reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piraniu ciesze sie ze zajrzalas tu do nas :tak: w tym cyklu mialam robione usg dzien przed owulacja i endometrium mialo grubosc 9, 7 a pecherzyk w lewym jajniku 22,2 czy wynik jest ok? jesli to konieczne to oczywiscie pojde na te badanie o ktorych wyzej napisalas i tak mysle czy jeszcze z 2-3 cykle nadal probowac bez tych suplementow ktore poprawiaja komorke. Tak mysle czy jest sens badac progesteron w drugiej fazie cyklu skoro bede znow brac luteine?
Macy dziekuje za wiare :-) wlasnie z zajsciem w ciaze z synkiem nie bylo zadnych problemow, zaszlam w pierwszym cyklu staran bez zadnych suplementow a potem tylko test w dniu @ wyszedl mega pozytywny, nawet bety nie sprawdzalam. Za to tym razem same problemy :sorry2: ale wierze ze z Wasza pomoca w koncu sie uda :-) a jesli chodzi o Twoje wyniki to rsczea nie powinny miec wplywu na dzidzie wiec sie nie martw wszystko bedzie dobrze

Ostatnia edycja:
reklama
Elle && trzymam może jeszcze wczesnie I stad cien cinia... małe jest stezenie hormonu, poczekaj... moze jeszcze nie wszystko stracon...

Maleliski ja mysle, ze jednak bedzie sliczna zdrowa Agniesia :) ja nigdy bety nie badałam wiec nawet nie wiem jak przyrastała, ale ja w zadnej ciazy nie mialam zadnych dolegliwosci, nidgy mdłości wymiotów itp. jedyne co to na samym poczatku piersi mnie bolaly a zwlaszcza sutki I to wszystko aaaa no I może bym jeszcze mogla podciagnac za objaw czeste siku ;)

Airfix && za pozytywne zakonczenie

Kevinka gratuluje z całego serca kolejnego malego ksiecia :)

Piranha nie lekceważ kleszcza bo to dziadostwo niebezpieczne wiec kontroluj sytuacje... &&& zdrowia zycze bo mnie tez gardło boli... zaczeło sie jesienne chorowanie... I wirusy szaleja...

Macy zapomniałam ostatnio, sliczny ludzik u Ciebie zamieszkał :) oby to była dziewczynka, ale najwazniejsze zeby zdrowiutkie bylo :)

Dorcia zapodaj mi swiezutkie niebieskie fluidki bo chce łapać I do kieszeni upychac..
.
Vivienka && za wyzytke, ale wierze ze bedzie wszystko dobrze :) I niebawem dowiesz sie, ze to malutki chlopczyk mieszka sobie u Ciebie :)

Verita czekaj cierpliwie na pik u mnie tez był dopiero w 28 dniu cyklu... widac wrzesien jakis pokrecony jest &&& nie trac wiary :)

maggy za pomyslny cykl, niech w koncu I u Ciebie pojawia sie dwie II

Nuska
Kociska masz sliczne - TYGRYSY takie :) Mysle o Tobie ciepło I pamietaj ze trzymam && za pomyslnosc w starankach :)

Kate najwazniejsze, ze Alan wraca do zdrowia :)

Iweet
gdzie TY sie podziałas, co u Ciebie?

Miłego dnia dla wszystkich... u mnie ból gardla... kupilam sobie dzis tabletki do ssania, ale nie wiem gdzie włozylam... normalnie starosc nie radość...nie pamietam I znależć nie moge... :/

Iweet bardzo mi przykro !!! Światełko wirtualne przesyłam dla Dziadka !!! SLA to wyjątkowo paskudna choroba ... zabiera wszystko co najcenniejsze !

Maran kochana łapaj
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Maggie Ty nie bądź taka pewna że 22 -ego będzie @ ... ja myślę że jej nie będzie !!!!!!!!

iweet wyrazy współczucia, pamiętam jak pisałaś że dziadek choruje
ja w zeszłym tygodniu pochowałam babcię - ostatnią w naszej rodzinie

Iweet, bardzo mi przykro. :-( Każda strata taka boli. Mój ojciec nie żyje już od 16 lat i ciągle tak strasznie mi go brakuje. Takich bliskich osób brakuje szczególnie. Pomyśl jednak, że dziadzio się już nie męczy. Już jest dobrze. Ściskam Cię kochana mocno.
Elle, niby dziecko bierze od matki, ale jeśli matka ma jakieś niedobory, to skąd ma wziąć. Martwi mnie też niski poziom leukocytów, a z kolei neutrofile są powiększone. Wyczytałam, że leukocyty w ciąży zdarzają się większe, ale mniejsze trzeba diagnozować dalej.
Maran-atha, wszystko mi już jedno, co tam pływa, byle zdrowe. ;-) Ode mnie chcesz też fluidki? Ostrzegam, że nie wiem, jakimi strzelam. :-D
Piranhu, wiem, że Cię męczę, bo już raz pytałam, ale opcję usg mam teraz takie albo 11+6 albo 12+6. Wiem, że usg 12 tygodnia powinno się robić do 13+6, bo dziecko może być potem za duże i nt niewiarygodne. Umówiłabym się na 12+6, ale już teraz mi lekarz powiedział, że ludzik ma 4 cm crl i wygląda na trochę starszego - ja generalnie rodzę duże dzieci i boję się, że tego 12+6 może być trochę za duży na mierzenie nt. Co o tym myślisz?

Iweet
[*] tule kochana

piranju
tak calcort ma 6mg, jesli masz podejrzenia borreliozy nie musisz miec rumienia, a musisz brac antybiotyk. Rumien moze nie wystapic. Ty sie tak o nas wszystkie troszczysz ,nie zampominaj o sobie!!!

a ja dzis posmece.... Biore te femare. I zadnego efektu nie ma w sensie bolu, jak mam zwykle przed owu, byl na poczatku teraz go nie ma.... Boje sie ze owu przepadnie i nie bedzie owu.:confused:
Bede sie w poniedzialek umawiac na wizyte w klinice, czasu mam malo, wiec nie bede czekac w nieskonczonosc. Nawet serduszkowac mi sie nie chce...:confused:

czy moze ktos podac mi linka gdzie dokladnie wyjasniona jest skull theory i teoria NuB owa???

reklama
Iweet tak bardzo mi przykro.
Dorcia ja miałam Mutsy 4rider ale spacerówke i byla super. Gondole ma sasiadka i juz 2 dziecku jej służy. Gondola jest duża i przestronna. Mi najbardziej sie podobaja i miałam w spacerówce wszystkie koła duże ze sskrtną tylnią osią. Ekstra sie prowadzil i na wszystkie typy terenu.
Kirra kciuki zaciskam.
My dzis po szczepieniu ,ale byl krzyk ze hoho. Ale sie ciesze bo zadnego rumienia nie ma.

Do góry