reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dziewczyny, tym razem byłam w zupełnie innym miejscu na usg, aparat był już wiekowy :) stąd jakość zdjęć taka jak widać. Trochę żałuję, że nie mam lepszej pamiątki

reklama
Anufiffi wedle Tamary Calcium Citrate, Mg i żurawinę łykamy tylko do owulacji a tylko wit B cały cykl więc jak Cię cofa ja też bym chyba ich nie brała
i jeszcze znalazłam że trzeba zachować odstęp pomiędzy kwasem foliowym i Mg ale pewnie o tym wiesz - przeglądam swoje informacje na temat planowania i na to się natknęłam

o jak dobrze ....bo ja naprawde przechodziłam ostatnio męki ...te tabletki sa tak wielkie i nie chciały mi juz przechodzic ...autentycznie wracały a ja juz płakałam na ich widok ... zostawiam wiec B1000 i folik ...i czekam na testowanie
Dziękuję Ci bardzo

Cześć dziewczynki :happy2:

Vviedźma
- Ty dzisiaj masz wizytę u gina :tak: trzymam kciuki za pięknie bijące serduszko :-)

Elisse - nie przesadzaj z tym klimakterium :rofl: chociaż wiem, że w tej kwestii wiek nie gra już aż tak ważnej roli (ja miałam podejrzenie klimakterium początkiem zeszłego roku, ale dorobiłam kilka badań i okazało się, że jajeczek mam jeszcze cały zapas ;-) takie długie cykle się zdarzają. a zażywasz B-complex? Piranha swego czasu pisała, że to pomaga w uregulowaniu cyklu.

Kevinka - śliczne zdjęcia :tak: szczególnie to ostatnie z rękami - będziecie mieli świetną pamiątkę :-D widzę, że to już końcówka ciąży - trzymam mocno kciuki za szybkie rozwiązanie &&&&&

Anna123 - GRATULUJĘ małej księżniczki !!! :-)

Roszpunka - podziwiam, że dajecie radę sami z tą budową :tak: u mnie niestety mąż jest typem "mola książkowego" i wszelkich prac ma dwie lewe ręce :hmm: sama tego nie ogarnę, choć manualnie jestem o stokroć bardziej zaradna od męża, ale musiałby mi ktoś pokazać jak coś robić i wtedy nie ma sprawy - mogłaby zostać jakimś pomocnikiem ;-) pewnie zaoszczędzicie dużo pieniędzy - dzięki temu, że robicie sami. I jeszcze perspektywa, że już w wakacje będziecie mieszkać w swoim domku .... super! :-D Dzięki za informację odnośnie wylewki. A jakim paliwem będziecie ogrzewać dom (węglem, gazem, drewnem czy jeszcze czymś innym)?
Odnośnie do staranek, to niestety się z Tobą zgadzam, że choćbyśmy wszystkie czynniki spełniły, to może być różnie jeżeli chodzi o płeć. Najważniejsze, żeby dziecko było zdrowe :tak:

Aljul - ale historie opisałaś :confused: wiedziałam, że adopcja jest ryzykowna, ale niekiedy faktycznie można trafić na "charakterne" dziecko. Mam znajomych, którzy od 6 lat starają się bez sukcesu o dziecko i teraz zdecydowali się na adopcję - bardzo podziwiam ich decyzję. Oby trafili na jakieś "nie skrzywdzone" przez wcześniejszych opiekunów dziecko.

Anufifi - zadziałałaś odpowiednio :-D, więc teraz mocno zaciskam kciuki za dwie kreseczki na teście ciążowym &&&&&&

Gdusia - &&&&& za ten cykl - oby się udało!!! :tak:

Macy - poprawy humoru życzę :happy2: oby troski odeszły w dal, a Ty żebyś mogła w pełni cieszyć się ciążą !

Małe liski - śliczna fotka Malutkiej :-D też na początku nie widziałam, ale jak zasugerowałaś, że są tam rączki, to teraz widzę piękną buzię (usta, nosek i oczka przysłonięte rączkami) i brzuszek - ale może sobie wmawiam ;-)

reklama
Do góry