reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Czesc Dziewczyny, witam się ponownie :-)

Wizyta u gin była i jest wszystko w porządku (miałam cystę na jajniku) gin mówił ze jajniki niecierpliwie czekają na zapłodnienie :cool2: a przecież nic jej nie wspominałam ze będziemy się starać :-D jak wychodziłam to się pytała to kiedy widzimy się z pozytywnym testem ciążowym :-D a ja może za dwa miesiące :happy2:

Ze stawami tez jest wszystko dobrze tabletki wszystkie wybrane i czuje się dobrze nic nie boli oby tak zostało :tak:

Za miesiąc zaczniemy się starać o braciszka:-)

Oczywiście mam jeszcze pare pytań, robie od paru dni testy owulacyjne dzisiaj wyszedł pozytywny test, wciągu ilu godzin powinno się przytulać (jeżeli chcemy się starać o chłopaka)?
I jak może kobieta zwiększyć swoje ph?

Pozdrawiam;-)

reklama
Wcielo mi posta :/

Witam

Kate na angine zimne picie i lody ile chce ale tylko widne w żadnym wypadku mleczne,mleczne produkty tak samo ograniczyc do minimum ułatwiają rozwijać się bakteria.
A zimne pomaga na te obrzęki lagadzi ból. To poleca moja lekarka lody jako lekarstwo na angine.
Antybiotyku nielaczymy z mlecznymi przetworami !
Zdrowka dla mlodego!

Dorcia ja bym nie wytrzymała !
Podziwiam cie za to ;)

Moje samopoczucie dzis lepsze choć nie rewelacyjne.
Za to mlody zakatarzony zostal w domu bo jemu to zaraz na płuca schodzi :/

U mnie tez cieplutko i słonecznie ;)

Milego dnia :)

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

DORCIA :-) JEJKU JA SIĘ CIESZĘ HUURRRRAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SUPER ŻE MARZENIE SIĘ SPEŁNIŁO ZASŁUŻYŁAŚ NA TO KOCHANA :* :*

Później doczytam bo muszę ogarnąc mieszkanko i uszykować obiad i ciacho :)
Przepraszam że pare dni się nie odzywałam ale musiałam sobie coś poukładać w głowie ......

Trzymam kciuki za wszystkie i życzę miłego dnia
:-)

hej
Dorcia,Czarna perła GRATULUJĘ syneczków :tak:

ale to wychodzi chyba trzeba miec troche szczęścia
bo jedni dają z siebie wszystko inni sporo mniej a finał jest jaki jest :baffled:
podczytuje was i trzymam &&&&
Piraniu-moge zerknąc na ta liste która ile czynników zastosowała ?dziekuję.

Dorcia sama wiesz po sobie ze z ta wiarą czasem ciezko bywa :/ sama czulas ze będzie dziewczynka (albo po prostu balas sie rozczarowania ;) ) pisalas ze duzo nie zrobilas na chlopczyka a moglabys króciutko napisac co zrobiłaś? Dieta, suplementy, ph? Moim zdaniem po prostu zostalo ci twoje cierpienie wynagrodzone :*

Kira nue zdziwię sie jak i u ciebie spelni sie marzenie o kirusia wkoncu tez sie kobieto nacierpialas :*

kate duzo zdroweczka dla synusia ;-)

kevinka dla was a raczej juz dla synka dużo zdrówka ;-)

patka witaj! Ph zwiększa sie razem z prowadzeniem diety na chlopca.Stosuje sie także pre seed albo sode na palec ale ph ti nie wszystko . ważne sa mineraly i hormony które tez dzieki suplementa i diecie sie regulują...

macy ale masz fajne ♡ ja uwielbiam ciepelko. Powiedz czy to prawda ze w Bangkoku jest tak mocne zanieczyszczenie, Smog itp?
A u ciebie brzusio juz wyszedl?
Macy jak wszystko na bazarku mozna kupic to podeslij mi licencje pilota. Przedwczoraj mowili w Tv ze piloci Lufthansa rocznie zarabiaja od 75-250tys rocznie i maja cos okolo 125dni wolne w roku..Hihi tak se mozna pracować :D
A co do dzieci i wyboru plci przwz nich to idealne w twoim przypadku by bylo blizniaki "parka" kazdy by byl zadowolony ;)

Aljul mam nadzieje te znajdziecie szybko rozwiązanie bo szkoda by bylo dobrego kupca stracić.

Ja wkoncu dzis nogi do góry i leze! Wczoraj dwa torty piekłam na m urodzinki a dzis podwojnie odpoczywam i córcia wlasnie spi takze pelen relax ;-)

Tak wracając do mojego badania prenatalnego to ciekawa jestem czy dzidzia sie bedzie chciala ujawnić :-D plec najszybciej można po 12+5dniu zobaczyc prawda? bo wcześniej wygladaja raczej dziewczynkowo tak?

Ostatnia edycja:
Hahaha z tym przeczuciem to chyba trzeba na odwrót miec :)
Jak sie mysli to to bedzie inaczej ;)

Mamakaja normalnie jeszcze troszke i maly bedzie z wami :D

Matik niefochaj sie tylko wracaj tu do nas :)

Patia ja niestety nieporadze w tym temacie bardziej drazylam temat dziewczynki ;)
Ale dużo tu staraczek chlopczykowych wiec napewno ci pomoga :)

Vivienka, kiedy masz badanie i który to już tydzień? Płeć chyba najwcześniej ok 13 tyg.

Patka, z tego co wiem to owulacja występuje 24-36 godzin po pierwszym pozytywnym teście. Także działałabym 12 h po pozytywie. Nie za późno, żeby nie wstrzelić się w O+12. Nie masz bólu owulacyjnego ? To znacznie ułatwiłoby sprawę. My synka zmajstrowaliśmy w dniu owulacji rano :tak:

Ostatnia edycja:
Kevinka a to że na odwrót trzeba myśleć to może być prawdą !!! Z córą byłam pewna że chłopak będzie ... teraz dziewuszkę czułam ! Może coś w tym jest ???
Dobrze że napisałaś że antybiotyku z nabiałem się nie łączy ...bo to prawda ,ale jak moja Młoda już żywcem wszystko zwracała to lekarka przystała na dwie łyżeczki Danio ... i poszło ładnie !

Vivienka ...króciutko ... sex z orgazmem ( taki nie wymuszony - bo trzeba - tylko spontan ) i w 14 dniu cyklu przy cyklach 29 dniowych ! Po stosunku - zasnęłam i spałam do rana ( zawsze idę do toalety a tym razem nie czułam potrzeby )
I Wasze kciuki !!!
Żadnej diety nie stosowałam ( jedynie mało nabiału ogólnie jadam i dużo mięsa ) suplementów, żeli również nie. Niestety ph również nie znam ...więc wiele nie pomogę:baffled::baffled:
Co do usg to ja na prenatalnym byłam dokładnie w 13 tc ... wg usg 13t2d i Pani stanowczo odmówiła podglądania płci bo to za wcześnie . A ja myślę że dużo zależy od lekarza i od jakości sprzętu. Będziemy zaciskać kciuki żebyś już podejrzała co tam dynda !!!

Patka
ja również kochana nie pomogę ... pozapominałam już , co , kiedy i jak !

Ostatnia edycja:
reklama
No ja każdą ciąża chcialam bardzo córeczkę kazda ciaza inna wiec zawsze teraz bedzie dziewczynka a tu zonk! Za kazdym razem myslalam dziewczynka i za kazdym razem chłopak ;)

Do góry