reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Elle, endo bardzo ładne, pęcherzyk również idealny do pęknięcia. Progesteron warto tak czy siak sprawdzić, możesz w dniu badania wziąć tylko Duphaston zamiast Luteiny, suplementacja progesteronu nie pomaga jeśli niski poziom tego hormonu leży po stronie złej jakości komórki jajowej. Wierzę jednak, że pechowo trafiasz w te 50-70% i już kolejnym razem się uda :tak:, warto jednak w międzyczasie wykluczyć odrzucanie zarodka przez organizm, w tym m.in. wykluczyć przeciwciała antyfosfolipidowe i brak przeciwciał blokujących.

maran-atha, dużo zdrówka dla Was, latem dzieci przez długie miesiące nic nie chorowały, zbliża się paskudna pora roku. Znalazłaś te tabletki? :-)

iweet, straszni to smutne, przykro mi bardzo :-( Babcia ma rację, czasem nie warto się kłócić bo życie jest takie ulotne.

macy, ale Ty znasz dzień owulacji czyli dzień zapłodnienia? Jeśli tak to poszłabym w 12+6, jeśli nie to w 11+6 :-) Wcale mnie nie męczysz, pytaj zawsze o co chcesz i kiedy chcesz, zawsze się bardzo cieszę jeśli mogę komuś pomóc czy doradzić.

Kiraa
, chyba poczekam i sprawdzę sobie przeciwciała po 6-8 tygodniach, już mnie na ziemię sprowadzono, że nikt nie przepisze mi antybiotyku ot tak kiedy nie ma rumienia wędrującego. Wklejam Ci obrazek wyjaśniający różnice w budowie czaszki a tu jest link do różnic w nubach: Embryo Development external genital sex organs - angle of the dangle boy or girl ultrasound gender scan - Baby2see.
Zobacz załącznik 642944
Co do bólu, dziś dopiero 9 dc więc moim zdaniem za wcześnie na ból przedowulacyjny, pęcherzyki dopiero ruszają do intensywnego wzrostu, będzie dobrze :tak:

Iweet ale piękne to co napisałaś ... popłakałam się !

ania ja właśnie mam Mutsy urban ( skrętna oś ) a ten 4 rider jest taki zgrabniejszy - stąd myśl o jego zakupie !

Uciekam do łózia ... spokojnej nocy kochane !!!

Iweet współczuje kochana :-( taka strata na pewno bardzo musi boleć ale masz jeszcze cudowną babcię, trzymaj się
Piraniu dziękuje :* trochę mnie teraz podbudowałaś, że może nie jest aż tak źle ze mną... tak jak mówisz warto sprawdzić czemu organizm odrzuca zarodek bo nie chcę tego co miesiąc przechodzić :sorry2: progesteron również zbadam w kolejnym cyklu. cieszę się, że nam pomagasz bo bez Ciebie byśmy błądziły dlatego jestem pewna że do Ciebie również uśmiechnie się szczęście i przyjdą lepsze dni :tak: dużo zdrówka, ja dopiero dochodzę do siebie bo też mnie rozłożyło
Verita jeśli się nie mylę to po lewej chłopak, jakby co poprawcie mnie :-)

Czyli to jest ta teoria

if you notice that your baby has a sloping forehead and a squared lower jaw you’re more likely to be carrying a boy.

If your baby’s lower jaw is rounded and the top of the head is tapered, you’re more likely to be carrying a girl.

Kurcze trudne to do odroznienia :confused: nie wiem jak odroznic te szczeke:dry:

Piranha znalazlam ;) polozylam na polce wysoko, zeby dziewczyny nie wziely, miedzy ksiazki, zupelnie w inne miejsce niz zwykle trzymam leki... to co nie dla dzieci zawsze odruchowo klade do gory a pozniej nie pamietam... ;)

reklama
hej dziewczynki :**

U Nas wczoraj pochmurnie bylo, mam nadzieje, ze dzis pogoda bedzie lepsza :)
Dziekuje Wam kochane za wszystkie mile komentarze na temat futrzakow, heh jakby mogly to by pewnie same podziekowaly :-)

maran ja tez o Tobie kochana cieplo mysle ! :* niech wszystko zakonczy sie I I i to szybko :blink:

Airfix Ty bys ja na zywo musiala zobaczyc :p kawal kota teraz jest :-D musze jej zrobic jakies aktualne zdjecie, choc jak to tricolorki - baba ma humory gorsze od moich, ja do Niej mowie, a ona potrafi sie tylkiem odwrocic jak jej cos nie pasuje o tyle ja widzialas...a nie daj Bog daj jej do jedzenia cos co lubi reszta ale ONA NIE LUBI :wściekła/y:

verita chodzi Ci o to, ze rudy ? :) ja uwielbiam kolorowe koty, w sumie tez na takie mielismy szczescie trafic od poczatku, i mimo tego co mowia, rude nie rowna sie zloscliwe, nooo chyba ze sama sie o to postarasz :p

Dorcia, zakrecia jak tam ????? :happy2:

Mierze tempke od trzech dni, i mimo ze wiem mniej wiecej tylko ile to dni po owu, to stwierdzam ze i tempka sie wyrownala pieknie :) od pazdziernika wracam do gina, walczymy porzadnie z serduchami i na pewno powtorze czesc hormonow, bo dawno juz nie robione. Musi byc dobrze dziewczynki :blink: w koncu musi.

iweet strasznie mi przykro z powodu dziadka :( smierc najblizszych osob jest straszna, mnie wychowywala moja babcia, ktora dziekowac Bogu jeszcze jest na swiecie, ale wiem i licze sie z tym, ze ktoregos dnia jej zabranie, jak kazdego z Nas, ale nie potrafie sobie tego nawet wyobrazic. :-( Trzymaj sie kochana.

attachment.php

Starających się : 14
Oczekujących na staranka : 2

WRZESIEŃ 2014 :

Justi - termin @ 07.09 ( 3 cykl starań ) ???
Elle87- termin @ 12.09 ( 5 cykl starań )
Verita - termin @ 14.09 ( 1 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 15.09 ( 16 cykl starań )
Airfix - termin @ 15.09 ( 13 cykl starań )
Katriina - termin @ 17.09 ( 1 cykl starań )
ilaczek - termin @ 18.09 ( 4 cykl starań )
iweet84 - termin @ 21 .09 ( 2 cykl starań )
maggie2205 - termin @ 22.09 ( 3 cykl starań )
lilly78 - termin @ 25.09 ( 4 cykl starań )
Kiraa - termin @ 27.09 ( 1 cykl starań )
kate.. - termin @ 30.09 ( 2 cykl starań )
gdusia_- termin @ 30.09 ( 1 cykl starań )
Roszpunka - termin @ .09 ( 4 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

magda1609 ( listopad 2014 )
ania_g21 ( wiosna 2015 )

Do góry