reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nusia, to może Olcia na Czarka ma taki dobry wpływ, że i książki zaczął czytać ;) pewnie, to bycie ze sobą jest pewnie w tym wieku jeszcze taką zabawą w dorosłość, ale kurcze, dopóki to jest fajna zabawa i nic zlego się nie dzieje, to niech mają swoje 'miłości', które potem się wspomina ze śmiechem :) Kichana, a Wy dzisiaj miałyście iść znów na wizytę z uszkami, czy coś pomyliłam?

Zakrętko, dziękuję Kochana, trochę mnie to plamienie wystraszyło i zwolnię na pewno. aaa, piękny pokoik, cudnie to wszystko zrobiliście!!

mnie też przybiła wczoraj wiadomość o śmierci Ani Przybylskiej, kurcze, dziewczyna z mojego rocznika, i tak mi tych dzieciaczków i męża szkoda, byli taką normalną, dobrą rodziną.

melduję, wczoraj przeleżałam cały dzień, ze dwie coraz jaśniejsze plamki były, dziś rano byłam u ginki (udało mi się do mojej dostać) i obejrzała mnie, zrobiła usg, plamienia nie stwierdziła, powiedziała, ze ciałko żółte widzi, ludzika jeszcze nie, kazała brać duphaston dwa razy dziennie, nie szaleć i widzimy się za dwa tygodnie tak jak wcześniej planowałam. czyli trochę mnie uspokoiła :)
i obiecuję, zluzuję trochę z tempem i będę dużo odpoczywać :)

Powiedzcie mi jeszcze te, ktore brały, bo niby na ulotce dupka jest napisane że moga być problemy z prowadzeniem auta i zawroty glowy, czy miewałyście takie skutki uboczne?

reklama
male liski Mam testy 10tki i 25tki :) takze, bedzie na czym testować :)

aljul Dziękuje za kciuki :) Robiłaś badania ?

lili78 Oszczędzaj się jak tylko możesz :) Najważniejsze że ginka Cie uspokoiła że ciałko żółte jest. Brałam duphaston - ale objawów od "głowy" czyli jakichs zawrotow itp nie było. Ale na kazdego moze działać inaczej. Jak wezmiesz to wtedy zdecydujesz czy Ci odpowiada i czy nie przeszkadza w prowadzeniu auta:)

Airfix nie robiłam badań, mam zamiar jutro iść do endo po skierowanie i powiedzieć o tej sytuacji, póki co nie biorę tabl - staram się funkcjonować bez nich i jest w miarę, ale jak się zdenerwuję to serducho znowu telepie:)

Witajcie dziewczynki,
Zakręciu piękny pokoik dla Igorka
Piraniu przykro mi z powodu Antosia, światełko dla niego *
Airfix trzymam kciuki by to były objawy ciazowe
Nuusia ależ dzieci wczesnie zaczynaja. W sobotę była moja znajoma i opowiadała ze u jej córki w klasie pierwszej gimnazjum czyli lat 14 prawie kazdy juz palił a trzy dziewczyny w ciąży...
Mnie tez dobila śmierć ani, moj rocznik i dzieci biedne bez mamy. Straszne to wszystko ...
Lilly oszczędzaj sie
Ja czuje ze sie nie udalo bo tydzień do okresu a tu nasilony pms i wykwity. Obmyslam juz następny cykl

Aljul, ehh nie ma czego podziwiać. Kobiety z natury są silne - każda dałaby radę, gdyby musiała. Czasami rzeczywiście łatwo nie jest, ale już wolę nie narzekac, bo szkoda energii. Trzymam kciuki za uregulowanie serduszka.
Lily, cieszę się, że wszystko jednak w porządku. :tak: Teraz będzie dobrze.
Male liski, ja też wypryszczona. Chociaż z córką mi dekolt jeszcze świecił pryszczami. A piersi już przestaję powoli mieścić w miseczce c. A gdzie do końca...

Witam,
jestem szczęśliwą mamą dwójki łobuziaków i choć najważniejsze by dzieci były po prostu zdrowe to chciałabym się trochę wspomóc przed 3cią ciążą aby zwiększyć szanse na córeczkę.
Postaram się coś doczytać wstecz ale stron bardzo dużo zatem wszystkiego nie da rady.
A może podpowiecie gdzie jeszcze szukać informacji jak się wspomóc?

hej kobietki !!! :*

Jak ktos trzymal kciuki to DZIEKUJE !!! UDALO SIE !! :-) Olcia nie bedzie miala zabiegu !
Ł. dzis byl z Nia na wizytce i co sie okazalo - ze wyniczki jak ta lala, doktorka sama nie wiedziala dlaczego program na wykresie lewego uszka nie zaznaczyl zielonego kwadracika ( czyli tego ze odruchy prawidlowe ), bo okazuje sie, ze odruchy sa na prawde ladne, wykres gorzysty - a to dobrze bo znaczy ze uszko dobrze pracuje :D !! takze jestem na prawde przeszczesliwa, przesunelismy zabieg na koniec maja 2015 bo tak prosila lekarka, jednak w razie pogorszenia lepiej miec juz zaklepany termin, na msc przed wizytka kontrolna ale mam nadzieje, ze uda utrzymac ten stan bo jak sie okazuje, nawet panie wykonujace badanie moga sie nie znac na ich interpretacji :wściekła/y: ( bo przecie ta kobieta powiedziala mi ze jest zle, i ze sygnal ucieka w niewlasciwym kierunku )

Piszecie o Ani Przybylskiej...straszna tragedia :no::-( jak dzis o tym przeczytalam rano to serce mi zamarlo..taka mloda, zdolna i przede wszystkim ciepla kobieta. Zostawila trojke malych dzieci, eh strasznie niesprawiedliwe jest zycie, przekonuje sie o tym ostatnio coraz czesciej :-(

zakrecia dziekuje za pokoik !! :D piekny, ajjj i te motywy marynarskie :-) Igorek na pewno bedzie sie tam czul dobrze :tak: no wlasnie, a jak Ty sie czujesz ? zadnych postepow ?. :p

macy staram sie miec caly czas, ale wczoraj na godzine poszli...na liscie :wściekła/y::laugh2: i kasztany.

matik a Ty dzis mialas wizytke ??????

Airfix haha ja tez jak mala bylam to wrestling ogladalam :-Di pamietam ze zawsze oczy zaslanialam bo wydawalo mi sie to takie straszne ! a jak potem dowiedzialam sie ze to ustawiane walki, to stwierdzilam ze nie bede tego wiecej ogladac bo zeby tak ludzi w jajo robic to cos okropnego :-p Kuzyn Twoje M. w walkach startuje ??? omg a jak sie nazywa ? Mozez przez pw napisac ;) Rozalski walczyl na prawde uu pelen szacun, zal mi sie go zrobilo jak ten drugi mu to kolano uszkodzil..szkoda go, ciekawe czy do grudnia sie wykuruje.
A sama gala nooo ja wiem, ze to zjazd gwiazd, ze wiele na prawde swietnych zawodnikow tam startuje, ale mimo wszystko ceny biletow mnie zabily. Jakbym z Ł. pojechala to liczac przejazd, cos do picia czy zjedzenia wyszloby Nas z 750zł :eek: kciuki wielkie za tempke kochana !!! niech sie trzyma :tak:

attachment.php

Starających się : 14
Oczekujących na staranka : 2

PAŹDZIERNIK 2014 :

elisse - termin @ 09.10 ( 1 cykl starań )
Roszpunka - termin @ 11.10 ( 5 cykl starań )
Justi - termin @ 11.10 ( 4 cykl starań )
Airfix - termin @ 12.10 ( 14 cykl starań )
Elle87- termin @ 12.10 ( 6 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 12.10 ( 17 cykl starań )
maggie2205 - termin @ 18.10 ( 4 cykl starań )
iweet84 - termin @ 19 .10 ( 3 cykl starań )
ilaczek - termin @ 20.10 ( 2 cykl starań )
Kiraa - termin @ 26.10 ( 2 cykl starań )
Verita - termin @ 28.10 ( 2 cykl starań )
kate.. - termin @ 29.10 ( 3 cykl starań )
Katriina - termin @ .10 ( 2 cykl starań )

gdusia_- termin @ .10 ( 2 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

magda1609 ( listopad 2014 )
ania_g21 ( wiosna 2015 )

Ostatnia edycja:
Hejka!

Nuuuśka, ja bym zatestowała w środę i czwartek. Trzymam mocno kciuki za Olusię i za to by żaden zabieg nie był potrzebny!

Airfix, bardzo ładny i obiecujący wykres, nie puszczam kciuków. Ja właśnie w szczęśliwym cyklu czułam dziwny spokój - to zasługa wysokiego progesteronu :-)

zakręcona, ale świetny i gustowny pokoik, ślicznie go urządziliście Igorkowi! Strasznie podoba mi się kompas na suficie, wszystko w ogóle tak pięknie współgra.

Matik, trzymam mocno kciuki za wizytę i czekam na same dobre wieści, jestem pewna, że właśnie takie przeczytam.

małe liski, ależ Twój suwaczek zasuwa, już za 3 tygodnie będziesz podglądać nuba :-)

aljul, dziękuję kochana, dbaj o siebie! Spóźnione ale bardzo szczere życzenia dla synka, niech spełnią się wszystkie jego marzenia, bez wyjątku! To już za tydzień odbieracie koteczka? Jejku jej, ja też doczekać się nie mogę i czekam już niecierpliwie na fotki i zdanie relacji :-)

lilly, na pewno wszystko będzie dobrze, a nie chcesz dla własnego spokoju sprawdzić przyrostu bety? Ja nie miałam żadnych niepożądanych objawów po Duphastonie, dobrze, że bierzesz progesteron bo Twój wynik 15,2 nie był zbyt wysoki. Kciuki zaciśnięte!

Nuuuśka, dopiero teraz doczytałam, ależ się CIESZĘ!
dancing-with-joy-smiley-emoticon.gif

reklama
Moja dzidzia 26.55mm 9.4 dzien :)
Serduszko 160 :)

Na wyniki cukru jeszcze chwilę czekam

ImageUploadedByForum BabyBoom1412600985.848140.jpg
ImageUploadedByForum BabyBoom1412601071.995810.jpg

Ale jestem szczęśliwa :)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1412600985.848140.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1412600985.848140.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 33