reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

małe liski nie wiem co mam napisać bo nadal nie jestem określona co do terminu starań, nadal nie trzymam 100% diety, nie biorę suplementów, nie mierze temperatur i jestem w ciemnej d..... z tym wszystkim - to chyba dlatego że troszkę się boję a z drugiej strony chce mi się już takiego maleństwa.
Wczoraj byłam u koleżanki co ma te bliźniaczki i znowu trochę się rozkojarzyłam i poprzytulałam do nich ....są takie słodkie i całkiem nie podobne do siebie i maja też inne zainteresowania. Siedziałam bawiłam się z nimi a koleżanka do mnie że przydałby mi się jeszcze 1 synek z taką niedużą różnicą wieku - serce mnie trochę zakuło bo poczułam jakbym już z góry była skazana na to że będę miała kolejnego synka (ona nic nie wie ani o forum, ani o tym że mam kiedyś zamiar podjąć starania o nasze marzenie), ale odpowiedziałam jej że fajnie by było i że nie widzę się już raczej w roli mamy córki i się z niej wyleczyłam:tak:
Mam tylko nadzieję że jak już podejmę 100% wyzwanie to nadal tu będziesz z nami i olśnisz mnie troszkę swoją wiedzą - bo ja z pewnością będę jej potrzebowała:tak:

Czekam na Twoje wyniki i nic się nie martw wszystko będzie dobrze.
Ja robiłam testy z moimi synkami po terminie spodziewanej @ i ta 2 kreseczka była już wtedy wyraźna

Ostatnia edycja:
reklama
aljul moj wynik to byl 12,6 ona mowi ze rewelacji nie ma ale se miesci w normie , nawet blennik mi sprawdzili ;/ i nic .. zaraz zadzwonie do meza czy dzwonil o ta ukryta anamie ..

zapomnialam powiedziec moj natan mowi tata i maz dumny jak paw :-D bo nadia i colin mowili mama a tata dlugo nie :) wiec bedzie jeszcze corka :)

aljul ale ta twoja kolezanka ci powiedziala masakra ;/ czemu akurat syn;/ zawsze sie mowi ze do pary to corka a ona synek ;/

Aljul ja pomyślałam, że koleżanka marzyła chyba o drugim synku ( to ta dziewczyna, prawda?) i stąd może wystrzeliła z kolejnym chłopcem? albo rzeczywiście z góry założyła, że będzie chłopiec. Ludzie czasem szybciej mówią niż pomyślą. Ja ostatnio też coś palnęłam nie na miejscu - na spotkaniu, znajomi pokazywali nam na kompie zdjęcia ich dziecka z usg z 13 tc. Wiedziałam że ta dziewczyna, która jest w ciąży, chciałaby dziewczynkę, a jej mąż - bardzo chciałby chłopca. Ale jak zobaczyłam na zdjęciu pięknego dziewczyńskiego nuba wykrzyknęłam z radością "będzie dziewczynka! na pewno będzie dziewczynka". Kolega straciła humor, minę miał średnią, a ja na to nie zwróciłam uwagi, zaczęłam im opowiadać o teorii nubowej i z przejęciem im o wszystkim opowiadałam...bez względu na to, czy miałam rację, to mogłam sie pohamować. Tym bardziej że kolega naprawdę wierzył i wierzy że będzie chłopiec - bardzo chciałby mieć syna.

...jeszcze mam małą nadzieję, że jest wszystko w porządku, a przyrost bety nie jest wielki, ale wystarczający

nullka wczoraj z porannego, dziś po laboratorium, o jedno siknięcie później :) oglądałam wczoraj twoje zdjęcia testów pod wykresem zamieszczone, w komentarzach, pieknie widać jak beta ładnie przyrastała...ehhh zaczynam się trochę denerwować

Ostatnia edycja:
Male liski dziekuje... jestes kochana :* z Maja mialam wlasnie taki test jak ten Twoj u dolu i bladzioch wyszedl mi w 12 dpo. Ja mysle, ze testy roznych firm moga roznie wychodzic a dzis beta bedzie wysoka i bedzie pieknie przyrastac :) za co trzymam mocno kciuki &&&&

Aljul jak tam u Ciebie z przygotowaniami? Kiedy startujecie?

Male liski moze i to prolaktyna mi skoczyla a moze i inne cholerstwo, mam nadzieje ze sie dzis cos dowiem u gina... owulacj nie bylo u mnie i nie wiem czy bedzie, robie testy i albo bladziochy albo w ogole nic nie ma... nie mam nadziei na ten cykl juz...

Maran-atha zobacz Vivienka też miała szalony cykl a za chwile biegnie na genetyczne usg. Ja wierzę że będzie dobrze u ciebi. Dziękuję za pocieszenie :) najważniejsze że za kilka godzin będzie wiadomo

Ostatnia edycja:
Małe liski poczekaj spokojnie na wynik bety. Który dziś masz dzień fazy lutealnej?? Ja w 9dfl betę miałam poniżej 1,2 więc myślałam że nic z tego , testy w 11 i 12dfl wątpliwe jakiś cień cienia a w 13 dniu już ładna kreska a 14dfl beta 103,5 . Wszystkie wyniki masz u mnie nad tym wykresem :-)

I też test czułość 10 z porannego moczu w 12dfl wątpliwy a na następny dzień test czułość 25 z południowego moczu ładna kreska. Może te testy 10 są jakieś dziwne?
Najlepiej robić zawsze taki sam test chyba

nullka też pomyślałam że te testy 10tki są dziwne=bo bardzo bym chciała żeby się udało :) ale testy są raczej w porządku. Mi test 25tka pokazał w 11dpo ledwo ledwo widoczną druga kreskę, w 13dpo już był jasna blada ale widoczna, i pojawiła się w pierwszych minutach od zrobienia testu, a dziś mam 14 dpo i zatestowałam tą 10tką. no nic czekamy

reklama
Do góry