reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Airfix dzieki. Wszystko ostatnio jest przeciwko temu żebym mogla zaczac staranka. Ale przyszly rok bedzie moj. Musi...

A w poniedzialek zeszly moja przyjaciółka urodziła córeczke. Miała cesarke i do wtorku najprawdopodobniej bedzie musiala zostac jeszcze. I chodze do niej codziennie i pomagam w szpitalu,i moge nosic i tulic ta kruszynke codziennie rano ;-) jest przesliczna. A taka malutka sie urodzila w porownaniu do tego jaki byl moj Olis.

Zakreciu, liski, macy
moze jakies wiruski poslecie:-)

airfix
ale masz wykres, jakbys kija polknela:tak: trzymam kciuki choc za jednego pechola.... Ja w sumie po Clo tez czulam sie gorzej...

Piranju
za to by Twe troski minely kochana:*, cos ostatnio wspominalas miedzy wierszami o ksiazce , ktora napiszesz :) i jak tam :)

milego tygodnia wszytkim :*

iweet, myślę, że ten magnez będzie w porządku :tak:, dużo zdrówka dla Ciebie!

Airfix, nie byłam u lekarza bo u mnie w przychodni nikt bez wyraźnego wskazania antybiotyku nie da, czekam więc na sprawdzenie przeciwciał, na razie nie mam niepokojących objawów na szczęście :-) Takie plamienia mogą faktycznie wynikać z małej ilości E2 ale mała ilość E2 może wynikać ze słabego przyrostu pęcherzyków, kiedy idziesz na USG? To straszne ile przeszłaś z synkiem :-(, gronkowiec złocisty w uchu brzmi groźnie, dobrze, że wszystko się pomyślnie zakończyło i problem zażegnany. Trzymam z całych sił kciuki za ten cykl!

Kiraa, dziękuję :-* Chyba w myślach mi czytasz bo dziś rano napisałam WSTĘP hehehe :-D, naszło mnie by stworzyć takie profesjonalne opracowanie :-) Wykres jak ta lala :-)

Ale koty wariują, mam nadzieję, że łobuzy dzieci nie pobudzą ;-), dobrej nocki i do jutra! Ja jeszcze muszę chwilkę przed zaśnięciem posłuchać czy kuna na łowy ze strychu nie wyrusza (zazwyczaj przebiega pod dachem po 24-tej), zainstalowaliśmy jej troszkę utrudnień bo chcemy się pozbyć tego wyjątkowo destrukcyjnego (choćby dla ocieplenia dachu) lokatora. Nono właśnie wgramolił się na biurko i pół klawiatury zajął ;-), do jutra!

Ostatnia edycja:
Piranju
bo to telepatia ... Tak mocccno myslalam, zebys zaczela pisac te ksiazke :-) i sie dzieje
co do wykresu.... So sio sio :shocked2: jak ta lala:angry: nie zapeszac mi tu:cool2: zartuje, ale pamietasz ile ja juz mialam wykresow jak te lale :-)

czy ktos bral Inofolic? Cz to byla moze matik? Cos mi sie tak kojarzy..... Hm cz dobrze? Bo wlasnie czytam reprinty o tym cudzie :cool2:

Kiruś, ja piję Inofolic - 2 saszetki dziennie. Teraz zamówiłam inosytol w tabletkach, bo ten z apteki strasznie drogo wychodzi.
U mnie cudów nie zrobił, bo cykl był bez owu...cóż, takie życie:rofl2:.
Ale mimo, że on nie ma udowodnionych naukowo właściwości, dużo dobrego czytałam o nim w necie. Spróbować chyba nie zaszkodzi?

Piraniu
, czyli Ty działałaś z Kają w dniu piku LH?

Miłego dnia Dziewczynki!

Dziękuje dziewczyny za wsparcie. Wiem, ze od soboty do poniedziałku dużo czasu nie upływa, ale jednak w takich momentach stres jest niepotrzebny. Właśnie siedze w poczekalni. Jeszcze chwile i powinna wejść.

Piranhu, a może jakiś blog? Porady? Z czasem możesz zarabiać na reklamach. Poradnik oprócz tego. ;-) Jakbys potrzebowała korekty językowej, wal śmiało. Skończyła polonistykę. ;-)
Anette, co u Ciebie?
Male liski, mdłości są? :-)
Dorcia, kiedy masz to USG dla męża? ;-)

Jesteśmy juz w nowym mieszkaniu. Teraz tylko wszystko ułożyć... A kompletnie czasu nie ma.

reklama
Jestem juz po. Lekarka ok, chociaż po angielsku nie mówi idealnie i trochę to przeszkadza. Zrobiła mi USG. Przeziernosc karkowa w porządku. Kość nosowa jest. Wszystko wygląda dobrze. Serduszko puka 166 na minute. I chyba będę miała synka! Czuje tak od poczatku i myślę, ze w tej kwestii nic się nie zmieni.

Piranhu, tylko do Ciebie mam pytanie. Czy na tym etapie 12t+ 1d można ocenić płeć tylko na podstawie nuba czy najeżdżając aparatem z gory tez? Zrobiła właśnie taki najazd z gory i nie wiem, na ile taka ocena jest wiarygodna. Chociaż ja i tak czuje, ze to chłopczyk. :-)

Do góry