małe liski
Fanka BB :)
Ja też jestem po wizycie, dziś miałam tylko badanie usg, na jutro zapisałam się do swojej gin - córcia jest mniejsza od dzieci 26 tc, ale mieścimy się w normie i tutaj nie mam do czego się przyczepić (wymiary pomiędzy 24-25 tc, waga 720 g). Wszystko w porządku prócz jednej ważnej rzeczy - w obu nerkach poszerzenie UKM, w jednej nerce do 3, w drugiej do 4 mm. Jeśli na kolejnym usg poszerzenie będzie przekraczało 6 mm, będę pod stałą obserwacją lekarzy w szpitalu, jeśli zmiany w nerkach zwiększą się do około 10-12 mm - rozwiązanie ciąży. Mocno się zdenerwowałam, nie chce szukać info na necie,bo zestresuję się jeszcze bardziej - ale może słyszałyście o takich zastojach w nerkach u dzieci, w trakcie ciąży? czy takie zmiany mogą się cofnąć, a jeśli nie, to na co mam się nastawić? tyle rzeczy dzieje się u nas ostatnio, że tymi wszystkimi problemami moglibyśmy obdzielić dwie trzy rodziny...a tutaj takie wieści. Przestraszyłam się
Matik śliczna fotka, ja nie mam żadnej - córcia skutecznie zasłaniała się obiema rączkami
Matik śliczna fotka, ja nie mam żadnej - córcia skutecznie zasłaniała się obiema rączkami