reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Airfix a moze faktycznie test jeszcze nie wykrywa hcg? Moze sprobuj z beta zebys miala 100% pewnosc ze nie jestes w ciazy skoro w poprzedniej ciazy testy tak pozno Ci wychodzily. Ja nadal kciukow nie puszczam &&&&&& :-)
Male liski dobrze ze pojechalas na usg bo teraz bedziesz spokojniejsza i wiesz ze z dzidzia wszystko ok :tak: nie moglo byc inaczej ;-) ewentualnie dla swietego spokoju zrob bete ale to juz tylko formalnosc :-) co u mnie... wlasnie wrocilam od ginka bo bylam po recepte na dupka i poplakalam sobie troche w aucie zaraz po wyjsciu :-( zrobil mi usg bo powiedzialam ze mialam cien na tescie ciazowym a ze akurat wchodzilam po dziewczynie u ktorej byl ladny pecherzyk na usg to pokazal mi go i powiedzial ze taki powinien byc u mnie a tu znowu nic nie ma :-( ze cien na tescie nic nie oznacza i starac sie dalej a dupka juz nue brac bo nie ma sensu. Chcialam jeszcze dzisiaj go wziac i jutri zrobic test 25-tka ale skoro nic nie bylo widac na usg to chyba nie bede testowac, czy moze bylo jeszcze za wczesnie na pecherzyk w 13dpo?
Piraniu ja chyba mam pecha i trafiam w te % z ciazami biochemicznymi :-( juz za kazdym razem sobie mowie ze nie bede testowac przed terminem @ ale to silniejsze ode mnie a poza tym musze wiedziec czy brac dalej dupka i luteine. Aha ginek jeszcze powiedzial ze czas wyslac mojego m na badanie nasienia skoro nie ma ciazy :eek:

reklama
Kate kochana z dzieciakami to nigdy nie wiadomo ! Moja córa pierwszy i ostatni raz płakała w przedszkolu dwa tygodnie przed zakończeniem roku w ostatniej grupie przedszkolnej ... nie chciała już chodzić !!! I kto by pomyślał !? Chłopcom raźniej kiedy są razem ! Wiesz 2,5 roczku to jeszcze maluszek jest ... ale jaki już przedszkolak !!!

Piranha mój sierściuch podobno ma bursztynowe oczy ( tak wet wpisał w książeczkę ) Ja tam nie wiem ...dla mnie jest najpiękniejszy i najmądrzejszy ! Wiadomo ! Troszkę żałuję że zmusiłam go do bycia kotem tylko domowym ... żal mi kiedy widzę jak bardzo chciałby poskakać po drzewach - ale się boję że już do domu nie wróci !

Male liski mam cesarkę w poniedziałek 15 września :)
Jutro mam ostatnią wizytę u lekarza, jestem przeziebiona mam nadzieję, że na maluszka nie przejdzie chorobsko:/ buziaki dla Ciebie i Kropki:)

Miłego dnia dla wszystkich:)

Mamakaja, za 5 dni będziesz już tulić swoje maleństwo :tak:pewnie nie możesz się doczekać!

Małe Liski, super, że podejrzałaś swoją kropeczkę, najważniejsze, że wszystko w porządku :tak:

Mój 6 -letni syn codziennie jeszcze płacze w zerówce, wiem, że nie dzieje się mu tam krzywda, po prostu tak ma. Już nie wiem co robić bo to jest bardzo przygnębiające dla mnie zostawiać go we łzach :-(Z córką nigdy takich problemów nie było, zawsze chętnie chodziła do przedszkola czy do szkoły, jest otwarta, szybko nawiązuje znajomości. Młody - zupełne przeciwieństwo. Pocieszam się tylko tym, że nie tylko on płacze w zerówce, jeszcze dwóch małych mężczyzn mu wtóruje :-D

Piranhu, Elle Betke zrobię, ale w poniedziałek jesli wczesniej w sobotę nie dostanę @. Co ma być to będzie :) Dziś i tak by mi to nic nie dało, u nas rekordowo długo się czeka na wynik bhcg, aż tydzień. Jesli zrobię dziś ,najwczesniej na poniedziałek by był, najpóźniej w środę.

male liski No baa, fajnie by było tak z płcią, idziemy pokazujemy testy i bach..chłopiec/dziewczynka ;) , a ja wiem że my mamy wieksza czasem wiedzę niż lekarze na temat ewentualniej płci dziecka ;) ja sobie założyłam że jeśli testy wyjdą wcześniej niż z synkiem to będzie to oznaczało że są szanse na córcię, a jesli testy będą wychodziły tak późno jak w poprzedniej ciąży to jednak nie będę się nastawiała, zostanie czekanie na usg. Wiem że moze byc słaba przenikalność hsg do moczu- moze akurat ja to mam, tyle ze w sumie ta betka teraz tez mi nic nie powie, bo nie wiem jakie miałam przyrosty z synkiem.
Dobrze że u Ciebie się szcześliwie wszystko skonczyło wczoraj, bo juz dreszcze miałam jak napisałaś że krwawienie sie pojawiło.. niech wiecej ono nie waży się przychodzić. Wazne ze z dzidzią wszystko w porządku, ja mocno trzymam kciuki za Waszaą rodzinkę i siostrzyczkę dla synków &&&&

kate Dziekuje :*

mamakaja To juz nie długo :))) Trzymamy kciuki za Ciebie &&& i czekamy na wieści już "po"

Mamakaja, to już, już zaraz!
Dorcia, czy te oczy mogą kłamać? Chyba nie. :-D
Nuska, plan jest dobry. Teraz do wykonania. :-)
Kate, pewnie gdybym miała więcej czasu, to normalnie bym jadła, a tu zwyczajnie się nie da. Nie smakuje mi jedzenie z ulicy - co kupię, to jest tak słodkie, że mnie na wymioty zbiera.
Małe liski, okrągły pęcherzyk dobrze wróży. A lekarz - życiowy się trafił. Nie masz szans na jakąś pomoc - od rodziny choćby? Wierzę, że będzie dobrze. I wierzę, że to będzie Agniesia. Księżniczka od początku, dlatego tak to wszystko wygląda. Uwierz. :-D
Na wizytę umówiłam się na sobotę za tydzień. Ciekawa jestem lekarki. :-)

Małe liski super że podejrzałaś swoją kropeczkę, będzie dobrze
Anette co do płaczu dzieci to w zeszłym tygodniu mi się serce krajało jak patrzyłam na te maluszki w przedszkolu płaczące. Mój już drugi rok i obyło się bez płaczu, a też się bałam ... Ale generalnie wydaje mi się że dziewczynki w tych kwestiach są po prostu dzielniejsze, lepiej sobie może w stresie radzą
Mamakaja ślę buziaki !

Małe liski wierze, ze wszystko bedzie dobrze I Agniesia ma sie dobrze :)
mamakaja :) super, ze juz niebawem Go poznasz... Uwielbiam te emocje :)

a u mnie Maja zaczeła przedszkole I w ubiegłym tygodniu bylo super, zostawała chetnie I bez płaczu a w tym tygodniu idzie chetnie a póxniej zaczyna płakac I chce bym z nia zostawała, ale jak po nia wracam to jest radosna I mówi, że było fajnie I ze sie jej podobało... ;) musi sie przyzwyczaić bo ona zawsze z mamunia a tu trzeba z obcymi paniami zostac ;)

reklama
Mamakaja trzymamy kciuki ...jeszcze tylko 5 dni !!! Chciałabym być na Twoim miejscu wiesz !
Pogłaskaj proszę brzuś !

Macy uwierz że mogą ... zwłaszcza jak "ktoś" wykopie ziemię z kwiatków i pada pytanie do kota "czy to TY ???" Zawsze ma minę niewiniątka ... a może faktycznie mamy duchy ???

Do góry