reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Wiedźma łapaj !!!!!!!!!!!! ~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kochana powiem Ci tak ...a próbowaliście pójść do urologa - co on by polecił !???
Mój mężasty miał przepisany cholernie drogi zestaw suplementów Profertil ... my go nie kupiliśmy ale poleciłam go koleżance i ... za trzy miesiące zostaną rodzicami !!! Jest jeszcze Fertilman ... to łykał mój mąż !
Zaciskam &&&&&&&&&&&&&&&&&&
Fertilman

reklama
vviedźma - dzień przed przestałam aplikować sode bo przeczytałam w necie, że upośledza żołnierzyki - a ja bardzo chciałam być już w ciąży...
i rok temu też się napatrzyłam na te bociany a i tak nie pomogły - byłam bardzo zawiedziona... w sumie przez dwa dni cieszyłam się z ciąży :(
i jeszcze jedno... wydaje mi się, że ten żel polecany tutaj proseed... czy jak mu tam było :p dużo pomaga... jego pH to 7 bardzo przyjazne żołnierzykom...

Ostatnia edycja:
Male liski, piękna beta! Trzymał kciuki za kropeczke.
Matik, &&&&.
Zakręcona, wierzę, że z serduszkiem Igorka wszystko będzie dobrze. :tak: Trzymam kciuki.
Maran-atha, a co tam u Ciebie?

Elle87, Matik 2012, Kevinka dziękuję za wszystkie rady, no i posłuchałam was i zadziałaliśmy dziś rano, nie wiem co z tego będzie bo od razu po starankach miałam ph 7, więc szybko zbijałam i tak przez 20 min utrzymywało się dobre 5,teraz cały czas pilnuję i jest około 4,5, zobaczymy co z tego będzie, chociaż nie nastawiam się jakoś pozytywne, bo wczoraj gin powiedział, że jak jajo pęka to może polecieć i do zapłodnienia nie dojdzie, a przecież ktoś z was pisał że chyba do 30 h po pęknięciu może dojść do zapłodnienia, jeżeli są takie rozbieżności w informacjach od lekarzy to co my biedne mamy zrobić ;/

Elle87 przypomnij proszę o co się staracie, trzymam kciuki za staranka

Airfix a jak twoje działania?

male liski Ty masz dobrze, beta ślicznie rośnie, mąż jak zareagował?

słuchajcie a co teraz z suplementami co można brać?

biorę tez dupka doustnie na regulację cykli, czy to tez pomoże w zagnieżdżeniu czy musiałabym brać dopochwowo?

Kirra niezaznaczałam serduszek w tym cyklu bo my sie zabezpieczamy narazie. dopiero w przyszłym roku bede mogla jak juz umowe dostane na czas nieokreslony.
Pirania , Kira tak jak mowilyscie system wyznaczyl na 31 dc. Masakra nigdy nie mialam tak pozno owu i tak dlugiego cyklu. Musze sie wybrac do gina po @ i pogadac co moze byc przyczyna.
Matik &&&&&

A bocki na pożegnanie zostawiaja troszke kropeczek. Kolejna kolezanka z watku kwietniakow najprawdopodobniej jest w ciazy. 3dni przed terminem @ wyszedl cien. Teraz czekamy na potwierdzenie.:tak:
Milego dnia babeczki.

Dziewczyny dziękuję kazdej za mile slowa i trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo dobrze
Od 7.50 czekam na ixbie przyjec bo od 9 przyjrzie lekarz i będzie badał a ja jestem 4 w kolejce Jak nazlosc nie ma narazie miejsc na patologi i beda badac i kwalifikowac

Matik o której dziś będą wyniki?
Zakręciu trzymam kciuki, żeby z serduszkiem Igorka było wszystko w porządku. Zresztą nie ma innej opcji - musi być wszystko dobrze. Daj nam od razu znać jak coś będzie wiadomo....Dziękuję ci :*
Iweet pytałaś o przyrost - na pewno z drugim synkiem przyrost miałam bardzo ładny - beta przyrosła w ciągu 2 dni ponad 3-4 razy :) ale najważniejsze że przyrost jest i niech sobie maleństwo ładnie rośnie dalej. Za około 3 tygodnie będziemy podglądać serduszko.

staraczki &&&&&&&&&&
miłego słonecznego piątku dziewczyny

Lili81 i dziewczyny Podziałane:) Ale nie wiem co z tego wyjdzie, bo wczoraj miałam cały dzień taką nerwówkę- darłam się na cała budowe, bo dosz cholery 3 tyg jeden fundament kopać, ile można i z tego wszystkiego nawet zapomnialam że nie jadłam, wiec o 15.30 jadłam pierwsze sniadanie/obiad/kolacje a i tak mnie rozbolał żołądek, jak wchodziłam pod prysznic przed 20 to myslałam ze nici ze starań bo zwijałam sie z bólu, a jeszcze dziecko cudowało bo mu się ząb ruszał i mowie- no pięknie ;) Wiec od razu po prysznicu zrobiłam irygacje z wody z limonka bo za duzo rozciagliwego śluzu było i dałam takie 3 mm Rephresu, bo obstawiałam starania w nocy, a tu się okazało że dziecko zasneło w ciągu 15min i moj M. mówi- " no to działamy, jak to mamy robić? " hehe ja mowie- no jak? normalnie ;) Wiec wydaje mi się że za krotki odstep od zakwaszania to jeden, a potem po staraniach dałam Rephresu do srodka 1ml, ale nie chciało spadać, więc zrobiłam irygacje z 1ml wody z limonka, ale plytko i spadło dopiero i za pół godziny dałam rephresha troszke na palcu i sie trzymało 4.0 do 23.00 i bylam juz tak spiaca ze dałam tampon z limonka ( po 3 godz ) i poszlam spac, a rano po wyciagnieciu było Ph 4,5, wiec dałam 1ml znow Rephresha i zobaczymy co wieczorem wymysle ;) Nie szalałam jakos z zakwaszaniem, nie stresowałam ale wydaje mi sie że za krótko mineło od pierwszej irygacji do starań.

vwiedzma ;) Ja ogolnie jestem tak zabiegana, zestrowana, nerwowa i tyle mam na głowie-ze starania to traktuje jak kolejne działanie zaplanowane w kalendarzu- wszystko mam w kalendarzu bo bym zapomniała i wszystko robione "ot tak" jest, bo dzis trzeba. Nie nastawiam się nawet, a mało tego planuje zmienić stymulacje za miesiąc, bo się rozczarowałam 1 pecherzykiem. Zobaczymy co będzie ;)

Zakrecia Trzymajcie się zdrowo z Igorkiem :*

Kciuki za Was dziewczyny &&&&&&&&

Male liski a jak M zareagował? Niespodzianka udala sie? :-) spoznione ale szczere życzenia imieninowe :-)

Matik a Ty o której będziesz miala wyniki?

Airfix kciuki za kropeczke:-)

Lili za Twoje staranka tez kciuki :-)

Ja daleeej czekam na lekarza ale niea miejsc na patologii wiec niewiadomo czy dzisiaj,zostane

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry