reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

witajcie kochane :-) mam problem nie wiem co sie dzieje z moim organizmem powinnam miec okres 17 stycznia dostalam 18 ale to nie jest taki okres jak zawsze tylko plamienia brazowe z lekko czerwonymi a jak sikam nic nie ma nie wiem juz o co chodzi piersi jak na okres bola jak zawsze czy to jakies zaburzenia hormonalne moga byc :confused:

reklama
dzien dobry wszystkim
rzadko tu zagladam czasu brak ciagle cos ;p ale dzis mnie cos ciaglo zeby sprawdzic co u ilaczek i widze ze ma dzis wizyte matko czuje ze sie okaze ze to chlopak !!:)

ann u mnie nadia miala takie kolki nic nie pomagalo masakra;/ siostra pozniej z niemiec przywiozla mi lefax czy jakos tak super byl do natana odrazu ze szpitala dostawalam co oni robili rewelka , tzn on nie mial ale sadze ze to dzieki temu bo od poczatku dostawal a pozniej kazali mi dawac obojetnie jaki z apteki ale zeby dawac , jak mial czasami taki atak bolu polecam ci czopki http://warszawa.oglaszamy24.pl/storage/96/08/fd185f79.jpg minuta i po bolu :)

Iweet 84 Ja w ciąży z Wojtkiem też nie mogłam patrzeć na mięso, słodycze, ale poranne mdłości i wizyty w toalecie też miałam .... Ja myślę, że te nasze objawy ciążowe nie są pewniakiem.... moja znajoma zarówno w ciąży z synem jak i z córką nie miała żadnych mdłości, ani wymiotów ... smaków też specjalnie nie... wszystko chyba zależy od organizmu ...

powiedz mi opisywałaś gdzieś wasze staranka ? bo mi chyba umknęły jak niechcesz tutaj to mogę liczyć na wiadomość prywatną ?

Witajcie Kochane
Ana87-mojemu maluchowi pomogło gdy włączaliśmy na noc nagrany dzwięk suszarki i leżenie na brzuszku ,na tacie.
Ilaczek,zakręcona-trzymam kciuki
Iweet84- po objawach nie ma co przesądzać,zależy to w jakim stanie jest organizm,jak był przygotowany i jak po prostu reaguje na ciążę.
Pamiętam z pierwszym synkiem miałam straszne mdłości,wymioty,aż byłam w szpitalu bo nawet wody pić nie mogłam. Z drugim synkiem mdości były mniejsze.A teraz od rana do wieczora (w nocy też)mdłości mnie męczą,ale daje robić wszystko,ciężko byoby leżeć z rocznym maluszkiem w domu:)W którym teraz jesteś tygodniu?U mnie jutro zacznie się 10-ty.
Przepraszam,że nie odnoszę się do każdej z osobna,ale nie daje rady,może trochę póżniej będę miała więcej energii i czasu.
Bardzo ciepło Was pozdrawiam i milego dnia życzę:)

Hejka!

ilaczek
, trzymam dziś od rana z całych sił kciuki, przynajmniej dziś skończy się niepewność a ona jest chyba najgorsza, czekam kochana na dobre wieści!

Ewcik, mam koszmarne zaległości z PW :zawstydzona/y:, postaram się dziś doczytać :-)

anufifi, progesteron masz wystarczający do utrzymania ciąży a na betę było za wcześnie co sama wiesz :-), zardek zagnieżdża się najczęściej w 7-10 dpo (statystycznie najczęściej w 9 dpo i właśnie w tym dniu zagnieździła się Kaja) a test 10-tka pokaże coś dopiero 2-3 dni później (Kaja zagnieździła się w 9 dpo a w 12 dpo wyszedł cień cienia na 10-tce, w 11 dpo nic nie było), wykres śliczny i trzymam mocno kciuki!

maran-atha, jaki piękny wykres, tak bardzo bym chciała by tym razem się udało, z całego serca Ci kibicuję.

Katriina, Justi, dziękuję :-*

Ana, Kai też tak wcześnie się zaczęło (już przy wypisie ze szpitala), początkowo pomagał Delicol ale potem już nic (żadne herbatki, masaże, Sab Simplex, Debridat, suszarka i inne :-(), po prostu trzeba było to przeczekać choć nie było to łatwe widząc jak dziecko cierpi, życzę by synusiowi szybko przeszły te przykre i bolesne dolegliwości.

magda
, masz jakis wykres?

iweet, objawy w ciąży nie mają żadnego znaczenia, ja przy Kai miałam akurat mdłości 24h/dobę a przy Krzysiu ich nie miałam, nie ma jednak żadnej reguły, organizm może różnie zareagować na hormony niezależnie od płci dziecka, zapytaj choćby kate :-)

kate, jak tam u Ciebie? :-)

kopiuszek, dużo mocy życzę, pierwszy trymestr nie rozpieszcza ale niebawem już ten najpiękniejszy drugi kiedy mdłości mijają, wraca super samopoczucie i zaczyna się odczuwać ruchy dziecka :-)

Zakrecona Powodzenia... czyżby znów jakieś problemy :(

Justi_ Kochana na razie odpukać jest dobrze, i mam nadzieje że bedzie jak najdłużej :) Też przeglądałam liste Nusieńki i faktycznie skurczyła się..ja to przeczuwam że jeszcze kolejne kilka lat tam bede wisieć, na wiosnę to będzie 16-ty cykl staraniowy uff heheh:) Zobaczymy moze przed wiosną nowe mamusie planujące płeć dołączą i bedzie znów nas więcej:)

iweet84 Jak Cię odrzuciło od mięsa to by zwiastowalo dziewczynkę ;) słodkie to ja jadłam z synkiem, a mdlości od rana do rana miałam;) Te wszystkie objawy i zachcianki to chyba tez sie spełniają tak na 50%....ja jadłam duzo słodkiego z synkiem, ale tez nie mogłam się powstrzymać od czipsów, kfc i frytek-czyli słono-czyli ja to tak wszystko wymieszałam chyba :) Ja jednak Ci mocno kibicuje w spełnieniu marzenia &&&&&&

magda1609 U mnie takie cykle zazwyczaj sa jak doszło do poronienia samoistnego, i albo zaczyna się takim dziwnym plamienio-okresem ;) albo bardzo obfitym krwawieniem, moga byc rózne przyczyny również hormonalne :)

kopiuszek Odpoczywaj ile sie da :)

dziekuje za odpowiedz zapisuje sobie kazda miesiaczke zawsze cale zycie mam regularnie co do dnia co 28 dni raz na rok sie zdazy ze spozni sie 4 dni ale to bardzooo zadko ale jak sie spozni to jest normalna miesiaczka a teraz to ja juz nie wiem co sie porobilo w tym cyklu mialam 15 dnia znowu bardzo bolesna owulacje ze nie moglam sie dotknac nawet skory nad jajnikiem :-( a jak to jest z tym estrogenem ? na chlopca ma byc wysoki? bo to estrogen chyba odpowiada za teorzenie sie narzadow plciowych zenskich chyba ze ja juz sie calkiem poplatalam :zawstydzona/y: moim pierwszym objawem w ciazy zawsze byl calkowity brak miesiaczki za kazdym razem a takie slabe miesiaczki mialam nieraz ale nie az tak slabe

Anuffi , Maran bede mocno trzymała kciuki za testowanie.
Iliaczek dzis wizyta? CZekam na wiesci.
Pirania bo przegapiałam ale ciesze sie ze wynik na twoją kożyśc.
Male LIski ja tez poprosze o twoje dania.
Airfix naprawde tak jest jak sa takie dziwne cykle? Ja teraz miałam dziwne @. Zaczeło sie jak zwykle po 3 dniach ale malutko, troche krwi troche plamienia, a potem po 3 dniach zaczeło sie na maxa i ze skrzpami. Zreszta ja mam zawsze skrzepy podczas @. Co to może byc?

Ide myc włosy i na 15 do pracy...jak mi sie neichce. Napadało śniegu...

reklama
kopiuszek u mnie dopiero 5 tydzień.

airfix w ciąży z synkiem też mnie odrzucało od mięsa. czułam się identycznie jak teraz.

justi Dietę trzymaliśmy z mężem od maja ale nie bardzo rygorystycznie (unikaliśmy niedozwolonych produktów, ale czasami pozwalaliśmy sobie na coś z niedozwolnej listy), jadłam dużo żółtego sera co mogło spowodować dośc wysoki poziom sodu, więc od czerwca/lipca wprowadziłam bardzo rygorystczną dietę (mąż pozostał przy tej mało rygorystycznej), nie jadłam nic z rzeczy niedozwolonych, nie jadłam też już sera żółtego (może ze trzy razy mi się zdażyło zjeść trochę) jadłam tylko jogurty, kurczaka i kanapki z dżemem truskawkowym, białym serem lub z masłem i ogórkiem zielonym, fasolkę szparagową, makarony, kaszę, naleśniki, krupnik. chodziłam momentami głodna i schudłam. Piłam tylko wodę, mleko i dużo mięty. mąż przerwał dietę jakieś 3 miesiące temu. oboje mieliśmy już bardzo zakwaszony organizm. w poprzednich dwóch cyklach po owulacji pozwoliłam sobie na kilka niedozwolonych produktów, w tym cyklu owulacja wypadła 29 grudnia, więc po świętach, a od świąt jadłam już normalnie (nie trzymałam diety bo za dużo w ostatnim czasie chorowałam), nie zakwaszałam się po starankach ani tuż przed tylko kilka dni przed (a dokładnie cały rephresh w 8 i 9 dniu cyklu, a potem już nic -owulka w 14 dniu, starania w 13 i 14 dniu), ph miałam w granicach 4-4,5, a w dniu staranek 5,5-6. no i staranka 12 godzin przed owulacją (wstrzemięźliwość 2 tygodnie) i 12 godzin po - oba bez O. suplementy przyjmowałam od maja. ale w ostatnich 3 cyklach po owulacji nie brałam magnezu, wapnia i żurawiny. brałam również castangusa. jony mi akurat sprzyjały bo było przed pełnią. nosiłam bransoletkę z turmalinu. minerałów i hormonów nie sprawdzałam od czerwca (ale w czerwcu sprzyjały mi tak pól na pół - wapń chłopczykowy, magnez bardzo dziewczynkowy, potas raczej dziewczynkowy i sód bardzo chłopczykowy, estradiol dość wysoki, testosteron niski, progesteronu nie robiłam ale miałam straszne problemy z cerą i tempki po ovu były wysokie).

Ostatnia edycja:
Do góry