reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Akuku Z tych zdjęć które wstawiłaś z telefonu to według mnie dziewczynka :) Główka podtrzymuje- dziewczynkowa, a i nawet brzuszek - dziewczynkowy. Na tamtym pierwszym zdjeciu z usg które wstawiłaś dzidzia miała grubiutki okrągły brzuszek, dlatego tak jak Ci napisałam wtedy- jedno zdjecie, usg, ujęcie o niczym nie świadczy, bo jak widać na reszcie zdjęć z telefonu- dzidzia jest płaska w brzuszku- czyli dziewczynkowa :) Jak dla mnie córka :)

90_natka U Ciebie równiez wydaje mi się że to dziewczynka :)

macy Tak jak kate napisała - te opaski działają na zasadzie akupresury, uciskają punkt w nadgarstku- u nas świetnie się sprawdzają przy silnej chorobie lokomocyjnej na którą nie działają leki :) Jeździmy w nich już ok 3 lat :)

Airfix dziekuje !!!! ja to się ciesze tak jakby to już pewne było haha :D cala noc mi się snilo ze bylam na usg i dziewczynka haha :D:D
już mocno sfisiowalam chyba..non stop o tym mysle i nie potrafie nic z tym zrobić ! no nic teraz tylko czekac do usg... ale wiem ze i to nie da mi pewności .. wręcz boje się uslyszec ze dziewczynka bo jakby się pomylili i jednak urodzil się chlopiec to bym chyba zwariowala w pierwszym momencie :D
na ingender kobietki pisaly ze z tego zdjęcia z telefonu na ostatnim dolnym zdjęciu widać nub i dla nich dziewczynkow :D ja oszaleje i d wariatkowa mnie zamkna haha... a jeszcze niedawno myslalam o poznaniu plci przy porodzie :D

Hejka dziewczyny :)
a ja bylam wczoraj na wizycie ale maluch tak się krecil ze nie dostałam zdjęcia. Lekarka mowila ze dowiem się na polowkowym (13 marca jade) bo nie jest pewna bo maluch tak fikal probowalam cos z niej wydusic to tylko powiedziała no ze cos tam widziala a ja do niej to jak pani "cos" widziala to może być tylko siusiak ona zaczela się tylko smiac :-D:-D wiec musze dalej cierpliwie czekac :)

Airfix jak twój synek już lepiej?

Pozdrawiam :)

Cześć laseczki!

Ale mam dziś h***wy dzień!:sad: Próbowaliśmy z mężem w tym cyklu metodą O+12. Owulacja pięknie wypadła w 14 dniu cyklu, testy owulacyjne ładnie wyszły, nawet czułam silny ból, więc spróbowaliśmy po 12h. Mieliśmy ten cykl jeszcze odpuścić, ale szkoda było zmarnować okazję. Od owulacji temperatura pięknie mi wzrosła ponad 37 i tak się utrzymywała do dzisiaj .... oczywiście wkręciłam sobie, że może się udało, a tu dziś rano piękny spadek na 36,6, więc pewnie jutro przyjdzie @ (zgodnie z terminem). Ale się wkurzyłam na siebie!!! Po co w ogóle nakręcałam się na tą ciążę :wściekła/y: ale jestem na siebie zła :no:

jedynie dziwią mnie te wysokie temperatury .... taka sytuacja zdarzyła mi się już drugi raz - w grudniu było podobnie (tylko wtedy okres przesunął mi się jeszcze o 4 dni). Co to może być? Oprócz tych dwóch dziwnych cykli, zawsze miałam temperatury poniżej 36,8 w drugiej fazie cyklu.

No nic, trzeba się ogarnąć i od nowego cyklu zacząć starania ......

Wylałam swoje żale - trochę mi lepiej :tak:

Airfix
- cieszę się, że wreszcie u Ciebie zaświeciło słońce na budowie :happy:

Kate - oby mdłości wreszcie Cię opuściły! :tak:

Macy - pakuj się Kochana, bo czas leci nieubłaganie i niedługo będziesz już tulić swoje Maleństwo :-)

Matik, Małe liski - wow! to już 30 tydzień u Was :szok: super! :tak:

Maran - ale Ty masz stalowe nerwy ... żeby nic teściowej nie powiedzieć ;-)

Akuku, Natka - ja niestety na nubach się nie znam, ale GRATULUJĘ Wam zdrowych Maluszków (bez względu na płeć) :tak:

Udanego dnia!

Airfix dziękuję :-) ciekawa jestem czy masz rację:-) może w przyszłym tyg się dowiem to Wam tu zamelduję hehe;-)

Część dziewczyny mam nadzieje ze mnie jeszcze pamiętacie. Witam nowe forumowiczki.
Akuku to pierwsze zdjęcie tez mi przypomina nuba dziewczecego ale ja sie tak super na tym nie znam, życzę zdrowej i wymarzonej córci.
Maran kochana przepraszam ze dopiero teraz ale gratuluję dzidziusia no i oczywiście zdrowego wyczekanego synusia. zyczę z całego serca i zaciskam kciuki, pamietam jak ty mnie wspierałaś jak siedziałam jak na szpilkach w oczekiwaniu na pierwsze USg.pozdrawiam
maggie, kate, iweet Wam równiez gratuluję. Zyczę zdrówka. Oby i Wasze marzenia sie spełniły co do oczekiwanej płci dzidziusia.
patka ty chyba planowałaś synka tak? w kazdym razie równiez gratulacje
Macy kochana a ty pakuj walizke. fajnie że mama przyjezdza, bedzie ci łatwiej. Ach te mamy co byśmy bez nich zrobiły.

reklama
Akuku - ja też chciałam poznać przy porodzie a później "szalałam", że płci nie znam ;p hahaha ale wszyscy obstawiali chłopca i się sprawdziło ;p

Do góry