reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha ja też mam nadzieję i wierzę w to że w przyszłym roku będę się tu chwalić pięknymi II kreseczkami. O dziwo mój lekarz nie zlecił mi żadnych badań hormonalnych szok ale na własną rękę mam zamiar zrobić pełen komplet może mi podpowiesz jakie hormony i w którym dniu zbadać typowo pod kątem endo wiem że na pewno progesteron bo powinien być wysoki w 7 dp estrogen (raczej nisko) nie wiem czy też estradiol na pewno chce jeszcze zrobić FSH i LH bo już miałam jeden epizod z torbielą którą wyleczyłam ziołami no ale cóż badanie kontrolne i bach super wiadomość. Wiem że Endo dopiero przy laparo można stwierdzić pobierając wycinek do histo jednakże nie zmienia to faktu że mnie nastraszył i to nieźle twierdząc że na 100% nie wchłonie się i nie warto nawet podejmować leczenia hormonalnego (ale dodał że w moim przypadku nie powinnam mieć problemów z zajściem w ciąże) dlatego chwytam się czegokolwiek i zaczynam wkrótce terapię ziołową (posiadającą badania kliniczne i udowodnione działanie) więc zobaczymy dobrze że starania rozpocznę latem bo nie wiem jaki wpływ na moje hormony i stan minerałów oraz pH będą miały zioła wiem że działają one w 2 fazie cyklu bardzo estrogenie a w 1 fazie normalizująco i p/zapalnie. Chcę to wszystko połączyć z agnus casus w dawkach 1g dziennie i inozytolem również w dawkach 1g dziennie. Co sądzisz o tym Piranhiu?
Ilaczek śliczny dzidziuś najważniejsze że zdrowy i myślę że będzie chłopczyk porównuje ze zdjęciem mojego maluszka w tym czasie 13t1dc i praktycznie takie samo ujęcie ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Kochane, ja tak na szybciutko, podczytuję forum caly czas, ale jakoś pisanie mi gorzej idzie :zawstydzona/y:

Ilaczek, śliczny ludzik :tak:
u mnie dziś potwierdził się typ Piranii, w sumie nie ma co się dziwić, bo to nasza skarbnica wiedzy!! dziś lekarka na badaniu tylko potwierdziła piraniowy typ - chłopiec będzie :-)

dziewczyny kochane, a macie kontakt z naszą Nuśką? wie któraś co u niej?

Cześć :-)

Ja też tak na szybko ;-)

Piranha - jak Ty to wszystko pamiętasz? Podziwiam, podziwiam i jeszcze raz podziwiam :-) Twoja wiedza jest niesamowita !!!

Lilly - no to jeszcze raz gratuluję! Będzie synuś mamusi :-)

Udanego popołudnia!

Ilaczek śliczny dzidziuś i najważniejsze że zdrowy

lilly GRATULACJE!!! potwierdzonego synusia

mici Tobie Również GARTULUJĘ!!!

Piranhiu nie będę oryginalna - ja tak jak zresztą inne dziewczyny jestem pełna podziwu dla Twojej osoby:tak:

Małe liski ja wczoraj miałam sen - śniło mi się że urodziłam 3 synka:tak: śliczny malutki kochany chłopaczek....a chwilę po przebudzeniu nawiedziła mnie @:tak:

Jej kochane a to moja Oliwia :) juz na 100%
ImageUploadedByForum BabyBoom1419008505.733147.jpg
340gr
Ale cm to juz nie wim bo powiedziała jakby 33cm ale czy to możliwe ?? Nie chyba nie
W domu sprawdzę co tam mam podpisane

Ilaczek gratuluje pięknej dzidzi :)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1419008505.733147.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1419008505.733147.jpg
    15,8 KB · Wyświetleń: 89
reklama
Do góry