reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

maggie kanałowe się robi w ciąży tylko właśnie bez rtg

daria nie mam znieczulenia bo to I trymestr. stomatolog powiedziała że jak będzie bardzo bolało to żebym powiedziała to jednak mi zrobi znieczulenie, ale jeśli dam radę to będzie lepiej bez znieczulenia. teraz dałam radę ale to było z 5 minut. podtruła mi tego zęba bo następnym razem będzie już robiłam w żywym nerwie, nie wiem jak to zniosę :(

airfix nonono piękny wykres, a może będzie niespodzianka i @ nie przyjdzie :)

reklama
Czesc Babeczki
Justi tak bylo tak samo, z Ala chodzilam tez prywatnie ale wowczas oboje pracowalismy to moglam sobie wydawac raz w miesiacu 160e a teraz to mi kasy szkoda bo wole w to miejsce cos kupic a jak ciaza bedzie fizjologiczna i bez problemow to ten system sie sprawdza, tylko do 1 usg trzeba dlugo czekac... moze jak bede szalec za bardzo to pojde prywatnie, ale na razie jestem spokojna ;)
Male liski &&&& bede czekac na super wiesci :)

Maran- atha 160 € no to sobie cenia sprzeciol. .. choc pewnie powinnam przeliczyc 1zl = 1 €
Zycze by ciaza byla ksiazka, a € zamiast na Usg mogly isc na rozpueszczanie malego Ksiecia :-)

Airfix zobacz ile jest tutaj kinder niespodzianek :-) moze i twoja bedzie kolejna ;-) Trzymam mocno kciuki by tak bylo

Male liski dziekuje za propozycje jedzenia :-D

Kate hehe moj syn to tez pleciuga wiec nie dziwie sie ze poki co powiesz tylko najstarszemu
:-)
Fajnie macie , bo razem z Maran atha bedziecie przechodzic w kolejne tygodnie ciazy :-D
Zawsze razem to razniej ;-)

Justi najlepsze jest to, ze to wlasnie polscy ginekolodzy sie tak cenia biora 80e za wizyte plus drugie tyle za USG. Wiec za wizyte z usg 160e. Miejscowi lekarze pracuja tylko w szpitalu i tu prywatnych irlandzkich nie widzialam... a nasi na polaczkach za granica sie dorabiaja - lekarze bidusie... ;)

Marantha to współczuje tu koszt to 80 euro a nie możesz wykupić sobie ubezpieczenia prywatnego ?? Wtedy płaci sie co miesiąc i chodzi ile wlezie

Oki ja po wizycie
Mała wazy 934gramy
Ma 36cm dł od głowy do stop
Ale A to odebrałam wyniki
I tak glukozy po 50mg 150 wiec idę na kolejną glukozę ta najgorszą 100mg oj bedzie rzyganko fuj

Szyjka taka sama 29mm

Małe liski wklejam zdjecie z moimi pomiarami
ImageUploadedByForum BabyBoom1422469069.306065.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1422469189.105651.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1422469069.306065.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1422469069.306065.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 41
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1422469189.105651.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1422469189.105651.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 44
Airfix - naprawdę nie zazdroszczę przejść z budową :no: oby choroby Was ominęły! chociaż w przedszkolu/szkole teraz wiele dzieciaków choruje, więc ciężko liczyć na to, że i nasze czegoś nie przywlecze :-( Twój wykresik jest imponujący - może będzie niespodzianka? :-D

Justi
- ostatnio Piranha pisała, że ma anemię, a teraz Ty? kochana bierz się za siebie, bo niedługo zaczynasz starania :happy2: zacznij się jakoś odżywiać i suplementy wzmacniające zastosuj i miejmy nadzieję, że będzie dobrze :tak: zdrówka Ci życzę!

Kate, Maggie
- ja też bym raczej dziecku tak od razu nie powiedziała, bo z pewnością wypaplałby wszystkim dookoła ;-) więc słuszna wasza decyzja - przyjdzie odpowiednia pora, to im powiecie :happy2:

Maran - ale ceny za wizytę :szok: ja myślałam, że tylko w Polsce ceny wizyt prywatnych są wysokie, ale widzę, że byłam w błędzie ;-) chociaż z drugiej strony, jakby spojrzeć na zarobki w PL i innych krajach, to i tak u nas wychodzi to relatywnie najdrożej. Udało się Wam jakoś zbyć telefonującą rodzinę czy znajomych? ;-)

Matik - ale ładne zdjęcia Córci :-) i jaka już duża :tak: prawie kilogram szczęścia nosisz pod sercem :-D

Matik ale duża ta Twoja córcia, no szok, jak czas zasuwa
Katrina ja bym małemu nie powiedziała raz że by wypaplał a drugie dla dzieci czekanie cała wieczność. Zresztą wolę jak doczekam tego bezpieczniejszego okresu. A co u Ciebie kochana kiedy staranka zaczynasz ?
Co do przedszkola ja teraz małego nie puszczam jestem ten tydzień na zwolnieniu i zostawiłam go w domu, w przedszkolu panuje jakaś wysypka i nie wiem co to a boje się też o siebie zwłaszcza
Dzisiaj byliśmy u dentysty z Wiktorkiem, rozwierciła mu zęba, dzielny był jak nie wiem, mimo higieny itd ma już trzy dziurki w zębach eh...
Maran ceny porażające ale dla Was 160 E to jak dla nas w złotówkach ... W Anglii chyba też taki system że pierwsze usg dopiero około 12 tygodnia
Airfix ale by była niespodzianka a takie są czasami najlepsze, współczuję przejśc z ekipą

reklama
Matik no i fajnie, ze Mala już taka duża, rosnie sobie spokojnie tak jak trzeba :)
Katrina Maggie to sie tylko tak wydaje, bo koszty zycia sa tu wyzsze niz w PL wiec zarobki sa dopasowane do kosztów zycia. Np wynajecie domu w Dublinie to koszt 1100E najdrozsze chaty w Europie a zarobki takie same jak np w Niemczech gdzie chaty o połowe tansze... zreszta to tylko tak sie wydaje, ze tu kokosy, jak sie zyje w tych realiach to sie wydaje w tych realiach, my mamy tu rodzine wiec nie oszczedzamy na jedzeniu zajeciach dla dzieci itp i stad tez przy 1 osobie pracujacej nic tu nie odkładamy... luksusów nie ma, choc na pewno spokojniej sie nam tu zyje niz w PL. Jednak Ci co w PL mieszkaja maja zwykle takie wyobrazenie, ze za granica to już w ogóle na pieniadzach sie spi a tak nie jest...

Do góry