reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Zakręcona, ale blondasek z Twojego synka! A jak piesek zareagował na nowego członka rodziny? Nie jest zazdrosny?

Dziś odebraliśmy wyniki nasienia, nie jest super. Chyba nie będę osłabiać plemniczków po, bo wtedy w ogóle się nie uda :(
Piraniu, jak będziesz miała chwilkę zerknij na PW, bo mam kilka pytań.

reklama
Hej! Brakuje mi niestety czasu na BB :-(, tak strasznie za Wami tęsknię ale w ciągu dnia nie mam za bardzo dłuższej chwilki by usiąść i was na spokojnie poczytać oraz odpisać a późnym wieczorem gdy ta chwilka się pojawia to nie mam już sił na nic. Nawet tego posta piszę z Kają na kolanach oglądającą w okienku obok rozpraszające mnie piosenki i bajki i wyrywającą mi co chwilę myszkę, ciężko mi się skoncentrować ;-) Niestety nie doczytałam Was :zawstydzona/y:

Airfix, z tym ładunkiem ujemnym i dodatnim to okazuje się jest bardziej skomplikowana sprawa. Natrafiłam na badania stwierdzające, że plemniki X są naładowane ujemnie gdyż w czasie elektroforezy poruszają się w kierunku dodatniej anody a Y w kierunku ujemnej katody. Natrafiłam też na artykuły o separacji plemników, w których podawano dokładnie odwrotną zależność ;-) Natrafiłam również na szczegółowe badania, w których wykazano, że w pH 7 (nie wiem więc jak w innych pH, nie doczytałam jeszcze z braku czasu) jedne i drugie plemniki naładowane są ujemnie ale u plemników Y ładunek ujemny przeważa na główce a u X - na witce, stąd niby plemniki Y szybciej zmierzają do anody. Zgłupieć można! :-D Gdy będę mieć chwilkę to wczytam się w to zagadnienie bardziej bo mnie to okrutnie męczy :-)

Magic, witaj! A jakiego rodzaju złogi Ci się tworzą - z czego są zbudowane? Inhibitorami krystalizacji w moczu są cytryniany i magnez, może więc dieta by wcale tak nie szkodziła? :-) Poczytaj tutaj: Porównanie wpływu wapnia zawartego w diecie oraz w postaci preparatów doustnych na ryzyko powstania kamicy nerkowej u kobiet - Artykuły - Przegląd badań - Medycyna Praktyczna.

zakręcona, jaki śliczny blondasek, buziaki od cioci Piranii! :-)

małe liski, masz ślicznych i przystojnych synów, ależ ślicznotka będzie z Twojej córki :-)

Matik, śliczny zgrabny brzuszek i piękny psiak :-)

Oczy niebieskie, masz cudownego i ślicznego synka, dosłownie ciężko oczy oderwać! :-)

maran-atha, dasz znać na PW jeśli znajdziesz chwilkę i ochotę co powiedział lekarz?

macy, Kaja do tej pory śpi w nocy kiepskawo, moja noc to serie krótkich drzemek i pobudek, nie wiem jak to jest zasnąć wieczorem i obudzić się rano, to musi być nieziemskie uczucie :-D Ale fajnych macie tych mężów, ja na głowie stawałam by przekonać do drugiego dziecka ;-)

gdusia, zaraz kochana zerknę.

Piranhu Hahah no trochę się uśmiałam z tego posta...czyli dalej wiemy że nic nie wiemy :-D Jakieś skomplikowane te plemniki i te ich ładunki...Jak tak będziemy drążyć ten temat tak może jeszcze jakiegoś odkrycia dokonamy...mnie jak coś nurtuje to dzień i noc, siedze i szukam..ale ten temat akurat jest trudny ;) Żeby sie dziewczyny nie stresowały to trzeba by uprościć wszystko komorke ładujemy ujemnie, bo plemnik X jest dodatni :-D ( na dziewczynke ) bo tak można dostać poplątania. A czy te moje wyniki są w porządku ? ;)
Mój synek też kiepsko sypiał w sumie od urodzenia, do 9 miesiaca mielismy pobudki w nocy co 1,5h....teraz jakis czas było lepiej- jak poszedł do przedszkola, moze to kwestia zmeczęnia? nie wiem. A teraz znów cuduje...od miesiaca walczymy z duchami w łazience :D które niby mu się śnią w nocy i tak w kółko, mało tego jest tak zestresowany tymi duchami że ciagle mu sie chce sikać ( wiec sam sie nakreca jeszcze bardziej ) i ciagle krzyczy w nocy zeby z nim iść...

Oczy niebieskie, zapomniałam napisać - ale ten Twój synek duży! Przecież Ty niedawno w ciąży byłaś.
Piranha, ja też przy dwójce gonię własny ogon. Przy trójce chyba w ogóle nie dam rady. Co do dzieci - ja mojego długo przekonywać nie muszę. On jeszcze przed ślubem mówił, że chce czwórkę. ;-)
Airfix, chyba zostanę przy Mściwoju. ;-)

DZieeczyny pomóżcie
Boli mnie okropnie lewa noga i krocze z lewej strony i nie pomaga zelenie ani na lewej ani na prawej ani na plecach co to moze byc???
Tak jakby naciągnięte ścięgno
Ale ja sie boje zeby rozwarcia nie było Jak to sprawdzic albo cicho moze byc ?
Wczesniej juz tak tez bolalovalw delikatnej raz z lewej raz z prawe i myslałam ze to dzidzia gdZies uwiera alw teraz całą noc boli :(

Boli bez zmian , co może byc ?

Ostatnia edycja:
Matik zawsze możesz wziąć no-spę ! jedyny ból jaki mam promieniujący do nogi od pachwiny to jak schodzi mi kamień - Ty kamieni nie masz ! Może jakiś nerw uciśnięty ... może macica się naciąga i tak odczuwasz ?
Jeśli no-spa nie pomoże zawsze możesz podjechać na IP niech zobaczą ! Będziesz spokojniejsza !

Matik Takie różne bóle zdarzają się w ciąży, jednak ciężko na forum ocenić co może byc u Ciebie :( Bo może mała na nerw uciskać, może spojenie łonowe dawać o sobie znać, mogą się wiązadała rozciągać - i takie coś lekarz powie że jest normalne, ale może tez mała uciskać na jakąś żyłę i wtedy wymagana jest konsultacja lekarska, takie bóle rwąca od pachwin też są przy zakrzepicy która może wystąpić w ciąży- także to już wymaga interwencji lekarskiej... Matik najlepiej tak jak Dorcia piszę idź na jakąś Izbę Przyjęć, albo skontaktuj się z lekarzem, bo jeśli to nic takiego to dobrze, ale jesli coś poważniejszego to wiesz że najważniejsze żeby jak najszybciej znaleść się pod opieka lekarza. A ta noga jest bolesna przy dotyku? Puchnie Ci trochę, czy nie ? Albo pojawiły się pajączki, albo żyłki?

Dzis @ przyszła z rana samego, wiec zaczynam kolejny cykl...

Macy moi rodzice spoko bo pomocni bardzo, w nic sie nie wtracaja, mama gotuje różne rzeczy, których ja nie robie albo robie bardzo rzadko... wczoraj bylismy z A pierwszy raz od urodzenia sie dzici sami na noc poza domem a dziadkowie z dziewczynkami, fajnie było, odreagowałam troche.... Bylismy w hotelu jakies 200km od Dublina, posiedzielismy w basenach, Jacuzzi, wieczorem poszlismy sie napic wina, sedzilismy troche czasu tylko razem... nie pamietam juz kiedy tak bylo hehehe... no a dzis powrót ;) do rzeczywistosci :)

miłego wieczoru Wszystkim...

Jestem wszystko ok pochodzilam trochę przeszło potem znowu i tak na zmianę cos mi sie wydaje że to jednak dzidzia ale jutro będę chciała do lekarza

Nic mi nie puchnie o nie drętwieje
Dzieki dziewczyny

reklama
Matik, lepiej to sprawdź. Ja miałam takie bóle w ostatnim miesiącu ciąży, kiedy młoda się ustawiała do wyjścia. Ale w ciąży naprawdę może być różnie - czasami ból jest konieczny. :tak: Powodzenia.
Maran-atha, odreagować czasami trzeba. Ja jak mam dzieci z tesciami zostawiać, jestem w wiecznej poczuciu winy. Więc wolę u siostry.

Młoda dzisiaj została w domu. Wczoraj wieczorem dwa razy wymiotowała. Noc przespała. A rano to samo - ledwo śniadanie skończyła. Ale - przespała się i zostałam poinformowana, że jest strasznie głodna. Zjadła i jest ok. I tam mam nadzieję zostanie. Szkoda dnia, bo dzisiaj mają fotografa w szkole, ale nie to jest najważniejsze.

Do góry