reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Daria ja tak miałam po 1 dziecku - poszłam do gina i dostałam Luteinę na wywołanie ale problem leżał gdzie indziej - tarczyca zaczęła szaleć i jej funkcjonowanie burzyło cały cykl. A nie dzieje się u Ciebie oprócz tego nic dziwnego?

Macy oby smutki jak najszybciej Cię opuściły. Kurczę u Ciebie już 28 tc? Jeszcze troszkę i będziesz nam tu pisać o swoim maluszku

reklama
Daria luteina to chyba dobry pomysł
Macy ...mam nadzieje ze z kazdym dniem bedzie lepiej ...pozdrawiam

Miłego dnia dziewczyny ...
u mnie dzisiaj piękny skok wiec wszystko poszło wg planu który jeszcze 3 tygodnie temu wydawał sie nie do osiągnięcia ...dzisiaj bede jadła pomidory :):)

Dziewczyny powiedzcie ...kwas foliowy oczywiscie biore , a czy witamine B1000 tez mam brać ? bo wiem ze zurawine juz napewno nie ...castagnus tak ....
bo dzisiaj wziełąm luteine duphaston i castagnus oraz witamine B ...
a witamina c ?
cholera nic nie wiem

Ostatnia edycja:
witam
wszystkiego najlepszego w nowym roku. Podczytuję czasem, ale czasu brak na wszystko:)

Daria: ja mam nawet co 50dni okres, ale karmie piersią dalej i jeszcze pokarmie, więc wiem,że tak być może u mnie:)
Maggie: gratuluję i życzę spokojnej ciąży:-D

Lenka: Zwolnienie lekarskie w okresie ciąży płatne jest 100% wynagrodzenia, niezależnie czy jest ono wystawione przez lekarza ginekologa czy ogólnego. Mi zawsze liczyli w pracy 100% choć urodziłam już rok temu, ale nie sądze żeby drastycznie się zmieniło.

Ilaczek: ja po cichu wierzę w twoje spełnienie marzenia i ci tego życzę:-)

pozdrawiam

Dzieki dziewczyny okazalo sie ,że moja gin. bedzie w środę i się zapisałam a zwolnienie mam do dziś z tego co wiem może się cofnać 3dni w tą i w tą ze zwolnieniem aby go wypisać ... nawet dobrze ,że ona będzie bo dawno nie miałam badania krwi itp. a to już 20/21tydz. więc połówkowe powinno być

Macy tulę, ściskam wirtualnie i trzymam kciuki, żeby szybko się poprawiła sytuacja u ciebie. Już prawie 30 tc - wow! jak się ciążowo czujesz? Kiedy usg?

Anufifi wit c - na pewno nie po owu, a wit bcomplex chyba tak, kurcze już nie pamiętam, ale wydaje mi się, że brałam ją po owu w szczęśliwym cyklu (żeby utrzymać dobry poziom progesteronu). Szalej z pomidorami :) ja też sobie robiłam przerwę po owu. Czekamy do testowania

...nie wiem czy dojrzycie, co jest na zdjęciu (jak na razie tylko ja i lekarz potrafimy zdjęcie rozszyfrować, mąż i znajomi nic tutaj nie widzą :)) pozdrawiamy :)

P1110030.jpg

Załączniki

• P1110030.jpg
    P1110030.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 105
Ostatnia edycja:
Daria ja tak miałam po 1 dziecku - poszłam do gina i dostałam Luteinę na wywołanie ale problem leżał gdzie indziej - tarczyca zaczęła szaleć i jej funkcjonowanie burzyło cały cykl. A nie dzieje się u Ciebie oprócz tego nic dziwnego?

Macy oby smutki jak najszybciej Cię opuściły. Kurczę u Ciebie już 28 tc? Jeszcze troszkę i będziesz nam tu pisać o swoim maluszku

nie nic innego sie nie dzieje tak myslalam ze moze przez podroz do polski sie wszystko przesunęło ;/ pelno stresu mialam ;/ tarczyce mialam badana w grudniu byla ok

Daria stres też może być przyczyną - mnie dopadała ogólna niemoc - brak siły, wahania nastroju, uczucie zimna i gorąca na przemian, zaburzenia w miesiączkowaniu, no i mimo że nie karmiłam od pół roku to nadal miałam wyciek pokarmu z jednej piersi

Małe liski
czy to nóżki? Nic mi innego do głowy nie przychodzi

reklama
Małe liski no nigdy bym na to nie wpadła:)))

anufiffi znalazłam taką wypowiedź Piranhi co do suplementów - "[FONT=&amp][FONT=&amp]można te suplementy łykać cały czas a można tylko do owulki (tak jest zaznaczone na in-gender, nie chodzi o to, że one wtedy źle zadziałają ale o to, że w FL organizm może od nich odpocząć, zakwaszanie jest istotne tylko do momentu zapłodnienia, duże dawki witaminy C są np. lekiem kategorii C dla zarodka), ja bym typowe zakwaszacze (żurawina, witamina C) łykała tylko do owulacji a Calcium Citrate i oczywiście B-100 przez cały cykl[/FONT]"[/FONT]

Ostatnia edycja:
Do góry