reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha - cieszę się, że Twoje zdrowie się poprawia :-) no to teraz życzę zdrówka dla dzieciaczków i coraz więcej wolnego czasu dla Ciebie (żebyś mogła częściej z nami tu pisać :-*

Matik - no to Oliwka rośnie jak na drozdzach :-) fajnie, że wszystko w porządku!

Airfix - ja mam taki termometr, o jaki pytasz. Wydaje mi się, że jest ok. Nie pika zbyt głośno ;-)

reklama
Maran-atha ja chyba sie za bardzo nakrecilam po tym jak udalo mi sie z tą owu przed wyjazdem m ...zapomniałam sie zę to jeszcze nie oznacza sukcesu...dzisiaj juz ryczalam 5 raz chociaż wiem ze jeszcze wczesnie. ..

Ilaczek trzymam mocno kciuki za jutro !!!
Anuffi Marantha za testowanie &&&&&&&&&&&&&&
Maran może właśnie taki odpuszczony cykl będzie szczęśliwy:-)
Kevinka masz ślicznego synusia oczywiście braciszkowie też
Zakrętko aż miło popatrzeć na Wasze zdjęcia :-)
Piranhu, Aniu dziękuję :-)
Wszystkim dobrej nocki

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny
wpadam tak z doskoku.
chciałam Was zapytać co można podać dwu tygodniowemu noworodkowi na kolke.ma problem z gazami szczególnie w nocy.
jesteście doświadczone a nie mam kogo zapytać. większość kropelek jest po pierwszym miesiącu życia :(
dodam że karmie piersią ale w nocy dokarmiam mlekiem baby dream z rossmana ponieważ mały jest ciągle głodny.
już sama nie wiem czy to wina mojego mleka czy tego modyfikowanego.
jestem już przyłamana bo pierwszy syn dostał silnych kolek w 3 miesiącu i go trzymało do 6 miesiąca. ten ma problem już od pierwszego tygodnia :( nie że jakoś tragicznie ale te bóle nie dają mu spać i widać że się meczy.
prosze Was o rady

przepraszam że tylko o sobie pisze.
czytam Was z doskoku by wiedzieć co słychać u Was :)
za wszystkie nieustannie &&&&&&&&& pozdrawiam

Ana87 U takich małych dzieci to zazwyczaj podaje się herbatki z koprem i najlepiej skonsultowac sie z pediatrą bo przyczyn kolek moze byc troche, począwszy od mleka po nietolerancje np.laktozy i Twoją dietę :) Może spróbuj zaparzyć koperek i podać póki nie dostaniesz się do pediatry

czesc dziewczyny napisałam wczoraj długiego posta i poszedł ............. nie dam rady uzupełnić ...

Ilaczek przede wszystkim trzymam dziś mocno kciuki za twoją wizytę &&&

Kevinka
cudny synus :) uwielbniam zdjecia rodzenstwa :)

Zakrecona
dziś chyba też masz cięzki dzień :( wiec zycze ci duzo siły
zdjęcia jak zwykle boskie :)

Airfix j
ak synuś ? ten sąsiad to normalna ŚWINIA nie cżłowiek jak można chodzic po czyims terenie i jeszcze trutkę rozsypywać :(
Piranhiu dbaj o siebie :* dobrze, ze to "tylko" złe wyniki , anemia , a bolerioza wykłuczona :*
zdrówka dla Kaji i Krzysia

Ana87
mój synuś też byl głodomorek,ale Ja go nie dokarmiałam mlekiem modyfikowanym tylko po prostu karmilam piersią na żądanie... Ja na twoim miejscu piłabym herbatkę z kopru i odstawiłą mleko modyfikowane ...

maggie
cudowne wiadomości oby wiecej takich w 2015 roku :) GRATULUJE

Anufifi, Maran atha
&&&& trzymam mocno za wasze wysokie temperatury i testowanie

dziewczyny nie wiem czy zauważyłyscie, ale lista nasza u Nusi jest coraz krótsza :) to baaaaardzo dobry znak :)
Ja jeszcze nie odebrałam wyniku histopatologicznego ehh nie mam za bardzo jak tego zrobić , bo pracuje do 15 , a sekretariat czynny do 14 także żyje w błogiej nieświadomości, że wszystko jest ok i chyba dobrze mi z tym :)
poza tym męczymy dietę ....

Małe liski :) możemy liczyć na twoje podpowiedzi ?? :)

Ostatnia edycja:
reklama
ana ja swojemu synkowi dawałam delicol (jest chyba od pierwszych dni) ale średnio u nas działał. karmiłam tylko piersią i po 2 miesiącach okazało się że mały się przejadał. urodził się z wagą 2,6kg a po miesiącu ważył 4,5kg. ciągle domagał się cyca,a w przychodni mi powiedziano że mlekiem matki nie można przekarmić. w końcu jak miał 2 miesiące poszliśmy prywatnie do pediatry i się okazało że jednak można przekarmić. nie wiem jak często karmisz, bo niby takiego maluszka karmi się na żądanie. mój jak miał 2 miesiące potrafił jeść co pół godziny i to już podobno za często jak na 2 miesięczne dziecko (tak może jadać noworodek)

dziewczyny
u mnie póki co ciąża identyczna jak z synkiem. mdłości pojawiły się mniej więcej w tym samym czasie co w pierwszej ciąży i mdli mnie tylko wieczorami (a podobno na dziewczynkę mdli rano). nie mam ochoty na słodkie i nie mogę patrzeć na mięso, psychicznie już się nastawiłam na synka, mąż też :)

Do góry