t+6d. prenatalne mam 12 marca.

Ja jak tak czytam opisy tych staranek gdzie udało sie zaplanowac plec to daje mi nadzieje ze marzenia sie jednak spełniaja:-)
Też bym chciala uslyszec przy kolejnej ciazy to magiczne słowko "dziewczynka":tak:

Iweet może sporo ale wiesz dziewczyny zrobiły dużo więcej ale zobaczymy jakby się spełniło to marzenie byłabym najszczęśliwsza na świecie więc zobaczymy. A z gratulacjami poczekamy jeszcze trochę żeby na 100 % było potwierdzenie, bo na tak wczesnym etapie zdarzają się pomyłki, z ciekawości wrzuciłam zdjęcia na in gender i zobaczymy

Maggie to ja teraz trzymam kciuki żeby przypuszczenia o córeczce już pozostały i były pewnością.
Iweet super że z kropeczką wszystko w porządku .

A ja siedze z Olinkiem w domu. Chodzimy na spacery, bawimy sie i nawet mi tak dobrze heheeheh. No ale w poniedziałek już wracamy do codzienności. Trzeba do pracy wrócic noi on do przedszkola.
Widze że dużo nowych starających babeczek jest także witam sie serdecznie.
Andziak,Czarna fajnie że zaglądacie.
A gdzie reszta naszych babeczek kochanych.?

No i mam już swoją zdobycz
ach tylko teraz niuni małej mi tu brak [emoji7]
ImageUploadedByForum BabyBoom1424991544.161302.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1424991544.161302.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1424991544.161302.jpg
    46,3 KB · Wyświetleń: 92
reklama
Iweet Gratuluje zdrowego dzidziusia, mocno zaciskam kciuki za córcie &&&&&

maggie Oby marzenia się spełniły tego życzę mocno, mocno &&&&

Ja jak zwykle na chwilę, bo u mnie problem goni problem..jak nie budowa i myslalam ze to koniec problemów...to wczoraj przywieźli okna do domu i w tym drzwi tarasowe przesuwne tylko że nie takie jak chciałam:wściekła/y: miały sie odsuwać z prawej na lewa stronę i takie mam w zamowieniu napisane i narysowane, a przyjechały odwrotne , co nawet nie wchodzi w gre bo w tym miejscu ma stać narożnik, wiec ja nie bede wchodzic za naroznik zeby drzwi otworzyc, a po za tym nie pasuje mi to do całego wnetrza i tarasu i juz, i teraz problem bo kazdy umywa ręce, wczoraj nawet sprzedawca sugerował ze źle zamówienie złozone było- a ja mowie-ze ze swojej strony juz bardziej sprecyzować nie mogłam tego ze maja z prawej strony na lewa sie odsuwać, miały byc inne niz na wystawce w sklepie bo tam były lewe, na rysunku w zamowieniu tez mam narysowane drzwi od wewnatrz prawe, klamka po prawej stronie....a Ci dalej swoje...

Ostatnia edycja:
Do góry