reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Małe liski a torbę już szykujesz do szpitala ? Bo na innym forum dziewczyny soenkuz pakują a mnie strach zaczyna ogarniać że to juzz tuż tuż
Od swojej dr mam dokumentacje która mam dostarczyć do szpitala w którym będę rodzic i tak czeka mnie konsultacja z anestezjologiem bo się mała nagle przestawia w poprzek a cały czas była prawidłowo
Ale sama chyba wole cc
Bije się komplikacji podczas porodu a tak 123 i jest dzidzia wyjęta
Boje się tylko cierpienia mojego po a chciała bym moc zajmować się małą
[emoji7]

reklama
Katriina Dokładnie tak jak male liski napisała- u każdej z nas ten okres kiedy komórka jest wartościowa może być dłuższy lub krótszy, bo do zapłodnienia może i dojdzie później ale jesli komórka jest mało wartościowa to i zarodeczek słaby lub z wadami. Ja bym na Twoim miejscu spróbowała skrócić czas po owulacji np. do 10h....U mnie nie mozna powiedzieć że się nie udawało na 100% z odstępu O+12 - O+20, bo udawało się, ale 6 razy doszło do poronienia samoistnego, kreseczka na teście nawet nie ciemniała, był cień cienia tylko. Także ja też zamierzam się starać między 8-10h po owulacji, a może dołoże do tego tez starania przed owulacją te 2 dni o ile cykle wróca na właściwe tory. Na razie czekam z wielką niewiadomą w tym cyklu, bo niby temp wskazuje ze owulacja mogła być, ale ja czuje że nie było, zero objawów, zero sluzu, jedynie na zmiane do tej pory pobolewa mnie raz lewy, raz prawy jajnik.

male liski Wiemy na 100% ze to od Singularu, bo dzieje się to po przyjeciu pierwszej dawki ..próbowalismy 3 razy włączyć go do leczenia i nie dało rady. Dziecko mówiło tez że ma koszmary jakby żywe były. Xyzal na katar bralismy, tez był super do tygodnia, a po tygodniu zaczeły się zachowania agresywne, zrobił sie nerwowy, bójki w przedszkolu były, choc zazwyczaj ustepował i Pani sama zauwazyła ze dziecko jest pobudzone. Leki przeciwalergiczne moga powodowac u dzieci pobudzenie, nerwowosc, wiadomo ze nie u kazdego dziecka to wystapi, ale jednak. U kuzynki meza , synek to samo odstawia bo lekach przeciwalergicznych, czasem mi jej szkoda było jak walczyła z tym dzieckiem o ubranie sie nawet.

patka90 Teraz bedziesz siedziec jak na szpilkach :)

Widzę że nie bede sama w staraniach o córcie metoda O+12 :) Super!
Katriina a ktora to już Twoja proba? I głowa do gory napewno Wam sie uda :)
Airfix moze nie bedzie tak zle,przynajmniej mam taka nadzieje :)
Maciur-ka to zaczynamy razem przygotowania,ja tez dopiero zaczynam :)

Kate, Airfix, dziękuję za wyjaśnienie w sprawie opaski. :tak:
Małe liski, test szczelnosci jelit jest prosty - dajesz dziecku buraczki i potem sprawdzasz, czy siusia na różowo/czerwono. Przy nieszczelności jelit jest właśnie kolorowy. Przy szczelności żółty. Bardzo często przy astmie wychodzą lambie, dość często glisty. Niestety, ale ciężko wyłapać robale w badaniu kału. Ja bym dzieci odrobaczyła na Twoim miejscu. :tak: U nas odrobaczanie bardzo pomogło przy alergii. Potem musisz uzupełnić florę bakteryjną, pilnować diety dzieciom, żeby nie jadły za dużo słodyczy, nabiału, itd.Jak masz jakieś pytania, pisz na fejsa, będzie łatwiej mnie złapać, bo wyświetli się w telefonie od razu. ;-) Ja myślę, że warto próbować innych metod niż konwencjonalne przy alergiach. Na mojego męża lekarze 6 lat temu postawili krzyżyk. Tylko dzięki swojej wytrwałości jest dzisiaj zdrowy - zdrowy, ale na swojej diecie. Ma wyniki idealne, zero problemów ze skórą. A było naprawdę bardzo, bardzo źle.

macy To ciekawe co piszesz...moj synek nawet ja zje cokolwiek barwionego to sika na kolorowo, zresztą ja tak samo... czyli wychodzi że ma nie szczelne jelita:szok: I co z tym się robi? Lambie chciałam robić, ale alergolog powiedziala że to strata pieniedzy:/ i odradziła, bo ze nie widzi żeby On mial lambie...a moze jednak ma... Człowiek sie uczy całe zycie.
male liski U nas podawalismy przy alergii prebiotyki Dicoflor - u nas sie sprawdzało faktycznie to, jak podajemy to nie ma kaszlu, wysypek. A co wysypek po słodyczach- to u nas tez wystepują, okazało sie ze dziecko ma alergie na barwniki i konserwanty , calkowicie nie moze jeść żelek, lizaków, gum rozpuszczalnych- zawsze wiem kiedy potajemnie mu tata kupił ;) Wystarczy tylko- Podnieś koszulkę i pokaż plecy :)

Marzycielka - w zasadzie dopiero zaczynamy starania - to byl pierwszy cykl :-) w grudniu mielismy niekontrolowana probe ;-) a teraz juz w pelni swiadomie. Mam nadzieje, ze to tylko z powodu duzego odstepu czy zbytniego zakwaszenia nie dochodzi do zaplodnienia, a nie z jakiejs innej przyczyny :-( a Ty kiedy zaczynasz starania?

Airfix, Male liski - macie rację - w tym cyklu sprobujemy przysunac sie blizej do owulacji i moze jeszcze na te dwa dni przed owu tez sprobujemy ;-) oby przyczyną była tylko kwestia odstępu czy zakwaszenia, a nie jakaś inna wewnętrzna przyczyna :-( a co na polepszenie jakości komórki zażywać? A może powinnam też coś od owu na podtrzymanie spróbować?
Co do lamblii, glist itp. u dzieci, to faktycznie badania wychodzą raczej rzadko. My raz na 1-2 lata robimy profilaktyczne odrobaczenie calej rodziny ;-) polecam!

Katriina my dopiero szykujemy sie do proby :-) ale za nim to nastopi to musze poobserwowac jeszcze swoje cykle czy sie uregulowały,tak mysle ze jeszcze marzec przeczekam i kwiecien-maj bede juz chciala zaczac staranka:-D a do tego czasu to sie jeszcze moze troche podszkole :)
Trzymam mocno kciuki zeby sie Wam udało.

Hej. Dziewczyny proszę oceńcie to zdjęcie. Jest z 16t2d. Lekarz powiedział, że na 100% dziewczynka. Ja jeszcze nie dowierzam i potrzebuje potwierdzenia. Strzałka wskazuje na wargi sromowe

kk 5638.jpg

Załączniki

• kk 5638.jpg
    kk 5638.jpg
    12,4 KB · Wyświetleń: 115
reklama
Madzi25 u mojej brzuszkowej córuni takie same wargi widać a ja już zaczynam jutro 23 tc.
Czas leci a raczej zapierdziela....;)
MARAN wszystko dobrze u nas. Usiedzieć w miejscu nie mogę. Każdy krzyczy zwolnij bo później wieczorem ledwo chodzę, ale ja nie umiem leżeć. Dobrze się czuję jak coś robię. Wczoraj byłam na usg. Miałam skurcze dość mocne ale to wina zaparć i ucisku jelit na tętnice. Dostałam leki i dzisiaj juz jest ok. Jelita uwolnione :)
Mała Ania waży już ok.460gram. Tyle małego szczęścia;)
Ja zaczynam 6 ty miesiąc z 5 kg przybytku na liczniku:)
Pozdrawiam Was wszystkie. Czytam was prawie codziennie ale nie zawsze chce mi się pisać. Dzisiaj moja średnia córeczka kończy 6 lat. Za chwilę najmłodsza 4 latka. Jutro imprezka:)

Do góry